Όλοι στη διαδήλωση στη ΔΕΘ, Σάββατο 7 Σεπτέμβρη!

Ο φετινός Σεπτέμβρης ξεκινάει ακόμα πιο δύσκολα από τον περσινό. Η οικονομία βαθαίνει στην ύφεση, η ανεργία αυξάνεται συνεχώς και η επίθεση στα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα εντείνεται. Σε αυτά προστίθενται οι μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο και κυρίως οι χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών αλλά και το κλείσιμο νοσοκομείων.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας παρουσιάσει την εικόνα ενός success story. Η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων ασφαλώς δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στα ψέματα των κυβερνώντων και τα πιο προχωρημένα στρώματα κατανοούν ότι αυτή η πολιτική δεν θα σταματήσει κι αυτή η κυβέρνηση δεν θα αλλάξει πολιτική – πρέπει να ανατραπεί!

Για να γίνει αυτό δεν αρκούν μεμονωμένες και «άνευρες» κινητοποιήσεις. Χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας, με συντονισμό, αποφασιστικότητα και διαδικασίες από τα κάτω.

Από τα τέλη του Αυγούστου εμφανίζονται διεργασίες που μπορεί να αποδειχτούν σημαντικές για το μαζικό κίνημα: μια σειρά ομοσπονδίες καθώς και πρωτοβάθμια σωματεία έχουν πάρει αποφάσεις υπέρ ενός μαζικού, γενικευμένου απεργιακού κινήματος που να κλιμακωθεί σε μια γενική απεργία διαρκείας με στόχο τη πτώση της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (δείτε για παράδειγμα στο site του «Ξ»: Απόφαση 6 Ομοσπονδιών του Δημοσίου για μετωπική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, κλιμάκωση και απεργία διαρκείας! 30/08/2013). Κάτω απ’ αυτή την πίεση είναι που η ΑΔΕΔΥ πήρε αποφάσεις για μια βδομάδα δράσεων και για 48ωρη γενική απεργία του δημοσίου για τις 18 και 19 Σεπτέμβρη!

Το Φθινόπωρο μπορεί να αποδειχτεί πολύ θερμό για την κυβέρνηση και την Τρόικα και χρέος μας είναι να συμβάλουμε όσο είναι δυνατό για να γίνει αυτό πραγματικότητα από τα κάτω, καθώς όσα και να λένε στα λόγια οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στην πράξη θα προσπαθήσουν να σαμποτάρουν κάθε ουσιαστική κλιμάκωση των αγώνων.

Πρώτος σταθμός σε αυτή την πορεία αποτελεί η διαδήλωση στη ΔΕΘ (Σάββατο 7 Σεπτέμβρη), η οποία αποτελεί μια ευκαιρία να ανοίξουμε το «χορό» των κινητοποιήσεων της «νέας» χρονιάς με μαζικότητα και δυναμισμό! Η συμμετοχή όλων μας σε αυτή είναι σημαντική! Το «Ξ» θα είναι στη διαδήλωση και καλεί όλους τους φίλους και συντρόφους να συμμετάσχουν σε αυτή!

Για συμμετοχή στην πορεία της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη επικοινωνήστε μαζί μας:

  • Τηλ: 2102283019, 2310540452, 6948592320
  • Mail: [email protected]
  • Η συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας στο site του «Ξ», www.xekinima.org

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα