Οικονομική εξόρμηση για τα θύματα του σεισμού στο Πακιστάν και το Κασμίρ

“Ποτέ στη ζωή μου δεν ξαναείδα τέτοια καταστροφή. Δεν έχουμε τρόφιμα, φάρμακα και ηλεκτρικό ρεύμα. Χρειαζόμαστε επειγόντως φάρμακα, ζεστά ρούχα και σκηνές. Παρακαλούμε να μας βοηθήσετε, διαφορετικά θα πεθάνουμε όλοι”. Sardar Khalid Mehmood, πρόεδρος του συνδικάτου παραϊατρικού προσωπικού στο Κασμίρ.

Ολόκληρες οικογένειες, χωριά και πόλεις έχουν ισοπεδωθεί από το σεισμό της 8ης Οκτωβρίου. Ήδη στο Κασμίρ έχουν αναφερθεί 21.000 θύματα, ενώ ο κρατικός μηχανισμός αδράνησαν εγκληματικά. Θεωρείται βέβαιο ότι οι ο αριθμός των νεκρών θα ξεπεράσει τις 50.000. Πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι στο Κασμίρ περνάνε τις νύχτες τους στο δρόμο, μέσα στο κρύο και τις καταιγίδες.

Αυτοί που χτυπήθηκαν είναι οι φτωχοί εργαζόμενοι και οι αγρότες. Η κυβέρνηση του Musharraf ξόδεψε πέρσι το 45% του κρατικού προϋπολογισμού για στρατιωτικές δαπάνες και μόλις το1,3% για την υγεία. Σε πολλές περιοχές γίνονται εγχειρήσεις στο δρόμο ή στο ύπαιθρο γιατί τα νοσοκομεία είναι γεμάτα. Τα σχολεία που κατέρρευσαν σκοτώνοντας εκατοντάδες μαθητές είχαν μείνει ασυντήρητα για δεκαετίες.

Μέχρι στιγμής εκατομμύρια νεολαίοι και εργαζόμενοι κάτοικοι του Κασμίρ και του Πακιστάν έχουν συγκεντρώσει χρήματα, τρόφιμα και φάρμακα για τα θύματα του σεισμού, σε μια συγκινητική ένδειξη αλληλεγγύης σε αυτούς που υποφέρουν. Η κυβέρνηση βρίσκεται μίλια μακριά από αυτή την προσπάθεια.

Ακόμη πιο υποκριτική είναι η στάση της κυβέρνησης του Μπους, που έχει στείλει βοήθεια ύψους 50 εκατ. δολαρίων, ενώ το ποσό που έχει ξοδέψει μέχρι στιγμής σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν, (μια περιοχή που επίσης χτυπήθηκε από το σεισμό), αγγίζει τα 66 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για τους παραπάνω λόγους είναι τόσο ζωτικής σημασίας η ανταπόκριση από ακτιβιστές του κινήματος και σωματεία εργαζομένων. Η οργάνωσή μας στο Πακιστάν και το Κασμίρ συγκεντρώνει τρόφιμα που μεταφέρονται στις περιοχές που έχουν πληγεί.

Πολλοί άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα στείλουν τη δική τους βοήθεια τις επόμενες εβδομάδες. Όμως η βοήθεια αυτή θα πάει στα χέρια της διεφθαρμένης κυβέρνησης, της οποίας οι πολιτικές μεγιστοποίησαν τις καταστροφές του σεισμού.

Καλούμε σωματεία, οργανώσεις, εργαζόμενους και νέους να συνεισφέρουν στην οικονομική εξόρμηση, έτσι ώστε αυτά που θα προσφέρουν να φτάσει απευθείας στα θύματα του σεισμού.

Το Socialist Movement έχει ήδη πάρει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία στις περιοχές που χτυπήθηκαν από το σεισμό επιτροπές κατοίκων, εκλεγμένες από τα ίδια τα θύματα του σεισμού που να διαχειρίζονται τη βοήθεια που φτάνει και φροντίζουν να κατανεμηθεί σε αυτούς που πραγματικά την έχουν ανάγκη, παρακάμπτοντας τόσο τη γραφειοκρατία, όσο και τη διαφθορά του κρατικού μηχανισμού.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα