Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ψυχ. Νοσοκομείου Αττικής: Άμεση αλλαγή Διοικητή και Διοίκησης!

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ψυχιατρικού Νοσοκομείου που ζητούν την άμεση αλλαγή Διοικητή στο νοσοκομείο

Η τρομοκρατία στο Ψ.Ν.Α. έχασε… η ελπίδα νίκησε

Το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιανουαρίου με κεντρικό σύνθημα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς "η ελπίδα έρχεται" άνοιξε τον δρόμο για μια νέα εποχή. Μια εποχή ελπίδας και τεράστιας προσπάθειας για την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, του κοινωνικού κράτους, του σεβασμού των κοινοβουλευτικών θεσμών, της εθνικής και προσωπικήςαξιοπρέπειας, της οικονομικής ανάπτυξης, της ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στα κοινωνικά αγαθά. Στον κρίσιμο και δραματικά πληγέντα από τις μνημονιακες πολιτικές χώρο της ψυχικής υγείας, η προσπάθεια για την αποκατάσταση είναι σημαντική καθώς αυτές οι πολιτικές εκφράστηκαν με αδιαφορία και απαξίωση των αναγκών και των δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών και των οικογενειών τους με πρόσχημα την ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και μέσο τον εκφοβισμό και την απαξιώση των εργαζομένων.

Θλιβερό παράδειγμα το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, όπου η Διοίκηση του Νοσοκομείου και ο Διοικητής Π. Θεοδωράκης με στόχο την βίαιη διάλυση του, στο πλαίσιο εφαρμογής ενός συμφώνου χρηματοδότησης προσανατολισμένου στην "ιδιωτικοποίηση" της ψυχιατρικής περίθαλψης λειτούργησε κατ’ εξοχήν με αυτό τον τρόπο.

Μεταρρυθμιστικό Έργο του: Επιλεκτική μετακίνηση ψυχογηριατρικων ασθενών χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμοι κανόνες  σύμφωνα και με την διαπίστωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων ασθενών.

Εκφόβισε και τρομοκράτησε τους εργαζόμενους. Τους απαξίωσε για την ποιότητα της εργασίας τους από την πρώτη ημέρα παρουσίας της στο Νοσοκομείο.

Άφησε επί μακρόν άλυτα σοβαρά τρέχοντα ζητήματα (διακομιδές ασθενών, έλλειψη νοσοκομειακού αυτοκινήτου πλην των  ημερών ανοικτής εφημερίας, καμία ενέργεια για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών και την ασφάλεια των εργαζομένων).

"Απαξιώσε" θεσμικές λειτουργίες και πρόσωπα του Νοσοκομείου (διευθύνσεις υπηρεσιών,  παρακάμπτοντας την ιεραρχία με κατ’ ανάθεση στελέχη υπηρεσιών από "πρόθυμους" συνεργάτες με σκοπό την διάλυση του Νοσοκομείου, αδράνεια στην προκήρυξη εκλογών για το Επιστημονικό Συμβούλιο) αγνοώντας τα και υποκαθιστώντας τα. Λειτούργησε όχι ως Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά ως μια υπερθεσμική αρχή με συγκεκριμένη αποστολή.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου αγωνιζόμενοι καθημερινά πέραν των ορίων τους να καλύψουν τα κενά της υποστελέχωσης, δεν μπορούν να ανεχτούν πλέον αυτό τον τρόπο και το ύφος άσκησης Διοίκησης και την καταρράκωση της αξιοπρέπειας τους. Δίνουν μια μοναδική, αγωνιστική και Δημοκρατική απάντηση που είναι η

Άμεση αλλαγή Διοικητή και Διοίκησης στο Ψ.Ν.Α.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ Ψ.Ν.Α.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα