Οι υποψηφιότητες του «Ξ» με την «Πόλη Ανάποδα» στον Δ. Θεσ/νίκης την Κυριακή 8 Οκτώβρη

Το «Ξεκίνημα Θεσσαλονίκης» στηρίζει και καλεί σε μαχητική υπερψήφιση στις Δημοτικές Εκλογές της Κυριακής 8 Οκτώβρη του συνδυασμού «Η Πόλη Ανάποδα και συνεργαζόμενες κινήσεις» στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Τον τελευταίο μήνα η Πόλη Ανάποδα ξετύλιξε μια δυναμική εκστρατεία με παρουσία σε πολλές γειτονιές. Το «Ξ» έδωσε όλες του τις δυνάμεις σε αυτή την εκστρατεία, και παράλληλα μοίρασε χιλιάδες φυλλάδια σε γειτονιές και εργασιακούς χώρους.

Ήμασταν από τις ιδρυτικές δυνάμεις της Πόλης Ανάποδα που συγκροτήθηκε πριν 5 χρόνια, η οποία είχε έντονη παρουσία εντός κι εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, αναπτύσσοντας δυναμικές εκστρατείες, στηρίζοντας αποφασιστικά πρωτοβουλίες κατοίκων που δημιουργήθηκαν για να υπερασπιστούν ελεύθερους χώρους και άλλα προβλήματα των γειτονιών, κόντρα στα επιχειρηματικά συμφέροντα των εργολάβων.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του «Ξ» εδώ.

Το «Ξ» συμμετέχει με μια μεγάλη ομάδα συντρόφων και συντροφισσών στα ψηφοδέλτια της «Πόλης Ανάποδα», υποψηφιότητες τις οποίες παρουσιάζουμε παρακάτω. 

Αύριο, Σάββατο 7 Οκτώβρη το μεσημέρι κλείνουμε την προεκλογική μας εκστρατεία με ένα γλέντι στο ΤΑΚΙΜ. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ. 

Για το Δημοτικό Συμβούλιο

Μαρίνης Θανάσης – μέλος συλλογικής εκπροσώπησης της Πόλης Ανάποδα

Γεννήθηκε το 1986 στον Σταυρό Θεσσαλονίκης. Μένει στην Τριανδρία. Εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα με εμπλοκή στους συνδικαλιστικούς αγώνες του κλάδου. Έχει ενεργή συμμετοχή στα κινήματα της πόλης, που σχετίζονται με τους ελεύθερους χώρους, το περιβάλλον, τα δημόσια αγαθά, τα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Κάρταλη Δήμητρα

Γεννήθηκε το 1980 στη Θεσσαλονίκη. Μένει στο Κρυονέρι. Είναι βοηθός φαρμακοποιού και εργάζεται σε φαρμακείο. Ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Κρυονερίου – Άνω Τούμπας και ενεργή στον αγώνα για προστασία του δάσους και του ρέματος στην περιοχή απέναντι στα σχέδια των εργολάβων. Συμμετέχει στους περιβαλλοντικούς αγώνες στις γειτονιές της πόλης, στις μάχες για ελεύθερους χώρους και πράσινο, αλλά και στα ευρύτερα κοινωνικά κινήματα.

Κουστολίδης Θοδωρής

Σπουδαστής δραματικής σχολής. Γεννήθηκε στον Εύοσμο, μεγάλωσε στη Θέρμη, αλλά κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Οργανώθηκε στην αντικαπιταλιστική Αριστερά από τα μαθητικά του χρόνια. Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ ως σπουδαστής δραματικής σχολής βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα των καλλιτεχνών, παίζοντας ενεργό ρόλο στο Συντονιστικό Καλλιτεχνικών Σχολών Θεσσαλονίκης.

Σακαλή Χριστίνα-Παναγιώτα

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και διδάσκει πολιτική οικονομία στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Διεξάγει μεταδιδακτορική έρευνα σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Γάνδης, Βέλγιο, με αντικείμενο έρευνας τη στεγαστική κρίση, τους θεσμούς ιδιοκτησίας και τον αντίκτυπο στη δημοκρατική πολιτειότητα. Τα προηγούμενα χρόνια έχει συνεργαστεί με διάφορες ομάδες, οργανισμούς, και κοινωνικά κινήματα για την προώθηση ενός ευρέος φάσματος θεμάτων γύρω από την οικονομική δημοκρατία, την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, την διατροφική κυριαρχία και το δικαίωμα στη στέγη. Πρόσφατα, συμμετείχε σε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ανάπτυξη κοινωνικής και οικονομικά προσιτής κατοικίας στη Θεσσαλονίκη.

Συμεωνίδου Πολυξένη (Ξένια) – από τη Δ.Ε. Τριανδρίας

Είναι 35 ετών και ζει στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Τριανδρίας. Προέρχεται από οικογένεια Ποντίων παλιννοστούντων από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Απόφοιτη ελληνικής φιλολογίας και υποψήφια διδακτόρισσα νεοελληνικής λογοτεχνίας. Έχει εργαστεί στους χώρους της εκπαίδευσης και της ακαδημαϊκής έρευνας. Ασχολείται ενεργά με τα κοινά από τα φοιτητικά της χρόνια, και ιδίως με ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον, την προστασία των ζώων, τη βελτίωση της ζωής στην πόλη, την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Μέλος του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Για το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας 1ουΔιαμερίσματος (Κέντρο)

Σαββίδης Μάρκος

Είναι πατέρας δύο παιδιών, 28 και 26 χρονών. Εργάζεται από μικρή ηλικία να τα βγάλει πέρα, έχοντας δουλέψει στο αεροδρόμιο για 27 έτη. Τα τελευταία χρόνια ασκεί αποκλειστικά το επάγγελμα του ασφαλιστή. Τις τελευταίες 2 δεκαετίες συμμετέχει ενεργά στις κινηματικές διεργασίες ως μέλος της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης – Ξεκίνημα, προσπαθώντας να μην λείπει από καμία πορεία, διαδήλωση ή διαμαρτυρία.

Χατζηκώστας Δημήτρης

Γεννήθηκε το 1982 και κατοικεί στο κέντρο της πόλης. Από τα μαθητικά του χρόνια δραστηριοποιείται πολιτικά μέσα από τις γραμμές της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης – Ξεκίνημα κι έχει συμμετάσχει κατά καιρούς σε ενωτικές κινηματικές διαδικασίες της πόλης (Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, Δίκτυο Περιβαλλοντικών Κινήσεων, κλπ). Στα φοιτητικά του χρόνια διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών ΠΑ.ΜΑΚ. και του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών Παιδαγωγικού. Από το 2009 εργάζεται ως δάσκαλος σε ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Για το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας 2ουΔιαμερίσματος (Δυτικά)

Κλείτσα Κατερίνα

Ζει στην δυτική πλευρά της πόλης. Συμμετέχει στο κίνημα ενάντια στον σεξισμό και τη γυναικεία καταπίεση, ζητήματα που έχουν έρθει ξανά στο προσκήνιο με τους αγώνες των γυναικών που αναπτύσσονται διεθνώς. Αρθρογραφεί και παίρνει μέρος σε πρωτοβουλίες για τα δικαιώματα των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, όπως το Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride και το Κινηματικό Μπλοκ στο Thessaloniki Pride και συμμετέχει στη γυναικεία ομάδα «Μαχητικές και Ελεύθερες».

Για το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας 4ου Διαμερίσματος (Τούμπα)

Αναστασιάδης Νίκος του Θεόδωρου

Ενεργός στα κινήματα από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια (στη Μαλακοπή της Τούμπας και στο Οικονομικό του ΑΠΘ). Έκτοτε συμμετέχει σε μικρούς και μεγάλους αγώνες της πόλης, της χώρας και διεθνώς. Συμμετέχει ενεργά στην Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού και στην ελληνο-τουρκο-κυπριακή πρωτοβουλία ενάντια σε πόλεμο & εξορύξεις “Μας Σκάβουν τον Λάκκο”. Για την καθημερινή του μετακίνηση από την Τούμπα στο κέντρο προτιμάει το ποδήλατο. Τα τελευταία χρόνια αφιερώνει αρκετό από τον χρόνο του στη διεθνή πρωτοβουλία Internationalist Standpoint.

Παπίας Γιάννης

Γεννήθηκε το 1977 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί στην Τούμπα. Ως μαθητής πήρε μέρος στις καταλήψεις του ’90-’91 και ήταν πρόεδρος στο 15μελές στο 11ο Τεχνικό Λύκειο (Ευκλείδης). Σπούδασε νοσηλευτική στη Λαμία όπου μαζί με άλλους ίδρυσε την Αριστερή Κίνηση Σπουδαστών. Συμμετείχε ενεργά στο αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό κίνημα μέσω της Νεολαίας ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη (YRE-Antinazi Zone). Ως μέλος της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης – Ξεκίνημα από το 1991 συμμετείχε σε αρκετές εκστρατείες για μια σειρά ζητήματα, ενώ τελευταία παλεύει ενεργά για τοπικά θέματα γειτονιών σε σχέση με τους ελεύθερους χώρους.

Ρογδάκη Ειρήνη

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τη δεκαετία του 60 από γονείς εσωτερικούς μετανάστες και μεγάλωσε στην Τούμπα όταν αυτή ήταν γεμάτη αλάνες, ελεύθερους χώρους, μονοκατοικίες και αυλές… Οι γειτονίες τότε ήταν ζωντανές και λειτουργικές και οι άνθρωποι απλοί και αλληλέγγυοι από ένστικτο. Έφυγε για να σπουδάσει παιδαγωγικά, αν και το ΑΠΘ ήταν πάντα στα όνειρά της, ως κέντρο πνοής ιδεών και πρωτοπορίας της πόλης. Έκανε μετεκπαίδευση στο παιδαγωγικό του πολύ αργότερα, σε εντελώς άλλο κλίμα, όμως. Έχει επίσης μετεκπαιδευτεί στο ΠΤΔΕ Ιωαννίνων με ειδίκευση στην διαπολιτισμική εκπαίδευση και την ένταξη ατόμων σε πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα. Δίδαξε για 35 χρόνια στην περιφέρεια του Ν. Θεσσαλονίκης και στο κέντρο της πόλης απ’ όπου και αφυπηρέτησε. Συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του σχήματος γιατί πιστεύει στη δύναμη και τη δυναμική των ενεργών πολιτών στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Θεσσαλονίκης.

Για το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας 5ου Διαμερίσματος (Ανατολικά)

Νικολάου Γιάννος-Άγγελος

Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στον Βόλο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον ακουστικό σχεδιασμό χώρων. Ως φοιτητής συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα του 2006-07, όντας εκλεγμένος αντιπρόσωπος στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και ήταν ιδρυτικό μέλος της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας. Το 2016 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και στο 5ο διαμέρισμα όπου γεννήθηκε. Τα τελευταία χρόνια συμμετείχε στις προσπάθειες να συγκροτηθεί η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην καύση απορριμμάτων, αλλά και στην Πρωτοβουλία κατοίκων γειτονιάς οδού Κρήτης ενάντια στη μαζική κοπή δέντρων. Μαζί με τη σύντροφό του στη ζωή και στους αγώνες μεγαλώνουν τη νεογέννητη κόρη τους, η οποία αποτελεί ακόμα έναν λόγο για να παλεύει για έναν καλύτερο κόσμο.

Παππά-Πρίφτη Δωροθέα (Δώρα)

Γεννήθηκε το 1990 στην Θεσσαλονίκη. Μένει στην Χαριλάου. Είναι μάχιμη δικηγόρος με πλέον των 10 ετών ενεργούς δικηγορίας με βαθιά ανθρωπιστική προσέγγιση και αλληλεγγύη σε όποιον έχει ανάγκη. Στηρίζει και συμμετέχει ενεργά στα κινήματα της πόλης και στις τοπικές πρωτοβουλίες στις γειτονιές.

Πράσινος Ραφαήλ

Γεννήθηκε το 1997 στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στον Βόλο, όπου συμμετείχε ενεργά στο κίνημα κατά της καύσης απορριμμάτων. Τα τελευταία δύο χρόνια μένει ανατολικά στη Θεσσαλονίκη και είναι μέλος της Πρωτοβουλίας κατοίκων της οδού Κρήτης ενάντια στην κοπή των δέντρων. Πολιτικά οργανωμένος στη Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση “Ξεκίνημα” και ενεργός σε δράσεις αντιφασιστικές/αντιρατσιστικές και περιβαλλοντικές. Προσωρινά εργαζόμενος στην εστίαση, ευελπιστώντας να εργαστεί ως μηχανικός πάνω στα αντικείμενα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων.

Σκουλέλη Γεωργία

Γεννήθηκε το 1998 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί στο 5ο διαμέρισμα. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού του ΔΙ.ΠΑ.Ε. και εργάζεται σε σούπερ μάρκετ. Συμμετέχει στη φεμινιστική συλλογικότητα «Μαχητικές και Ελεύθερες», δραστηριοποιείται στους αγώνες του γυναικείου και ΛΟΑΤΚΙ κινήματος και είναι εθελόντρια του κέντρου πρόληψης για τον HIV «Thess Checkpoint».

Για το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Τριανδρίας

Μεζιλτσόγλου Παρθένα (Ρένα)

Γεννήθηκε το 1987 και κατοικεί στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Ήταν ιδρυτικό μέλος της Αντιφασιστικής Επιτροπής Τούμπας, ενώ συμμετείχε και στον Συντονισμό κατοίκων/συλλογικοτήτων Τούμπας ενάντια στις διακοπές ρεύματος-νερού και τους πλειστηριασμούς. Συμμετέχει στην οργανωτική επιτροπή του αντιφασιστικού νεολαιίστικου φεστιβάλ «Art Against Fascism». 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,009ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα