Οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ συνεχίζουν την κατάληψη μετά από 39 μέρες

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ
Μακεδονίας 11, Αθήνα
Email
: silergokana@okana.gr

Δελτίο Τύπου

Σήμερα, 39η ημέρα κατάληψης των Κεντρικών Υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ, πραγματοποιήθηκε Τοπική Συνέλευση των Εργαζομένων του Οργανισμού στην Αθήνα. Στη συνέλευση έγινε απολογισμός των μέχρι τώρα κινητοποιήσεων μας. Στις 39 ημέρες κατάληψης:

  • Κατακτήσαμε την ενότητα και συσπείρωση των εργαζομένων μέσα από καθημερινές συζητήσεις, ομάδες δουλειάς, εκδηλώσεις, εντυπωσιακές σε μαζικότητα και παλμό συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας.
  • Συμπορευτήκαμε με τα σωματεία εργαζομένων στην εξάρτηση και στην ψυχική υγεία και σχεδιάσαμε τα επόμενα κοινά βήματα δράσης. Δίπλα μας στάθηκαν αλληλέγγυοι εργαζόμενοι πολλών άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων και πολίτες.
  • Επιτύχαμε τη δημοσιοποίηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ΟΚΑΝΑ και οι εργαζόμενοι σε αυτόν, και την απειλή που η κυβερνητική πολιτική συνιστά για  τη θεραπεία και τη ζωή των 8.500 θεραπευομένων στην υποκατάσταση.
  • Μέσα από την συναυλία διαμαρτυρίας στην Ομόνοια, καταφέραμε όχι μόνο να ακουστεί η φωνή μας στην κοινωνία αλλά επιπλέον κάναμε μία επιτυχημένη παρέμβαση στην πιο συμβολική αλλά και πιο υποβαθμισμένη πλατεία της πόλης, επιτυγχάνοντας για λίγες ώρες να γεμίσουμε την αφιλόξενη πλατεία με μουσικές και συναίσθημα και να ενώσουμε τους πολίτες αυτής της πόλης (εργαζόμενους και θεραπευόμενους στα προγράμματα,  τις οικογένειες τους, αλληλέγγυους πολίτες, μετανάστες, άστεγους, πολιτικούς παράγοντες).
  • Αναγκάσαμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αναγνωρίσει το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης και να δεσμευτεί για επιπλέον επιχορήγηση του ΟΚΑΝΑ κατά 4,5 εκ ευρώ.
  • Επίσης εκκρεμεί πρόταση νόμου, κατατεθειμένη  από την αντιπολίτευση, για το θέμα της έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου.

Έχοντας αυτά ως δεδομένα, αποφασίσαμε σήμερα  τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μας, με προσωρινή αναστολή της κατάληψης, κυλιόμενες στάσεις εργασίας  και επανεκτίμηση της μορφής των κινητοποιήσεων μας σε Τοπική Συνέλευση την Τρίτη 14/05.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας!

Την Παρασκευή 26/04, στις 9.00, πραγματοποιούμε πορεία και συγκέντρωση στη Βουλή,  όπου θα συζητηθεί επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,147ΥποστηρικτέςΚάντε Like
647ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
410ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα