Οι σύγχρονες σκλάβες της Κύπρου και ο βιαστής δολοφόνος

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της Νέας Διεθνιστικής Αριστεράς (αδερφής οργάνωσης του «Ξ» στην Κύπρο) για το θέμα του ρατσιστή βιαστή δολοφόνου που αποκαλύφθηκε αυτές τις μέρες στο νησί.


Κάθε μέρα αποκαλύπτονται και νέα θύματα του δολοφόνου «Ορέστη». Η υπόθεση δείχνει την σαπίλα όλων των μηχανισμών του κράτους, τον θεσμικό ρατσισμό της αστυνομίας αλλά και του στρατού, καθώς και την σαπίλα των ΜΜΕ που για να κερδίσουν από την δημοσιότητα προωθούν ακόμη και πιο σεξιστικές και ρατσιστικές αναλύσεις, ότι οι Φιλιππινέζες «είναι εύκολες», ή «κουβαλούν το χαρακτηριστικό της υποταγής», αναπαράγοντας έτσι τον σεξισμό και τον ρατσισμό που δίνει το πράσινο φως σε άτομα όπως τον «Ορέστη» να σκοτώνουν. Είναι συνένοχοι.

Είναι βιαστής δολοφόνος!

Είναι απαράδεκτο, που δήθεν επιστήμονες αλλά και ΜΜΕ αναπαράγουν ότι ο λόγος που τις σκότωσε ήταν επειδή είχε μια σεξουαλική προτίμηση, ένα βίτσιο. Το να πνίγει κάποιος την γυναίκα με την οποία κάνει σεξ και να την σκοτώνει, δεν κάνει κάποιον βιτσιόζο εραστή, αλλά βιαστή δολοφόνο! 

Είναι ρατσιστής!

Τα θύματά του, δεν ήταν από ότι φαίνεται μόνο Φιλιππινέζες, αλλά και Ρουμάνες! Τα θύματά του ήταν γυναίκες, εργαζόμενες, σύγχρονες σκλάβες, που ο ρατσισμός που αναπαράγεται στην κυπριακή κοινωνία, τις θεωρεί κατώτερες, και που ο θεσμικός ρατσισμός κάνει τις αρχές να μην τις ψάξουν! 

Το κράτος είναι ρατσιστικό! 

Δεν έψαξαν την εξαφάνιση της Marry Rose επειδή ήταν Φιλιππινέζα και θα έχει περάσει στα κατεχόμενα. Δεν έψαξαν την εξαφάνιση της Livia επειδή ήταν Ρουμάνα, παρόλο που τα ΜΜΕ είχαν δείξει ένα ενδιαφέρον και έψαξαν το θέμα.

Σοκαρίστηκε ο Σύνδεσμος Αξιωματικών για την δράση του «ήρωά» «Έλληνα» αξιωματικού! «Έκαναν καλά τη δουλειά τους» οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση, ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Αστυνομικών.

Όταν όμως αναπαράγονται σεξιστικά και ρατσιστικά συνθήματα στο στρατό, ή αντιμετωπίζονταν οι γυναίκες σαν αντικείμενα από την αστυνομία, οι παραπάνω σύνδεσμοι δεν έλεγαν τίποτα! 

Ο θεσμικός σεξισμός και ρατσισμός είναι διάχυτοι στα όργανα καταστολής του κράτους και πρέπει να καταγγέλλονται ανά πάσα στιγμή και να τιμωρούνται παραδειγματικά!

Τα θύματα είναι οι σύγχρονες σκλάβες της Κύπρου

Ο τρόπος που αντιμετωπίστηκαν τα θύματα και από τον βιαστή δολοφόνο, και από το κράτος είναι επειδή αυτές οι γυναίκες, είναι οι σύγχρονες σκλάβες της Κύπρου. Χρειάστηκε να αποκαλυφθεί η δολοφονία τόσων γυναικών, ώστε να βγει στη δημοσιότητα αυτό που όλοι ξέρουν: ότι αυτές οι γυναίκες έρχονται και ζουν στην Κύπρο σε συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς, εξαρτώνται απόλυτα από τον εργοδότη, πληρώνονται 309 ευρώ μόνο επειδή μένουν μέσα στο σπίτι, για δουλειά 24 ώρες το 24ωρο, και μόλις μόνο μια μέρα ελεύθερη. Δεν μπορούν να αλλάξουν εργοδότη, δεν μπορούν να καταγγείλουν σεξουαλικές παρενοχλήσεις ή ακόμη και βία αν τους ασκηθεί γιατί αν το κάνουν θα απελαθούν. Δεν μπορούν να οργανωθούν, δεν μπορούν να διεκδικήσουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Μόνη διέξοδος στην ελευθερία είναι το να φύγουν και να ζήσουν παράνομες.

Το σύστημα είναι σεξιστικό και ρατσιστικό!

Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε μέσα από την υπόθεση αυτή δεν είναι κυπριακό, είναι συστημικό. Όσο το καπιταλιστικό σύστημα χρησιμοποιεί μετανάστες εργαζόμενους, γυναίκες και πόσο μάλλον μετανάστριες εργαζόμενες σαν σκλάβες για να πολλαπλασιάζονται τα κέρδη λίγων, τόσο θα αναπαράγει και θα νομιμοποιεί τον σεξισμό και το ρατσισμό, στην κοινωνία και στους θεσμούς. 

Δρούμε συλλογικά σήμερα!

Είναι πολύ ενθαρρυντική η αντίδραση που έχει ξεσπάσει από την πρώτη μέρα της αποκάλυψης του εγκλήματος. Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι κόσμος βγαίνει στους δρόμους. Αυτή η δυναμική μέσα στους εργασιακούς χώρους, μέσα στις γειτονιές, μέσα στους συνδέσμους, τους συλλόγους και τα συνδικάτα μας, μπορούν να βάλουν φρένο στον ρατσισμό και τον σεξισμό και να ανατρέψουν το απάνθρωπο σύστημα στο οποίο ζούμε τώρα. 

Απαιτούμε:

  • Την παραδειγματική καταδίκη εφόρου ζωής του βιαστή δολοφόνου
  • Την τιμωρία των αξιωματικών, αστυνομικών και άλλων μελών του κρατικού μηχανισμού που αμέλησαν να διερευνήσουν, ή που προωθούν ή δείχνουν ανοχή σε σεξιστικές, ρατσιστικές αντιλήψεις μέσα στον κρατικό μηχανισμό. 
  • Την απόλυση του βιαστή δολοφόνου από το στρατό
  • Την τιμωρία και των αξιωματούχων του κράτους για αμέλεια. Η παραίτηση από μόνη της δεν θα βοηθήσει. 
  • Την νομιμοποίηση των μεταναστριών που αναγκάζονται να ζουν στην παρανομία.
  • Την αλλαγή καθεστώτος εργασίας των οικιακών βοηθών. Τέρμα στο σκλαβοπάζαρο! Αξιοπρεπής εργασία στις οικιακές βοηθούς και όλους τους μετανάστες. Να κλείσουν τα γραφεία των ατζέντηδων. Αν υπάρχει ανάγκη για οικιακές βοηθούς, να εργοδοτηθούν όσοι μετανάστες ζουν παράνομα, καθώς και οι πρόσφυγες. Εφαρμογή του κατώτατου μισθού στις εργασίες αυτές, με 8ωρο, πενθήμερο, κοινωνικές ασφαλίσεις, ασφάλεια υγείας. Δικαίωμα συνδικαλισμού και αλλαγή εργοδότη όποτε οι εργαζόμενοι/ εργαζόμενες θεωρήσουν ότι είναι απαραίτητο.

Παλεύουμε για την ανατροπή αυτού το απάνθρωπου συστήματος, που αντιμετωπίζει τους ανθρώπους χωρίς καμία αξιοπρέπεια για να μπορεί να βγάλει κέρδη για τους λίγους.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,182ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,011ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,116ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
417ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα