Ολομέλεια Ξεκινήματος

Της Γιώτας Βεκιάρη

Στις 17-19/12/04 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η ετήσια ολομέλεια του Ξεκινήματος.

Η συμμετοχή των μελών ήταν από όλους τους χώρους που δρα το Ξεκίνημα. Συμμετείχαν σύντροφοι από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Πάτρα, Κέρκυρα και Αλεξανδρούπολη.

Ιδιαίτερα σημαντική όμως ήταν η παρουσία των συντρόφων από τη διεθνή όπου βοήθησαν παλιά και νέα μέλη να καταλάβουν την έννοια μίας διεθνούς οργάνωσης αλλά και τη δύναμη που παρέχει η παγκόσμια δράση. Η ζωντάνια όμως δόθηκε από την πολυπληθής παρουσία και παρέμβαση της νεολαίας του Ξεκινήματος.

Η ολομέλεια ξεκίνησε με την πανελλαδική συνάντηση των φοιτητών του Ξεκινήματος. Αναπτύχθηκαν τα προβλήματα, καθώς και η δράση της οργάνωσης σε κάθε σχολή. Μίλησαν όλοι όσοι παρευρέθησαν,μεταφέροντας χρήσιμα συμπεράσματα για τις διεργασίες στο φοιτητικό χώρο.

Τη δεύτερη μέρα το κύριο θέμα που συζητήθηκε αφορούσε τις διεθνείς εξελίξεις με ιδιαίτερες εμφάσεις στα αποτελέσματα των εκλογών στις ΗΠΑ (και η ερμηνεία αυτών από τα αριστερά κόμματα της Ελλάδας), η κατάσταση σήμερα στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λ.Αμερική και την Ευρώπη. Επίσης η θέση και ανάπτυξη της οργάνωση σε διεθνές επίπεδο.

Με την τοποθέτηση των συντρόφων από τη Διεθνή, έγινε πλήρης ενημέρωση για τους τομείς δράσης αλλά και την επιτυχή ανάπτυξη της οργάνωσης παγκοσμίως καθώς και για τη θέση της στις παραπάνω εξελίξεις.

Ακόμα οι τοποθετήσεις των μελών του Γερμανικού τμήματος βοήθησαν να απαντηθούν πολλά ερωτήματα για την τακτική μας απέναντι στο νέο κόμμα WASG μιας και το συγκεκριμένο θέμα ήταν αυτό που απασχολούσε τους περισσότερους.

Η τελευταία μέρα αποτελούνταν από δυο μέρη: από τις εξελίξεις στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Το κομμάτι της Κύπρου αποτελεί ένα από τα πιο ελπιδοφόρα ανοίγματα. Η δουλειά εκεί έχει ήδη ξεκινήσει και τα πρώτα θετικά αποτελέσματα είναι εμφανή. Η μεγαλύτερη δύναμη βρίσκετε στο νεολαιίστικο τομέα, κάτι που έχει δώσει ώθηση και στους παλιούς συντρόφους. Έχει εκδοθεί και το πρώτο τεύχος της εφημερίδας της CWI στην Κύπρο, το “THE WALL”. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν δύο πυρήνες της οργάνωσης στην Κύπρο για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια και υπάρχουν δυνατότητες για μεγαλύτερη ανάπτυξη, κάτι που αποδεικνύει περίτρανα την όρεξη των νέων συντρόφων για περισσότερη δουλειά αλλά και το επίπεδο που μπορούν να φτάσουν.

Στις ελληνικές εξελίξεις κυριάρχησαν θέματα όπως η κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα, η αναμενόμενη ένταση της ταξικής πάλης και των εργατικών αγώνων, η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η στάση Ελλάδας-Κύπρου απέναντι σε αυτό ,η θέση ΚΚΕ, ΣΥΝ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς σήμερα. Η ανισότητα στην ελληνική κοινωνία σήμερα είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Όμως ο κόσμος αισθάνεται πολιτικά κενός μιας και κανένα κόμμα δεν τον εκφράζει. Σε αυτή την κατάσταση η αδυναμία της αριστεράς να μιλήσει τη γλώσσα του είναι έντονη και η απογοήτευση του κόσμου εξηγεί την εκλογική κυριαρχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Η καλή πορεία της οργάνωσης αντανακλάστηκε στην οικονομική εξόρμηση που έγινε την τελευταία μέρα και καταφέραμε να μαζέψουμε πάνω από 12.000 ευρώ!

Ήταν ένα τριήμερο που θα μπορούσαμε να πούμε πως “φόρτισε τις μπαταρίες” για τη δράση μας από εδώ και πέρα. Έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα, ενστάσεις, φόβους, ανησυχίες που είχαν τα μέλη. Ακούστηκαν πολλές και διαφορετικές απόψεις κάτι το οποίο βοήθησε στο να προκύψουν πιο σφαιρικά συμπεράσματα. Μα πιο πολύ βοήθησε στο να συνειδητοποιήσουμε όλοι τη μεγάλη σημασία αλλά και την αποτελεσματικότητα της συλλογικής προσπάθειας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,279ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα