Οι υποψήφιοι του «Ξ» στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση το Ξεκίνημα συμμετέχει με τις δικές του θέσεις και προτάσεις και με το δικό του πρόγραμμα για την αυτοδιοίκηση, κατεβάζοντας υποψήφιους περιφερειακούς, δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους σε μια σειρά περιοχές.
 
Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, το «Ξ» θεωρεί ότι μια συνεργασία της Αριστεράς θα μπορούσε να «σαρώσει» τις μνημονιακές δυνάμεις και να δώσει το σύνθημα για μεγάλες ανατροπές στην ελληνική κοινωνία. Αυτό όμως δεν έγινε δυνατό, με τις ευθύνες να βαρύνουν με διαφορετικό τρόπο τα διαφορετικά κόμματα της Αριστεράς – κάτι που αναλύουμε σε άλλες αναρτήσεις μας.
Με τα δεδομένα που είμαστε αντιμέτωποι, επιλέγουμε να στηρίξουμε σχήματα με βασικό κριτήριο τα αριστερά, ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά τους και την όσο το δυνατό μαζικότερη απεύθυνση, ανοικτοί σε συνεργασίες με το σύνολο των κομμάτων της Αριστεράς. Αναλυτικά οι υποψήφιοι του Ξεκινήματος έχουν ως εξής:

Αθήνα

Θοδωρής Αναστόπουλος: Υποψήφιος διαμερισματικός σύμβουλος για το 5ο Διαμέρισμα με την «Ανοιχτή Πόλη» (ΣΥΡΙΖΑ)

Το 2006-2007 συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα των καταλήψεων ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και την ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο συντονιστικό της κατάληψης του ΤΕΙ Αθήνας. Το 2008 είχε ενεργή εμπλοκή στην «εξέγερση του Δεκέμβρη». Συμμετέχει στο Κοινωνικό Φαρμακείο Αλληλεγγύης στα Πατήσια. Είναι ιδρυτικό μέλος της αντιφασιστικής επιτροπής Πατησίων-Λαμπρινής.

www.facebook.com/pages/Θοδωρής-Αναστόπουλος

Νέα Ιωνία

Μιρένια Σιώκου: υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» (ΣΥΡΙΖΑ)

23 χρονών, σπούδασε στο Πάντειο και εργάζεται στη Νέα Ιωνία. Από τα μαθητικά της χρόνια συμμετείχε στο κίνημα των μαθητικών καταλήψεων. Έχει διαρκή και ενεργή συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες και το αντιφασιστικό κίνημα της περιοχής.

www.facebook.com/siokoumirenia

Πετρούπολη

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη «Ανυπότακτη Πετρούπολη» (υποστηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

Γιώργος Κασαμπαλάκος: 37 χρονών, οδηγός ταξί. συμμετείχε ενεργά σε κινήματα και τοπικούς αγώνες όπως και στις διεθνείς διαδηλώσεις με το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, αργότερα στις επιτροπές των ντελιβεράδων (όντας εργαζόμενος ντελίβερι) στο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, στους «Αγανακτισμένους» της Πετρούπολης κλπ. Μέλος της τοπικής επιτροπής Αγίας Τριάδας ενάντια στα χαράτσια και ενεργός στην πρωτοβουλία για τη δημιουργία επιτροπής κατά των πλειστηριασμών.

www.facebook.com/kasabalakosgiorgos

Μαριλού Κολοκυθά: 22 χρονών, φοιτήτρια Νοσηλευτικής. Eνεργοποιήθηκε στο περιβαλλοντικό κίνημα μέσα από το περιβαλλοντικό σχήμα της GREEN ATTACK. Ενεργή στο αντιφασιστικό κίνημα, συντονίστρια του ΑNTINAZI-ZONE Πετρούπολης, συμμετέχει στον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας-Πειραιά.

www.facebook.com/pages/Κολοκυθά-Μαριάνθη-Μαριλού

Ζωγράφου

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, συνεργαζόμενοι με το «Κίνημα στην Πόλη» (υποστηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

xekinimazografou.wordpress.com 

www.facebook.com/xekinimazografou  

Ειρήνη Πλουμπίδη: Συμμετείχε ως μαθήτρια στο κίνημα των καταλήψεων ενάντια στο νόμο Αρσένη το 1997-1999, στη YRE (Νεολαία ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη) και στο κίνημα ενάντια στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση (στο FORUM, στις διαδηλώσεις στη Γένοβα, στη Θεσσαλονίκη, κοκ). Στη γειτονιά του Ζωγράφου συμμετείχε ενεργά σε τοπικά κινήματα (Βίλα Ζωγράφου, πλατεία Γαρδένιας κ.α) στο κίνημα ενάντια στην μετατροπή των πλατειών του Δήμου σε Γκαράζ καθώς και στο αντιφασιστικό κίνημα της περιοχής.

Διονύσης Χρηστόπουλος: Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων και αναπληρωτής εκπρόσωπος εργαζομένων στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του ίδιου Δήμου. Με ενεργή συμμετοχή και σημαντική συμβολή στους μεγάλους αγώνες που έδωσαν οι εργαζόμενοι την προηγούμενη περίοδο – 26ήμερη κατάληψη του Δημαρχείου της Αθήνας από τους συμβασιούχους εργαζόμενους ενάντια στην απόλυση τους το 2011, αγώνες κατά των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων, κατάληψη ΕΡΤ κοκ.

Δάφνη – Υμηττός

Δημήτρης Κωνσταντινίδης: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Μ.ΑΡΙ.ΔΑ» (Μαχόμενη ΑΡΙστερή Δύναμη Ανατροπής) που στηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΕΕΚ.

Συμμετείχε ενεργά στο κίνημα των καταλήψεων ενάντια στο νόμο Αρσένη τη δεκαετία του ‘90. Δραστηριοποιείται με τη Μ.ΑΡΙ.ΔΑ από το 2006. Έλαβε μέρος ενεργά σε όλες τις κινηματικές δράσεις της Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. (κίνημα κατά των παρανόμων κεραιών κινητής τηλεφωνίας, κίνημα ενάντια στα χαράτσια, Λαϊκή Συνέλευση Δάφνης-Υμηττού, κίνημα ενάντια στο ξεπούλημα-τσιμεντοποίηση του Ελληνικού).

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Θανάσης Μαρίνης: Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Ανατροπή στην Κεντρική Μακεδονία» (υποστηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ)

Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα των καταλήψεων ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και το 2008 είχε ενεργή εμπλοκή στην «εξέγερση του Δεκέμβρη». Από το 2010, αναπτύσσει έντονη συνδικαλιστική δράση στο χώρο της Εθνικής Τράπεζας. Από το 2012 είναι αναπληρωματικό μέλος στο ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΕΤΕ (ΣΥΕΤΕ).

marinisthanasis.wordpress.com 

facebook.com/marinisthan      

Δήμος Θεσσαλονίκης

Γιάννης Παπίας: Υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος με τη «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» (ΣΥΡΙΖΑ)

Ως μαθητής πήρε μέρος στις καταλήψεις του ’90-’91 και ήταν πρόεδρος στο 15μελές στο 11ο Τεχνικό Λύκειο (Ευκλείδης). Συμμετείχε ενεργά στο αντιρατσιστικό- αντιφασιστικό κίνημα μέσω της Νεολαίας ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη (YRE- AntinaziZone) και της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης για το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ . Αναπτύσσει δραστηριότητα στην Τούμπα με τον Συντονισμό ενάντια στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς και την Αντιφασιστική Επιτροπή Τούμπας.

papiasgiannis.wordpress.com 

facebook.com/papiasgiannis 

Δήμος Θερμαϊκού

Κατερίνα Κλείτσα: Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον «Θερμαϊκό- Συμπολιτεία Αλληλεγγύης & Ανατροπής» (ΣΥΡΙΖΑ)

Συμμετείχε στο κίνημα της Παιδείας το ’06-’07 και στις κινητοποιήσεις της νεολαίας το 2008. Πήρε μέρος στο κίνημα «Δεν Πληρώνω» και ήταν ενεργό μέλος στην μαχητική περιβαλλοντική οργάνωση Green Attack. Αργότερα συμμετείχε ενεργά στο κίνημα της Ευκαρπίας ενάντια στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Από τα ιδρυτικά μέλη του Αντιφασιστικού Μετώπου Θερμαϊκού.

kleitsakaterina.wordpress.com 

facebook.com/kleitsakaterina 

Δήμος Βασιλικών – Θέρμης – Μίκρας

Θοδωρής Φράγκος: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το «Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής Δήμου Βασιλικών- Θέρμης- Μίκρας» (στηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

Ήταν ιδρυτικό μέλος της Νεολαίας ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη (YRE- AntinaziZone), οργανώνοντας πολλές εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις και δράσεις κατά του φασισμού. Ενεργός στα κοινωνικά κινήματα αλλά και συνδικαλιστικά στο Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης (ΣΕΔΘ) με την παράταξη «Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση», συμμετείχε σε όλους τους απεργιακούς αγώνες της τελευταίας περιόδου.

fragosthodoris.wordpress.com 

facebook.com/fragosthodoris  

Δήμος Νεάπολης – Συκεών

Παναγιώτης Βογιατζής: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «ΑύΡΑ (Αυτόνομη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση) Νεάπολης- Συκεών» (ΣΥΡΙΖΑ)

Ασχολείται ανελλιπώς με τα κοινά από τα μαθητικά του χρόνια και συμμετείχε σε πλήθος συνδικαλιστικών, κοινωνικών και αυτοδιοικητικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων. Μέλος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ιδρυτικό μέλος της Αύ.Ρ.Α. Ακόμα, είναι τακτικός συνεργάτης του θεωρητικού περιοδικού της Αριστεράς «Μαρξιστική Σκέψη».

vogiatzispanagiotis.wordpress.com 

facebook.com/vogiatzisgiotis 

Δήμος Ελευθερίου – Κορδελιού – Ευόσμου

Δημήτρης Νάτσιος: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «Ενωτική Ριζοσπαστική Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ελευθερίου-Κορδελιού-Εύοσμου» (ΣΥΡΙΖΑ)

Στο Πανεπιστήμιο (ΑΠΘ) ήταν εκλεγμένος εκπρόσωπος των φοιτητών για 2 χρόνια με το σχήμα «Κραχ στο Οικονομικό». Συμμετείχε σε κινήματα πόλης, στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια το 2003, στις κινητοποιήσεις ενάντια στη σύνοδο της ΕΕ τον Ιούνη του 2003, στα ετήσια αντιρατσιστικά φεστιβάλ, τους Αγανακτισμένους.

natsiosdimitris.wordpress.com 

facebook.com/natsiosdimitrios 

Αλέξανδρος Λύκος: Υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Εύοσμου με την «Ενωτική Ριζοσπαστική Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ελευθερίου-Κορδελιού-Εύοσμου» (ΣΥΡΙΖΑ)

Γεννήθηκε το 1962. Εργάτης από νεαρή ηλικία, τα τελευταία χρόνια άνεργος. Για πολλά χρόνια μετανάστης στην Γερμανία. Έχει εργασιακή εμπειρία στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων.

Είχε ενεργή εμπλοκή στο κίνημα των Αγανακτισμένων καθώς και σε μια σειρά τοπικά κινήματα της περιοχής.

Βόλος

Υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι με την παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής & Αλληλεγγύης» που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ

facebook.com/xekinimavolosdimotikes 

Κανελλής Νίκος: υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

32 ετών, μηχανολόγος μηχανικός, δραστηριοποιείται στη μαρξιστική αριστερά και το «Ξεκίνημα» από τα μαθητικά του χρόνια, με ενεργή συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες (φοιτητικό κίνημα, τοπικό κίνημα ενάντια στην αερορύπανση, Αγανακτισμένοι κ.α.). Ενεργό μέλος της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας.

Ιατρόπουλος Κώστας: υποψήφιος τοπικός σύμβουλος, Δημοτική Κοινότητα Βόλου

38 ετών, πτυχιούχος βιβλιοθηκονόμος, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Βόλου. Δραστηριοποιείται στους κοινωνικούς αγώνες από τα μαθητικά του χρόνια, με ενεργή συνδικαλιστική δράση στον ιδιωτικό τομέα (Σύλλογος Βιβλίου Χάρτου Αθήνας, εκδόσεις Κέρκυρα, δημιουργία σωματείου στον εκδοτικό Οίκο «Πατάκη») και εμπλοκή στα τοπικά κινήματα (ενάντια στους ποδηλατόδρομους-έκτρωμα κ.α.).

Κυπρίδου Μαριάνθη: υποψήφια τοπική σύμβουλος, Δημοτική Κοινότητα Βόλου

37 ετών, συντηρήτρια αρχαιοτήτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου. Συνδικαλίστρια στο Υπουργείο Πολιτισμού. Συμμετείχε στους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες της πόλης. Συμμετέχει ενεργά στην Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας.

Κως

Σοφία Χατζηφούντα: Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Κω

Η Σοφία γεννήθηκε το 1982 στην Κω. Το 2000 πήγε για σπουδές στο Βόλο, στο τμήμα αρχιτεκτονικής. Το 2003 εμπλάκηκε για πρώτη φορά στα κοινά, μέσα από το μεγάλο αντιπολεμικό κίνημα.

Εντάχθηκε στο Ξεκίνημα το 2004 και συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα του 2006-2007, στον αγώνα για μια πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Σήμερα εργάζεται ως ξενοδοχοϋπάλληλος και παλεύει μαζί με το σωματείο της για τα δικαιώματα των εργαζομένων ενώ συμμετέχει στον αγώνα που δίνεται τοπικά ενάντια στην υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.

 

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Νικολάου Χρήστος: υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κορίνθου με την «Ανταρσία στο Μωριά» (υποστηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

Aρχιτέκτονας-μηχανικός. Mε ενεργή συμμετοχή στο «Κίνημα των πλατειών» και σε μια σειρά τοπικά κινήματα στον Δήμου Βέλου-Βόχας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,245ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,003ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα