Οι Χασάπηδες της Ευρώπης!

Σχόλιο του «Ξ»
από το τρέχον τεύχος της εφημερίδας (
φύλλο 386 Τετάρτη 19/2 – Τετάρτη 5/3)

Ο «κύριος» Αλεχάνδρο Σέρκας είναι ένα «σοσιαλιστικό λαμόγιο» – όπως αυτά που έχουμε στην Ελλάδα, που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και έχουν βρωμίσει την έννοια της λέξης σοσιαλισμός. Αυτός απλά είναι από την Ισπανία.

Το ενδιαφέρον για την περίπτωσή του είναι ότι είναι επικεφαλής της επιτροπής του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που ανάλαβε να διερευνήσει το ρόλο της Τρόικα στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες της νότιας Ευρώπης. Το ενδιαφέρον επίσης είναι ότι με συντριπτική πλειοψηφία η Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου αποφάσισε να καταγγείλει την Τρόικα και τις πολιτικές που εφάρμοσε και να καταθέσει σχετικό υπόμνημα στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο «κύριος» Σέρκας χαρακτήρισε την πολιτική της Τρόικας σαν «κοινωνικό τσουνάμι» και την ίδια την Τρόικα σαν «χασάπηδες»! Καμία διαφωνία για τους χαρακτηρισμούς – και λίγοι είναι! Ο «κύριος» Σέρκας όμως ξέχασε να αναφέρει ότι οι ομοϊδεάτες του, οι λεγόμενοι «σοσιαλιστές», στην υπόλοιπη ΕΕ, συμφώνησαν και εφάρμοσαν τις πολιτικές τον χασάπηδων!

Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή της οι πολιτικές της Τρόικα αμφισβητούνται με έντονο τρόπο διεθνώς ακόμη και από τα «σοσιαλιστικά λαμόγια» τύπου Σέρκας, δεν φαίνεται να απασχολεί την ελληνική κυβέρνηση – ούτε τον Σαμαρά ούτε τον («σοσιαλιστή») Βενιζέλο. Κι έτσι συνεχίζουν το τσουνάμι ενάντια στο ελληνικό εργατικό κίνημα. Απολύουν ασύστολα και ασύδοτα, διαλύουν την Υγεία την Παιδεία και ό,τι έχει απομείνει το κοινωνικό κράτος, συνεχίζουν να μετατρέπουν τον ιδιωτικό τομέα και την αγορά εργασίας σε ζούγκλα, και ενδιαφέρονται μόνο για την καταστολή των κινημάτων και των αγωνιστών.

Αν αυτό γινόταν μόνο στην Ελλάδα το πρόβλημα θα ήταν μικρό. Ακόμα και αυτοί που καταγγέλλουν τις πολιτικές της Τρόικα, εφαρμόζουν τις ίδιες πολιτικές, ίσως σε λίγο μικρότερες δόσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η βρετανική κυβέρνηση!

Κι αυτό γιατί οι πολιτικές που εφαρμόζονται δεν εφαρμόζονται ούτε από λάθος τους ούτε τυχαία! Εφαρμόζονται γιατί αυτό συμφέρει στο μεγάλο κεφάλαιο! Και γι’ αυτό θα συνεχίσουν!

Ότι αυτό ρίχνει την Ε.Ε. σε μια τεράστια κρίση, είναι σίγουρο! Ενδεικτικά η Ε.Ε. βρίσκεται σε ύφεση ή στασιμότητα στη διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων. Το τελευταίο τρίμηνο του 2013 εμφανίστηκε μια ισχνή ανάκαμψη του 0,3% και μόνο που δεν άνοιξαν σαμπάνιες!

Στην πραγματικότητα όμως το Α.Ε.Π. της Ευρωζώνης είναι αυτή την περίοδο κάτω από τα μεγέθη του 2007 κατά -1,3%! Ενώ οι επενδύσεις στην Ευρωζώνη μειώθηκαν αθροιστικά από το 2007 κατά -19%! (Τα στοιχεία από άρθρο των Financial Times που αναδημοσίευσε η Ελευθεροτυπία στις 14/2/14)

Αυτή είναι η Ευρώπη τον χασάπηδων! Η Ευρώπη του μεγάλου κεφαλαίου! Με αυτή την Ευρώπη δεν μπορείς να διαπραγματευτείς! Από αυτή την Ευρώπη δεν μπορείς να πετύχεις παραχωρήσεις!

Το πιο μεγάλο λάθος που γίνεται αυτή τη στιγμή από ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δημιουργεί την εντύπωση ότι θα ανατρέψει τις εφαρμοζόμενες πολιτικές χωρίς να συγκρουστεί με την Ευρωζώνη – μιλώντας μάλιστα και σαν εγγυητής της παραμονής στο ευρώ!

Πρόκειται για πολύ σοβαρό λάθος, το οποίο μπορεί να αποτελέσει την αχίλλειο πτέρνα της μελλοντικής κυβέρνησης της Αριστεράς – που δεν είναι σίγουρο αλλά το πιο πιθανό ενδεχόμενο.

Με αυτή την Ευρώπη πρέπει να συγκρουστείς! Και υπάρχουν δύο τρόποι για να γίνει αυτό! Είτε καταφέρνεις να χτίσεις ένα πλατύ πανευρωπαϊκό εργατικό-παλλαϊκό μέτωπο, για να επιφέρει τις απαιτούμενες ριζικές κοινωνικές και πολιτικές ανατροπές σε όλη την Ευρώπη. Είτε, αν δεν το πετύχεις αυτό, ανατρέπεις τις πολιτικές της λιτότητας σε εθνικό επίπεδο, ξέροντας πως θα βρεθείς εκτός ευρωζώνης!

Αυτή είναι η απλή αλήθεια και αυτή πρέπει να ειπωθεί στον ελληνικό λαό, για να ξέρει τι έρχεται, να προετοιμαστεί και να παλέψει!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,281ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα