CWI: Διεθνής συμπαράσταση στο ελληνικό εργατικό κίνημα

ControCorrente: Συμπαράσταση στους Έλληνες εργαζόμενους!

« … Η ευρωπαϊκή αστική τάξη και τα ΜΜΕ που την υπηρετούν έχουν εξαπολύσει μια συκοφαντική εκστρατεία ενάντια στους Έλληνες εργαζόμενους τους οποίους κατηγορούν ως «συντηρητικούς»που προασπίζονται τα «προνόμια» τους. Την ίδια στιγμή επενδύουν στον εθνικισμό και επιχειρούν να στρέψουν τους Γερμανούς, Γάλλους και Ιταλούς εργαζόμενους ενάντια στην ελληνική εργατική τάξη … »

« … Προνομιούχοι είναι οι κερδοσκόποι που δανείζονται με επιτόκιο 1% και μετά αγοράζουν ελληνικά ομόλογα για να πάρουν τόκο 7%. Προνομιούχοι είναι οι επικεφαλής των οίκων αξιολόγησης – ιδιωτικών εταιρειών που προχωράνε σε «αξιολόγηση» χωρών παρόλο που έχουν πολύ μεγάλα συμφέροντα που σχετίζονται με το αποτέλεσμα αυτών των «αξιολογήσεων». Προνομιούχοι είναι οι μεγάλοι χρηματοοικονομικοί όμιλοι, όπως η Goldman Sachs, που κρίνουν όλο τον κόσμο ενώ βρίσκονται μπλεγμένοι σε τεράστια σκάνδαλα … »

« … Καλούμε για διεθνή αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους διεθνώς, ώστε ενωμένοι να αναγκάσουμε αυτούς που πραγματικά ευθύνονται για την κρίση να πληρώσουν. Σήμερα είναι οι Έλληνες εργαζόμενοι που δέχονται επίθεση όμως την αμέσως επόμενη περίοδο χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ιταλία μπορεί να είναι τα επόμενα θύματα. Πρέπει να εκφράσουμε την αλληλεγγύη στους Έλληνες εργαζόμενους για τον επιπλέον λόγο ότι σε μερικούς μήνες μπορεί να είμαστε εμείς που θα έχουμε ανάγκη αλληλεγγύης … »

Σύνδεσμος ControCorrente – για μια εργατική Αριστερά – ιταλικό τμήμα της CWI

Δήλωση 12 ευρωβουλευτών: Κάλεσμα για διεθνή αλληλεγγύη!

Δώδεκα ευρωβουλευτές, της ομάδας του ευρωκοινοβουλίου «Ευρωπαϊκή Αριστερά» (GUE) υπογράφουν τη δήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα των Ελλήνων εργαζομένων που ακολουθεί καλώντας για δράσεις αλληλεγγύης στις 5 Μαΐου, μέρα γενικής απεργίας στην Ελλάδα. Την πρωτοβουλία πήρε ο σ. Τζο Χίγγινς, ευρωβουλευτής του ιρλανδικού τμήματος της CWI.

« … Οι κυβερνήσεις της Ευρώπης, ενώ διαφωνούν στο πως θα αντιμετωπίσουν την επιδείνωση της κρίσης στην ευρωζώνη, είναι όλοι ενωμένοι όταν μπαίνει το ερώτημα ποιος πρέπει να πληρώσει γι’ αυτή την κρίση … »

« … Οι Έλληνες εργαζόμενοι υπόκεινται σήμερα σε μια βάναυση επίθεση ενάντια στο βιοτικό τους επίπεδο. Οι εργαζόμενοι στην Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία, σε ολόκληρη την Ευρώπη, αντιμετωπίζουν παρόμοιες επιθέσεις … »

« … Θέλουμε να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης σε όλους τους Ευρωπαίους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους νέους. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια του ευρωπαϊκού κατεστημένου να οξύνει τις εθνικιστικές αντιπαραθέσεις και να διαχωρίσει τους εργαζόμενους … »

« … Καλούμε τους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη να δώσουν μαζί την ίδια απάντηση στο ΔΝΤ, τις διεθνείς χρηματαγορές και τους νεο-φιλελεύθερους ευρωπαίους πολιτικούς: «Δεν θα πληρώσουμε εμείς για την κρίση σας!»

Στηρίζουμε την απεργία στην Ελλάδα στις 5 Μαΐου και καλούμε για διεθνείς δράσεις αλληλεγγύης την ίδια ημερομηνία, σαν ένα βήμα στην κατεύθυνση της διοργάνωσης μαζικών πανευρωπαϊκών κινητοποιήσεων ενάντια στην οικονομική κρίση και τις επιθέσεις στους εργαζόμενους … »

Υπογράφουν οι ευρωβουλευτές:
Τζο Χίγγινς, Σοσιαλιστικό Κόμμα – Ιρλανδία
Νίκος Χουντής, ΣΥΡΙΖΑ – Ελλάδα
Ρουί Ταβάρες, Μπλόκο της Αριστεράς – Πορτογαλία
Μιγκέλ Πόρτας, Μπλόκο της Αριστεράς – Πορτογαλία
Μαρίσα Ματίας, Μπλόκο της Αριστεράς – Πορτογαλία
Γιούργκεν Κλούτε, Die Linke – Γερμανία
Σαμπίν Βιλς, Die Linke – Γερμανία
Σαμπίν Λοζίνγκ, Die Linke – Γερμανία
Κυριάκος Τριανταφυλλίδης, ΑΚΕΛ – Κύπρος
Γουίλλυ Μέγιερ, Ενωμένη Αριστερά – Ισπανία
Εύα – Μπριτ Σβένσον, Αριστερό Κόμμα – Σουηδία
Ζαν-Λου Μελανσό, Αριστερό Κόμμα – Γαλλία

Κοινή διακήρυξη του Ελληνικού, Πορτογαλικού, Ισπανικού και Γερμανικού τμήματος της CWI

« … Οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και τα δημόσια ελλείμματα που προκλήθηκαν από τα τεράστια ποσά που χάρισαν οι κυβερνήσεις στις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις … »

« … Οι εξελίξεις αυτές, επιβεβαιώνουν με τον πιο ηχηρό τρόπο την ανάγκη για διεθνή απάντηση από τους Ευρωπαίους εργαζόμενους. Η μετατροπή της γενικής απεργίας των Ελλήνων εργαζομένων στις 5 Μαΐου σε πανευρωπαϊκή μέρα δράσης, θα αποτελούσε ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση … »

« … Η ΕΕ, το ΔΝΤ και οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις προχωρούν σε ολοένα και σκληρότερα μέτρα λιτότητας προκειμένου να κατευνάσουν τους «θεούς» των διεθνών αγορών και των οίκων αξιολόγησης. Οι προτάσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα, για χτύπημα των μισθών και των επιδομάτων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι συνταγή για μια ακόμη μεγαλύτερη, πολύ βαθιά, ύφεση … »

« … Τα μέτρα που παίρνει το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα αποτελούν ένα καταστροφικό πλήγμα για το βιοτικό επίπεδο των εργαζόμενων και της νεολαίας. Αυτό που στην πραγματικότητα επιδιώκουν, η ελληνική κυβέρνηση και το κεφάλαιο, είναι να επιβάλουν στους εργαζόμενους μια διαρκή μείωση του βιοτικού τους επιπέδου για τα επόμενα 10 ή και περισσότερα χρόνια, προκειμένου να πληρώσει το ελληνικό κράτος τους υπέρογκους τόκους που επέβαλαν οι τραπεζίτες και οι κερδοσκόποι – οι ίδιοι τραπεζίτες και κερδοσκόποι οι οποίοι ευθύνονται για τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση από τη δεκαετία του 1930 και στους οποίους δόθηκαν τεράστια ποσά σε διεθνές επίπεδο από τους κρατικούς προϋπολογισμούς, για να σωθούν … »

« … Στην Γερμανία διεξάγεται ένας βρώμικος πόλεμος προπαγάνδας ενάντια στους «τεμπέληδες Έλληνες που ζουν πάνω από τις δυνατότητες τους». Στην πραγματικότητα, ο λόγος που η γερμανική αστική τάξη επιδιώκει την επιτάχυνση των μέτρων λιτότητας στη Νότια Ευρώπη είναι η διασφάλιση των δικών της συμφερόντων στα πλαίσια της ευρωζώνης.

Η προσπάθεια των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Πορτογαλίας να ρίξουν όλο το φταίξιμο στις διεθνείς αγορές είναι και αυτή με τη σειρά της υποκριτική. Γίνεται στα πλαίσια μιας προσπάθειας να παρουσιαστούν σαν ένοχοι οι «κακοί ξένοι» και να ζητηθεί από τους εργαζόμενους «εθνική ομοψυχία» – δηλαδή αποδοχή της επίθεσης που δέχονται στα δικαιώματα τους.

Όμως στην κρίση μας οδηγεί η ίδια η λογική του καπιταλιστικού συστήματος που οι κύριοι αυτοί υπηρετούν σε εθνικό επίπεδο. Αυτή η προσπάθεια να στρέψουν τον έναν εργαζόμενο απέναντι στον άλλο πρέπει να απαντηθεί άμεσα από το εργατικό κίνημα και την Αριστερά … »

« … Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες οι κυβερνήσεις σχεδιάζουν ή έχουν εξαπολύσει ήδη νέες επιθέσεις στα δικαιώματα μας. Οι επιθέσεις αυτές απαιτούν διεθνή απάντηση … »

– Όχι στις περικοπές, την επίθεση στο βιοτικό επίπεδο και τις ιδιωτικοποιήσεις! Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο!

– Νίκη στους Έλληνες εργαζόμενους!

– Άρνηση πληρωμών των χρεών στα αρπακτικά των τραπεζών, της ΕΕ και του ΔΝΤ! Όχι στην δικτατορία των χρηματαγορών, των οίκων αξιολόγησης και του ΔΝΤ! Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος κάτω από έλεγχο και διαχείριση των εργαζομένων!

– Όχι στην ανεργία! Λιγότερη δουλειά – δουλειά για όλους, χωρίς μείωση μισθών! Μαζικές κρατικές επενδύσεις για την δημιουργία κοινωνικά χρήσιμων δημοσίων έργων και την απασχόληση των εκατομμυρίων ανέργων

– Όχι στην Ευρώπη των εργοδοτών! Για μια Ευρώπη των εργαζομένων, της αλληλεγγύης και του αγώνα! Ενάντια στην ΕΕ των καπιταλιστών! Για μια Σοσιαλιστική Ενωμένη Ευρώπη!

Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση "Ξεκίνημα" – Ελλάδα
Socialismo Revolucionario (Επαναστατικός Σοσιαλισμός) – Πορτογαλία
Ομάδες και άτομα που ανήκουν στη CWI στην Ισπανία
SAV (Σοσιαλιστική Εναλλακτική) – Γερμανία

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,110ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής