Οι συμβασιούχοι και το «ρουσφέτι» της ΔΑΚΕ

Σχόλιο από το "Ξ"

Μετά τη θυελλώδη συνέλευση του σωματείου των συμβασιούχων στο Υπουργείο Πολιτισμού (ΠΟΣΥΠΠΟ) στις 23 Σεπτέμβρη, θα περίμενε κάποιος από την ηγεσία του συνδικάτου να κινηθεί για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία της κινητοποίησης από τις 27-30 Σεπτέμβρη.

Το πρώτο, όμως, πράμα που αποκαλύφθηκε την επομένη, 24 Σεπτέμβρη, ήταν πως η ΔΑΚΕ , η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ, έστειλε λίστα στην κυβέρνηση, με τα ονόματα 68 μελών της, αιτούμενη τη μονιμοποίησή τους. Το γεγονός έγινε γνωστό στο πανελλήνιο αφού υπήρξε επερώτηση και στη βουλή.

Ο απλός συμβασιούχος που προετοιμάζεται για την τετραήμερη κινητοποίηση σίγουρα δεν παίρνει το μήνυμα της ενότητας στον αγώνα, κάτι που θα έδινε άλλο αέρα και προοπτική στον αγώνα του. Παίρνει ένα άλλο μήνυμα: ότι οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ (που προσθέτοντας τις ψήφους των μ’ αυτούς της ΠΑΣΚΕ, εκλέγουν και τον πρόεδρο του σωματείου) αντί να παλεύουν για όλα όσα οι συμβασιούχοι δικαιούνται και η κυβέρνηση τους υποσχέθηκε, κοιτάζουν απλά πως να τακτοποιήσουν τους δικούς τους.

Αυτή η «ηγεσία» ξεκαθαρίζει έτσι πως δεν πιστεύει στην προοπτική του αγώνα, δεν είναι διατεθειμένη να παλέψει για τη δικαίωση όλων των συμβασιούχων, εγκαταλείπει στην τύχη τους όλους όσους δεν είναι «δικοί τους». Το γεγονός πως η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να ικανοποιήσει το αίτημα των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ, γιατί θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα, δεν μειώνει καθόλου την εγκληματική συμπεριφορά των συνδικαλιστών αυτών.

Κάθε συμβασιούχος νοιώθει δικαιολογημένα, προδομένος και οργισμένος από την υπόσκαψη του αγώνα του από την ηγεσία της ΔΑΚΕ.

Τα συμπεράσματα για την ανάγκη επικεφαλής των αγώνων να είναι άτομα που πιστεύουν στον αγώνα, που είναι πιστοί στους εργαζόμενους που εκπροσωπούν, που δεν πουλιούνται και δεν εξαγοράζονται, προκύπτουν για μια ακόμη φορά αμείλικτα.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,108ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
410ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα