Όλοι στη διαδήλωση στις 9 Νοέμβρη για μια εξόρυξη που δε θα γίνει – βίντεο από το “Ξ”

Το Σάββατο 9 Νοέμβρη, καλούνται σε όλο τον κόσμο δράσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική και την ποινικοποίηση του ηρωικού αγώνα των κατοίκων της περιοχής.

Μετά τη μεγαλειώδη συναυλία που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 5/10 (δες εδώ: https://xekinima.org/arthra/view/article/thesniki-35000-oxi-stin-eksoryksi-xrysoy/), επόμενος μεγάλος σταθμός είναι οι αυριανές διαδηλώσεις, με σημαντικότερες βέβαια αυτές που οργανώνονται στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη.

Στο κάλεσμά τους, οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ανάμεσα στα άλλα:

"…Στις 9 Νοέμβρη καλούμε σε ταυτόχρονες διαμαρτυρίες, εκδηλώσεις, δράσεις, διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο για σταματήσουν όλες οι διώξεις και φυλακίσεις σε βάρος μας και για να πάψουν άμεσα οι εργασίες εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική. Ο αγώνας μας βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Τώρα σας χρειαζόμαστε όλους…”

Η τοπική ορανωση του "Ξ" στη Θεσσαλονίκη, στο βίντεο που ακολουθεί, καλεί σε μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση της 9ης Νοέμβρη, στις 11.00 το πρωί στη ΧΑΝΘ, ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων. Γιατί μπορούμε να νικήσουμε!

###YOUTUBEVIDEO###

7,127ΥποστηρικτέςΚάντε Like
594ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
394ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής