Οι υποψήφιοι του «Ξ» για τις τοπικές εκλογές στη Θεσ/νίκη και την περιφέρεια Κεντ. Μακεδονίας

Το Ξεκίνημα κατεβάζει υποψήφιους σε 5 δήμους στην Θεσ/νίκη και έναν υποψήφιο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στους 4 δήμους οι υποψήφιοι είναι με δημοτικές κινήσεις που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε έναν το «Ξ» κατεβαίνει μαζί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Δήμοι και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:
Δίνουμε χαστούκι στην κυβέρνηση με όπλο την Αριστερά!

Μαρίνης Θανάσης

 

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη “Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα”

Τηλ: 6971894851
marinisthanasis.wordpress.com
facebook.com/marinisthan 

Γεννήθηκε το 1986 στο Σταυρό Θεσσαλονίκης. Η πρώτη επαφή του με το μαζικό κίνημα ήταν οι κινητοποιήσεις των κατοίκων του Στρυμονικού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Σπούδασε στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ως φοιτητής συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα των καταλήψεων ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και το ’08 είχε ενεργή εμπλοκή στην «εξέγερση του Δεκέμβρη» με συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, τις συνελεύσεις και τις καταλήψεις.

Το 2009 εντάχθηκε στο «Ξεκίνημα» κατανοώντας ότι για να κερδίσουν οι αγώνες χρειάζεται οργάνωση και επαναστατικό πολιτικό πρόγραμμα.

Από το 2010 εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα, όπου αναπτύσσει έντονη συνδικαλιστική δράση, με προτεραιότητα τη συνεργασία των αριστερών δυνάμεων σε ριζοσπαστική κατεύθυνση και την ανάληψη πρωτοβουλιών «στη βάση» κόντρα στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Από το 2012 είναι αναπληρωματικό μέλος στο ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας.

Παπίας Γιάννης

 

Υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος με τη “Θεσσαλονίκη- Ανοιχτή πόλη”

Τηλ: 6977646995
papiasgiannis.wordpress.com
facebook.com/papiasgiannis

Ο Γιάννης Παπίας γεννήθηκε το 1977 στη Θεσσαλονίκη. Ως μαθητής πήρε μέρος στις καταλήψεις του ’90 – ’91, και ήταν πρόεδρος στο 15μελές στον 11ο Τεχνικό Λύκειο (Ευκλείδης).

Σπούδασε νοσηλευτική στη Λαμία όπου μαζί με άλλους ίδρυσε την Αριστερή Κίνηση Σπουδαστών.

Μετά το στρατό εργάστηκε ως οδηγός και εργάτης σε ξυλουργείο, και στη συνέχεια σε εταιρίες απεντομώσεων όπου εργάζεται μέχρι σήμερα.  

Συμμετείχε ενεργά στο αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό κίνημα μέσω της Νεολαίας ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη και της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης.

Είναι μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης για το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ στηρίζοντας έμπρακτα των αγώνα των εργαζομένων.   

Μέλος του Ξεκινήματος από το 1991, ασχολήθηκε με πάρα πολλά ζητήματα και εκστρατείες. Το τελευταίο διάστημα αναπτύσσει δραστηριότητα στην Τούμπα με τον “Συντονισμό ενάντια σους πλειστηριασμούς” και την Αντιφασιστική Επιτροπή Τούμπας.   

Κλείτσα Κατερίνα

 

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη “Συμπολιτεία αλληλεγγύης και ανατροπής Θερμαϊκού”

Τηλ: 6973253558
kleitsakaterina.wordpress.com 
facebook.com/kleitsakaterina

Η Κατερίνα Κλείτσα γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη.

Ως μαθήτρια, εντάχθηκε στο “Ξεκίνημα”, με σκοπό να συμμετέχει στον αγώνα για πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Σπούδασε στο Μαθηματικό τμήμα του ΑΠΘ και συμμετείχε στο κίνημα της Παιδείας το ’06-’07 και στις κινητοποιήσεις της νεολαίας το 2008.

Πήρε μέρος στο κίνημα «Δεν Πληρώνω» ενάντια στις αυξήσεις των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ, και ήταν ενεργό μέλος στην μαχητική περιβαλλοντική οργάνωση Green Attack. Αργότερα συμμετείχε ενεργά στο κίνημα της Ευκαρπίας ενάντια στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Αντιφασιστικού Μετώπου Θερμαϊκού.

Αρθρογραφεί συχνά στο www.xekinima.org για θέματα γυναικείας καταπίεσης, σεξισμού και για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ κοινότητας (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά και Τρανσεξουλικά άτομα).

Νάτσιος Δημήτρης

 

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τους “Ενεργούς πολίτες Κορδελιού- Εύοσμου”

Τηλ: 6945775363
natsiosdimitris.wordpress.com 
facebook.com/natsiosdimitrios

Ο Δημήτρης Νάτσιος γεννήθηκε στη Λάρισα και ήρθε στη Θεσσαλονίκη για σπουδές. Αποφοίτησε από το Οικονομικό τμήμα του ΑΠΘ. Έχει πλέον δικό του λογιστικό γραφείο.

Η πρώτη ενασχόληση του με τα κοινά ήταν στο Πανεπιστήμιο, όπου ήταν εκλεγμένος εκπρόσωπος των φοιτητών για 2 χρόνια με το σχήμα «Κραχ στο Οικονομικό». Συμμετείχε σε κινήματα πόλης, στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια το 2003, στις κινητοποιήσεις ενάντια στη σύνοδο της ΕΕ τον Ιούνη του 2003, στα ετήσια αντιρατσιστικά φεστιβάλ, τους αγανακτισμένους. Εντάχθηκε στο «Ξεκίνημα» από το 2004 και στον ΣΥΡΙΖΑ από τις αρχές του, αναγνωρίζοντας την ανάγκη της πάλης από κοινού με άλλους ανθρώπους για την βελτίωση των ζωών μας.

Βογιατζής Παναγιώτης

 

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη “Αυτόνομη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση” Νεάπολης- Συκεών

Τηλ: 6932714176
vogiatzispanagiotis.wordpress.com 
facebook.com/vogiatzisgiotis

Ο Παναγιώτης Βογιατζής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1967 και ζει στις Συκιές.

Ασχολείται ανελλιπώς με τα κοινά από τα μαθητικά του χρόνια και συμμετείχε σε πλήθος συνδικαλιστικών, κοινωνικών και αυτοδιοικητικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων.

Εντάχτηκε στο «Ξεκίνημα» κατά τη δεκαετία του ’80, είναι μέλος στον ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α και ιδρυτικό μέλος στην ΑΥ.Ρ.Α. Ακόμα, είναι τακτικός συνεργάτης του θεωρητικού περιοδικού της Αριστεράς "Μαρξιστική Σκέψη".

Αθλητής του Φοίβου Συκεών, στο σκακιστικό τμήμα.

Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, όσο του το επιτρέπει η πολιτική της κυβέρνησης. 

Φράγκος Θοδωρής

 

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το “Μέτωπο ρήξης και ανατροπής” στο Δήμο Θέρμης

Τηλ: 6936864633
fragosthodoris.wordpress.com 
facebook.com/fragosthodoris

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 και είναι εργαζόμενος στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Το ’93 εντάχθηκε στο “Ξεκίνημα” και από το 1994 μπήκε μαχητικά στον αγώνα ενάντια στην άνοδο του ρατσισμού και του νεοφασισμού. Ήταν ιδρυτικό μέλος της Νεολαίας ενάντια στο Ρατσισμό  στην Ευρώπη (YRE) οργανώνοντας πολλές εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις και δράσεις κατά του φασισμού.

Ενεργός στα κοινωνικά κινήματα αλλά και συνδικαλιστικά στο Σύλλογο  Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης (ΣΕΔΘ) με την παράταξη “Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση”, συμμετείχε σε όλους τους απεργιακούς αγώνες της τελευταίας περιόδου.

Πως μπορείς να βοηθήσεις

Αν συμφωνείς με τις ιδέες μας, αν θέλεις να βοηθήσεις για να ανατρέψουμε τη σάπια κατάσταση που ζούμε, μπορείς να συμμετέχεις στην εκστρατεία μας. Πως;

  • Μίλα σε γνωστούς, φίλους συγγενείς. Τα ΜΜΕ παίζουν το δικό τους παιχνίδι, η δική μας δύναμη είναι στην επικοινωνία των απλών ανθρώπων μεταξύ τους!
  • Έλα σε επαφή για να σου δώσουμε φυλλάδια να μοιράσεις στην πολυκατοικία σου, στη γειτονιά σου, σε ανθρώπους που ξέρεις!
  • Στείλε e-mail στις επαφές σου, κοινοποίησε τα άρθρα μας στο facebook, βοήθησε να διαδοθούν αυτές οι απόψεις!
  • Έλα σε επαφή μαζί μας για να συμμετέχεις στην εκστρατεία, σε μοιράσματα σε γειτονιές και εργασιακούς χώρους!
  • Για να είναι αποτελεσματική η αντίσταση πρέπει να οργανωθούμε! Έλα σε επαφή με τις τοπικές οργανώσεις του “Ξεκινήματος” στη γειτονιά σου!
Επικοινωνία:
Τηλέφωνο: 2310-540432
facebook.com/xekinima  
E-mail: [email protected] 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,237ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
424ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα