Όλοι μαζί, μαθητές, καθηγητές, γονείς, ενάντια στις Συγχωνεύσεις!

Προκήρυξη του Μαθητικού Ξεκινήματος

σε pdf εδώ

Καταλήψεις, αποχές, κλεισίματα δρόμων, συγκεντρώσεις και πορείες.

Αυτή είναι η απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κλείσει εκατοντάδες γυμνάσια και λύκεια, εκατοντάδες δημοτικά, μέσα από τη διαδικασία των συγχωνεύσεων.

Μαθητές, γονείς και καθηγητές ήδη έχουν βγει στους δρόμους και διαδηλώνουν σε μια σειρά από περιοχές. Συνολικά 1933 σχολεία καταργούνται και συνενώνονται σε 877 και ήδη μαύρες σημαίες υψώνονται σε όλα αυτά τα σχολεία που από τη μια μέρα στην άλλη απλά θα κλείσουν. Σε περιοχές όπως η Καρδίτσα, οι Σέρρες και η Πρέβεζα κλείνουν μέχρι και το 50% των σχολείων. Στην Αθήνα, σε περιοχές όπως το Περιστέρι χάνονται 8 γυμνάσια και λύκεια. Καταλήψεις έχουν ξεκινήσει, κλεισίματα δρόμων και σταθμών διοδίων το ίδιο, αρχικά στην επαρχία αλλά και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τα νυχτερινά λύκεια είναι τα πρώτα που την πληρώνουν με κλείσιμο και στο στόχο της κυβέρνησης είναι ήδη τα αθλητικά γυμνάσια και λύκεια, τα μουσικά και τα πολυπολιτισμικά. Με λίγα λόγια δεν έχουν σκοπό να αφήσουν τίποτα όρθιο.

Σπέρνουν ανέμους…

Η κυβέρνηση επικαλείται ‘παιδαγωγικούς’ λόγους για τις συγχωνεύσεις. Πρόκειται για ένα ψέμα. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να πληρώνουν ακόμα λιγότερα για την ήδη κουτσουρεμένη δωρεάν και δημόσια παιδεία. Λιγότερα λεφτά σε καθηγητές, λιγότερα λεφτά για τη συντήρηση των σχολείων. Και δεν τους καίγεται καρφί αν σε κάθε τάξη μαζεύονται πάνω από 30 μαθητές και σε κάθε σχολείο πάνω από 600! Τα σχολεία μας είναι ήδη κακοσυντηρημένα, ήδη δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών, ήδη έχουν κενά σε καθηγητές και προσωπικό. Μετά τις συγχωνεύσεις αναρωτιέται κανείς τι είδους μάθημα θα γίνεται…Οι μόνοι που θα κερδίσουν από αυτή την ιστορία είναι τα φροντιστήρια και τα ιδιωτικά σχολεία, μια και θα είναι αδύνατο να γίνει μάθημα με τόσους μαθητές ανά τάξη στο δημόσιο σχολείο.

… Θα θερίσουν θύελλες!

Η κυβέρνηση μας έλεγε πριν 2 χρόνια ότι λεφτά υπάρχουν… Και είναι αλήθεια ότι υπάρχουν, αλλά όχι για εμάς. Εδώ και δυο χρόνια έχει χρηματοδοτήσει με πάνω από 100 δις τις τράπεζες για να μην καταρρεύσουν, δίνει αλλεπάλληλα μπόνους στις μεγάλες επιχειρήσεις και στη συνέχεια υποχρεώνει εμάς να πληρώσουμε για όλα αυτά. Το μόνο που έχει να μας προσφέρει με σιγουριά  είναι η ανεργία μετά το σχολείο και το πανεπιστήμιο.

Πανεκπαιδευτικό μέτωπο

Οι κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει. Και το υπουργείο ήδη προσπαθεί να μας τρομοκρατήσει με τον τρόπο που ξέρει καλά, χρόνια τώρα. Μας λένε ότι αν χαθούν διδακτικές ώρες από τις κινητοποιήσεις μας, θα κάνουμε μαθήματα τα Σάββατα, θα κοπούν οι εκδρομές κλπ. Οι απειλές αυτές το μόνο που δείχνουν είναι το φόβο τους απέναντι σε ένα νέο μαθητικό κίνημα που όπως κάθε φορά στο παρελθόν, θα απειλεί τα σχέδιά τους. Στο φόβο του υπουργείου Παιδείας πρέπει να ανταποκριθούμε.

  • Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας με καταλήψεις, αποχές, κλεισίματα δρόμων.
  • Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που καλούν οι σύλλογοι των καθηγητών μας.
  • Συντονιζόμαστε με τους γονείς μας, τους καθηγητές μας, τα σχολεία των γύρω περιοχών για να δώσουμε πιο μαζικά, πιο μαχητικά τη μάχη.

Related Files

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,108ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
405ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής