Οι συμβασιούχοι μουσικοί του Δήμου Αθήνας δεν παίζουν!

Οι συμβασιούχοι της φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων διαμαρτύρονται στη συνεδρίαση του συμβουλίου του ΠΟΔΑ (Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Αθήνας) την Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011 στο Πνευματικό κέντρο, ενάντια στις απολύσεις των 2.700 συμβασιούχων και την πρόσληψη άλλων "φτηνότερων" ομήρων. Πρόεδρος του ΠΟΔΑ είναι η Άννα Φιλίνη, γνωστή για τις "προοδευτικές", "αριστερές-δημοκρατικές" της απόψεις. Η κυρία αυτή, κάνει ότι περνά από το χέρι της για να περάσει η κυβερνητική πολιτική στον Δήμο, όπως και ο άλλος, μέγας δημοκράτης και "λαμπρός επιστήμων" (κατά τους κυβερνώντες) πρώην "συνήγορος του πολίτη" και νυν συνήγορος της κυβέρνησης του κυρίου GAP, Γ. Καμίνης.

###YOUTUBEVIDEO###

_______________

Δημοσιεύουμε επίσης, ενημερωτικό σημείωμα του Διονύση Χριστόπουλου, αναπληρωτή εκπροσώπου των εργαζομένων του ΠΟΔΑ σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την διάρκεια του Δ.Σ.

Πένθιμα εμβατήρια και προϋπολογισμός στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αθήνας

Ενημέρωση από το ΔΣ του Π.Ο.Δ.Α. στις 30/3/2011

Στις 30 Μαρτίου η πρόεδρος του Π.Ο.Δ.Α. Α. Φιλίνη συγκάλεσε ΔΣ με θέμα την ψήφιση προϋπολογισμού.

Ο προϋπολογισμός αυτός, με τη μορφή που είχε παραδοθεί τις προηγούμενες μέρες στα μέλη του ΔΣ δεν περιλάμβανε κονδύλι μισθοδοσίας για τους 21 μουσικούς, επιτυχόντες διαγωνισμού που περιμένουν εδώ και περισσότερο από 6 μήνες την κατάταξή τους, ούτε για τους 35* συμβασιούχους που εργάζονται σε μια σειρά χώρους του ΠΟΔΑ (διοίκηση, καθαριότητα, φύλαξη κ.α.). Ο προϋπολογισμός αυτός, στην πραγματικότητα «εξαφάνιζε» 56 εργαζόμενους από τον ΠΟΔΑ – δεν φαινόταν επίσημα πουθενά – γεγονός που διευκολύνει τη διοίκηση να τους πετάξει στο δρόμο όταν κρίνει πως οι συνθήκες είναι «ευνοϊκές» γι’ αυτήν.

Την ίδια στιγμή, στον προϋπολογισμό, το κονδύλι για την μισθοδοσία των μόνιμων και αορίστου υπαλλήλων καθώς και το κονδύλι για τις υπερωρίες ήταν σημαντικά μειωμένο!

Δεν ήταν δυνατό να αφήσουμε έναν τέτοιο προϋπολογισμό να περάσει. Μουσικοί, εργαζόμενοι σε άλλους χώρους του ΠΟΔΑ, αλλά και συμβασιούχοι από άλλες υπηρεσίες του Δήμου Αθήνας που συμμετέχουν στην κατάληψη του Δημαρχείου συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ του ΠΟΔΑ με στόχο να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των 56 συναδέλφων, τους μισθούς και τις υπερωρίες όλων των εργαζομένων του ΠΟΔΑ και να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στον προϋπολογισμό της λιτότητας και της ανεργίας.

Τοποθετηθήκαμε στην αρχή της συνεδρίασης του ΔΣ και ζητήσαμε, μεταξύ άλλων, την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και την αναβολή ψήφισής του μέχρι η αναμόρφωση να πραγματοποιηθεί. Ωστόσο η κ. Φιλίνη ήταν ανένδοτη. Ζήτησε από το ΔΣ να ψηφίσει άμεσα τον προϋπολογισμό ως έχει και χωρίς καν να έχει προηγηθεί εισήγηση και συζήτηση επί του θέματος.

Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε από τα 9 μέλη του ΔΣ που συμμετέχουν στην παράταξη του κ. Καμίνη εν μέσω φωνών διαμαρτυρίας, μουσικής υπόκρουσης – οι μουσικοί παίξανε ένα πένθιμο εμβατήριο – κοκ. Όσο για τον εκπρόσωπο εργαζομένων του ΠΟΔΑ, Π. Κλούτσο… συμφώνησε στην άμεση ψήφιση του προϋπολογισμού, όπως ζητούσε η κ. Φιλίνη – άραγε ο κύριος Πλούτσος έχει καταλάβει ότι εκλέχτηκε στο ΔΣ για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι της εργοδοσίας;

Τέρμα πια στις αυταπάτες!

Η νέα διοίκηση του Δήμου και του ΠΟΔΑ αποκάλυψαν τις πραγματικές τους διαθέσεις:

– Να πετάξουν στο δρόμο όλους τους συμβασιούχους και επιτυχόντες διαγωνισμών του Δήμου.

– Να περικόψουν όσο μπορούν τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα των μόνιμων και αορίστου εργαζόμενων.

Τα σχέδια αυτής της διοίκησης δεν αντιμετωπίζονται με «διάλογο», ούτε απλά με «στοχευμένες» ενέργειες και κινητοποιήσεις ανά χώρο. Συμβασιούχοι, επιτυχόντες διαγωνισμών που τους αρνούνται την κατάταξη, αορίστου και μόνιμοι εργαζόμενοι, πρέπει να στηρίξουμε ενεργά και να δυναμώσουμε την κατάληψη του Δημαρχείου της Πλ. Κοτζιά. Η έκβαση αυτού του αγώνα δεν θα καθορίσει μόνο αν οι συμβασιούχοι και οι επιτυχόντες διαγωνισμών όλων των υπηρεσιών του Δήμου θα παραμείνουν στη δουλειά και θα μονιμοποιηθούν με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Θα καθορίσει στην αμέσως επόμενη περίοδο το ύψος των αποδοχών των μόνιμων και αορίστου εργαζο-μένων. Ενώ στη συνέχεια, θα καθορίσει το αν οι υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν δημόσιες ή θα εκχωρηθούν σε ιδιώτες – και όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ποιο είναι το μέλλον μας αν οι υπηρεσίες του Δήμου ιδιωτικοποιηθούν.

Ο καθένας μόνος του είναι αδύναμος.

Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική της Δημοτικής Αρχής, της Κυβέρνησης και της Τρόικας!

Διονύσης Χριστόπουλος

Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Εργαζομένων Π.Ο.Δ.Α.

 

 * Το ότι οι 35 συμβασιούχοι του ΠΟΔΑ παραμένουν στη δουλειά έχοντας κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα στα δικαστήρια, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι στο πλάνο των διεκδικήσεών μας δεν βρίσκονται και οι 18 εργαζόμενοι του ΠΟΔΑ που έχουν διωχτεί από τη δουλειά – ελπίζουμε προσωρινά μόνο.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα