ΟΚΤΑΝΑ: πρωτοβουλία για ένα νέο κοινωνικό χώρο στην Πετρούπολη – εκδήλωση σήμερα, 13/6

Του Γιώργου Κασαμπαλάκου

Μια νέα και φρέσκια προσπάθεια, για τη δημιουργία ενός πραγματικά ελεύθερου κοινωνικού χώρου, ‘τρέχει’ το τελευταίο διάστημα στην Πετρούπολη. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, με μεράκι και διάθεση, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα στέκι, ένα χώρο που να μπορεί να στεγάσει δραστηριότητες, εκδηλώσεις, ακόμα και καλλιτεχνικές ανησυχίες. Η ομάδα που ασχολείται με τον φιλόδοξο αυτό στόχο ονομάζεται ΟΚΤΑΝΑ, όπως και το στέκι που θα δημιουργηθεί.

Παρόλο που ο χώρος ακόμα δεν έχει βρεθεί, η ομάδα της ΟΚΤΑΝΑ έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία της στην πόλη μας. Με εκδηλώσεις που κύριο στόχο είχαν την οικονομική ενίσχυση του εγχειρήματος και με εξωστρεφείς δράσεις, έχει καταφέρει να αναδείξει τη δυναμική του εγχειρήματος, φέρνοντας κοντά διαφορετικά κινήματα και ανθρώπους με διαφορετικές καταβολές. Η ανάγκη για ενωτικές δράσεις, για υπέρβαση αγκυλώσεων, ακόμα και μέσα στην Αριστερά, είναι που κάνει την ΟΚΤΑΝΑ μια πρωτοβουλία με τεράστια χρησιμότητα.

Οι σύντροφοι του ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στην Πετρούπολη συμμετέχουμε ενεργά στην όλη προσπάθεια, γιατί βλέπουμε πόσο πολύ μπορεί να βοηθήσει ο νέος αυτός κοινωνικός χώρος στη δημιουργία ενός ενωτικού, εναλλακτικού και αγωνιστικού μετώπου πάλης ενάντια στις ατομικίστικες λύσεις, τη μιζέρια και την κατάθλιψη της εποχής της κρίσης.

Εκδήλωση για την ιστορία των κινημάτων στην Πετρούπολη

Την Παρασκευή, στις 13 Ιούνη, στις 20.30, στην πλατεία Ηρώ, η ΟΚΤΑΝΑ θα διοργανώσει μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα «Τα κινήματα στην Πετρούπολη – Το χθες γεννάει το αύριο», όπου ομιλητής θα είναι ο Αντρέας Μηλιώνης, συγγραφέας του βιβλίου Η πόλη της πέτρας ενώ θα παραστούν αγωνιστές παλιών κινημάτων (για την παροχή νερού, ενάντια στα λατομεία, για τη δημιουργία Πολιτιστικού κ.α) αλλά και νέοι αγωνιστές των σύγχρονων κινημάτων της πόλης (κίνημα Γρηγορόπουλου, ενάντια στις καταπατήσεις της Μονής Λαμίας).

Σε μια τέτοια εκδήλωση, όπου το χθες σμίγει αρμονικά με το σήμερα και το αύριο των διεκδικήσεων για μια καλύτερη ζωή, ας είμαστε όλοι παρόντες.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
594ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,114ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
401ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής