Οι πρώτες εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο.)

Η Προσωρινή Διοίκηση του Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο. στις 28 Νοέμβρη κατάφερε να επιτελέσει το σκοπό της, να οδηγήσει, δηλαδή το νεοϊδρυθέν σωματείο στις εκλογές για την ανάδειξη του επταμελούς Διοικητικού του Συμβουλίου καθώς και των αντιπροσώπων του στο Εργατικό Κέντρο.

Το Σωματείο αυτό δεν είναι το μόνο στο χώρο, αντίθετα τα τελευταία χρόνια ιδρύθηκαν αρκετά σε όλη την Ελλάδα μια και η κρίση στην Ψυχική Υγεία ξεπέρασε κάθε όριο.

Βασικός σκοπός του Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο. είναι να συμβάλει στην ενεργοποίηση όσο το δυνατό περισσότερων εργαζομένων σε φορείς ψυχικής υγείας αλλά και άλλους που υπηρετούν άλλες ευάλωτες κοινωνικά ομάδες σε μια εποχή που το κοινωνικό κράτος εγκαταλείπεται και θα συνεχίσει να εγκαταλείπεται παρά τα πολλά λόγια περί του αντιθέτου.

Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στις εκλογές και τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα, ήταν ενδεικτική της διάθεσης να στηρίξουν ένα σωματείο μέσα από το οποίο θα διεκδικήσουν τόσο τα εργασιακά τους δικαιώματα όσο και την ποιότητα των υπηρεσιών τους στην κοινωνία που πρέπει να παρέχονται με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση.

Οι εκπρόσωποι που εκλέχθηκαν είναι από διαφορετικούς εργασιακούς χώρους, και μέλημα μας είναι να εκλεγούν άτυπα αλλά ουσιαστικά και άλλοι εκπρόσωποι έτσι ώστε όλοι οι συνάδελφοι από όλους τους φορείς να μπορούν να συμμετέχουν με τρόπο ενεργό στη διαμόρφωση των τρόπων δράσης και των στόχων του σωματείου και να διασφαλιστεί τελικά η δημοκρατία και η ζωντάνια του σωματείου. Γιατί μόνο ένα δημοκρατικό και ζωντανό σωματείο μπορεί να έχει διάρκεια αλλά και αποτελεσματικότητα.

Η έως τώρα πορεία του σωματείου έχει δώσει δείγματα αντίστοιχης λειτουργίας που από δω και πέρα θα εδραιωθούν και θα επεκταθούν. Η συνεργασία με όλα τα σωματεία που επιθυμούν να συνεργαστούν αλλά και με όλους τους εμπλεκόμενους είναι βασική αρχή μας γιατί αλλιώς δεν αντιμετωπίζονται τα τεράστια και γενικευμένα προβλήματα.

Aγγελική Συλλιγαρδάκη – πρόεδρος του Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα