Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει κολυμβήθρα του Σιλωάμ”

Δημοσιεύουμε ψήφισμα της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών σχετικά με τις συμμαχίες του κόμματος.

Γιαννιτσά, 23/12/2014

Ψήφισμα της Οργάνωσης Μελών Γιαννιτσών 

Οι δυνατότητες της μνημονιακής συγκυβέρνησης να περάσει από τη στενωπό της Προεδρικής εκλογής τείνουν να μηδενιστούν πάρα τις προσπάθειες Σαμαρά για ευρύτερη συναίνεση. Ο πολιτικός χρόνος έχει πυκνώσει δραματικά και οι εξελίξεις με τα βίας παρακολουθούνται από την πλειοψηφία της κοινωνίας. Το πολιτικό τοπίο τροποποιείται με τις πιέσεις, την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς προς την κοινωνία να αποτελούν τον κύριο τρόπο παρέμβασης,τόσο της εγχώριας όσο και της ευρωπαϊκής ελίτ. Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι οι εκλογές που πιθανότατα έχουμε μπροστά μας, δεν θα είναι μια συνηθισμένη μάχη. 

Η μάχη θα πάρει πρωτοφανέρωτα χαρακτηριστικά και η σκληρότητά της δεν είναι κάτι που πρέπει να αμεληθεί. Υπάρχει ανάγκη η κοινωνία να προετοιμαστεί για τις συγκρούσεις που θα χρειαστούν προκειμένου να γυρίσει η χώρα σελίδα. Το ίδιο ισχύει και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Είτε ως κόμμα, είτε ως Κοινοβουλευτική Ομάδα (ΚΟ). Χρειαζόμαστε μια ΚΟ ισχυρή, ενοποιημένη, αποφασισμένη να δώσει μάχες και να τις κερδίσει. Δεν μπορεί η νέα ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελεί ένα άθροισμα προσωπικοτήτων ή παραγόντων με τις «ιδιαίτερες» και «προσωπικές» τους απόψεις. 

Σε καμία περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα γίνει κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Δεν χωρούν στο ΣΥΡΙΖΑ πρόσωπα και συλλογικότητες του παλιού διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Παράγοντες του πολιτικού προσωπικού που από θέσεις ευθύνης, συνέβαλλαν στην καταστροφή της κοινωνίας και της χώρας, που στήριξαν τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους. Παράγοντες που στο μέλλον θα αποτελέσουν βαρίδια για το ΣΥΡΙΖΑ και τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας στο αγώνα για την απαλλαγή από τα μνημόνια και τις τρόικες. Παράγοντες που επιχειρούν είτε να διασωθούν πολιτικά ή να συμβάλλουν στην ανασύσταση της κεντροαριστεράς μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ. Παράγοντες οι οποίοι προσβλέπουν σε μια συστημική προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν είναι και δε θα γίνει νέο ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι αστικό κόμμα αλλά ένα ανοιχτό εγχείρημα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Είναι ένας φορέας αλλαγής. Ο φορέας που μαζί με τα ενεργά κινήματα και την πλειοψηφία της κοινωνίας θα ανοίξει δρόμο για μια Ελλάδα με Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Αξιοπρέπεια. Μια Ελλάδα που θα ανασυγκροτηθεί παραγωγικά και κοινωνικά και θα βρει διέξοδο σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και πρέπει να είναι ανοιχτός σε κάθε πολίτη –ανεξαρτήτως της κομματικής του προέλευσης- που είναι διατεθειμένος να αγωνιστεί για την ακύρωση των μνημονίων, την κατάργηση των πολιτικών λιτότητας (σε μια κατεύθυνση ριζοσπαστικής υπέρβασής τους) που έχουν διαλύσει την κοινωνία και ξεπουλάνε τη χώρα. 

Είναι και πρέπει να είναι ανοιχτός στις δυνάμεις της αριστεράς, να έχει ένα διαρκές κάλεσμα προς αυτές, μα πάνω από όλα να παλεύει για τη συγκρότηση μια πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας ανάτασης και αναγέννησης της χώρας και της κοινωνίας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα