Οι Ναζί δολοφονούν! Θα τους αφήσουμε;

Σε pdf εδώ

Τα μεσάνυχα της Τρίτης 17 Σεπτέμβρη ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας, έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι ενός άνανδρου, αποκτηνωμένου φασίστα, του Γ. Ρουπακιά.

Τριάντα (30!) Χρυσαυγίτες περίμεναν τον Παύλο έξω από την καφετέρια στην οποία παρακολουθούσε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Είχαν κινητοποιηθεί με κινητά τηλέφωνα και sms.

Τριάντα εναντίον ενός! Και ακόμα και τότε, χρειάστηκε να επιστρατεύσουν τον επαγγελματία μαχαιροβγάλτη τους, Γ. Ρουπακιά, για να ολοκληρώσουν το σχέδιό τους… Το μαχαίρι του Ρουπακιά καρφώθηκε κατευθείαν στην καρδιά του Παύλου!

Και τι έκανε το κόμμα του Ρουπακιά μόλις αποκαλύφθηκε η δολοφονία; Τον αποκήρυξε! Έκανε πως δεν τον ήξερε!

Ούτε την ευθύνη των πράξεων τους δεν έχουν την τόλμη να αναλάβουν οι θρασύδειλοι υμνητές του Χίτλερ! Κι ενώ από την πρώτη στιγμή το διαδίκτυο και στη συνέχεια και ο καθημερινός τύπος γέμιζαν φωτογραφίες του δολοφόνου αγκαλιά με τους βουλευτές της Χ. Αυγής, το πρωτοπαλίκαρο του φύρερ-Μιχαλολιάκου, που έχει τον αγκυλωτό χαραγμένο τατουάζ στον ώμο, ο Κασιδιάρης, απειλούσε θεούς και δαίμονες ότι όποιος τολμήσει να κατηγορήσει τη Χ. Αυγή για το φονικό, θα του κινούσαν αγωγή! Απάνθρωποι, εγκληματίες και ταυτόχρονα γελοίοι – οι φασίστες της Χρυσής Αυγής!

Όμως…

..αν στο Κερατσίνι υπήρχε ένα αντιφασιστικό δίκτυο, μια επιτροπή, που να κινητοποιήσει αντιφασίστες (με κινητά τηλέφωνα και sms) την ώρα που οι Χρυσαυγίτες έστελναν sms για να μαζέψουν τους τραμπούκους, δολοφόνους του Παύλου Φύσσα, τότε ο Παύλος αυτή τη στιγμή θα ήταν ακόμα μαζί μας!

Το πολύ δυνατό και καθαρό μήνυμα που αφήνει η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι ότι μόνο ενωμένοι και οργανωμένοι μπορούμε να εμποδίσουμε νέες δολοφονίες και να τσακίσουμε το φασισμό.

Οργανωμένοι και δικτυωμένοι, σε τοπικές επιτροπές, με καλή οργάνωση και ομάδες αυτοάμυνας – αυτός είναι ο μόνος τρόπος, να αντιμετωπίσουμε το τέρας του Ναζισμού που η κρίση, η Τρόικα, οι κυβερνώντες και τα Μίντια των τραπεζιτών και των εφοπλιστών, έχουν βοηθήσει να αναγεννηθεί!

Όταν λέμε «ενωμένοι» βέβαια ας ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα: σ’ αυτή την ενότητα δεν χωράνε αυτοί που όλη την προηγούμενη περίοδο είχαν ανεχτεί και στην ουσία βοηθήσει τη Χρυσή Αυγή να φτάσει εδώ που έφτασε, από το 0,3% που ήταν πριν μερικά χρόνια. Δεν χωράνε τα κόμματα που κυβερνούν και υπηρετούν την Τρόικα, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες, για τους οποίους ο ελληνικός λαός ματώνει εδώ και 4 χρόνια. Δεν χωράνε γλοιώδεις δημοσιογράφοι του είδους των Μπάμπη Παπαδημητρίου και Θέμου Αναστασιάδη, δεν χωράνε οι υποκριτές και οι καιροσκόποι που τώρα ξαφνικά το παίζουν αντιφασίστες.

Συμμορία δολοφόνων

Η συνέντευξη πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια στο ΕΘΝΟΣ, 20 & 21/9/13 και στη συνέχεια ο ποταμός των αποκαλύψεων από ανθρώπους που αφυπνίστηκαν από το σοκ της δολοφονίας είναι καταπέλτης. Αποκαλύπτεται, ανάμεσα σ’ άλλα ότι:

 • Στα γραφεία της Νίκαιας (όπως και παντού βέβαια) λειτουργούσε κλειστός πυρήνας Χρυσαυγιτών σαν τάγμα εφόδου με στρατιωτική πειθαρχία, καψόνια και αρχηγούς τους Γ. Πατέλη και τον βουλευτή Γ. Λαγό.

 • Αυτοί έκαναν τις επιθέσεις και στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα και στον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι.

 • Είχαν πλήρη εξοπλισμό τον οποίο έκρυβαν όποτε επιχειρούσε να κάνει ελέγχους η αστυνομία, γιατί τους ειδοποιούσαν στελέχη της αστυνομίας που ήταν και μέλη της Χ. Αυγής.

 • Έβγαζαν λεφτά δίνοντας τα ρούχα που μάζευαν στις φιέστες αλληλεγγύης από τον κόσμο, σε Πακιστανούς μετανάστες για να τα πουλούν στις λαϊκές αγορές και παίρνοντας οι ίδιοι ποσοστά.

 • Είχαν ταρίφες για κάθε εγκληματική ενέργεια που μπορούσε να τους ζητήσει ο οποιοσδήποτε, σύμφωνα με άτομα που είχαν την ατυχία να μπλέξουν μαζί τους:

  – 100 ευρώ για να σπάσουν ένα χέρι
  – 200 ευρώ για να σπάσουν χέρι και πόδι
  – 1000 ευρώ για να κάψουν αυτοκίνητο
  – 1500-2000 ευρώ για να στείλουν κάποιο στο νοσοκομείο για ένα μήνα (συνέντευξη στο Antinazi Zone/YRE: http://antinazizone.blogspot.gr/2013/09/blog-post_9643.html)

Αποδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, αυτό που εδώ και χρόνια επιμένει το αντιφασιστικό κίνημα, ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι «μια ακόμα πολιτική άποψη» αλλά μια συμμορία δολοφόνων με ορμητήρια και εκπαιδευτήρια τα γραφεία της. Θα έπρεπε να είχε κλείσει από καιρό και όλα τα στελέχη της να ήταν φυλακή, όμως… Στη ΝΔ μέχρι την προηγούμενη μέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, συζητούσαν να συγκυβερνήσουν μαζί τους!

Καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα εξουσίας και στους μηχανισμούς τους

Τώρα, οι κυβερνώντες φόρεσαν τα «αντιφασιστικά» τους κοστούμια –και προσποιούνται ότι δεν ήξεραν… Αλήθεια ποιος έχει την ευθύνη που η συντριπτική πλειοψηφία των εγκλημάτων τους μέχρι σήμερα έχουν μείνει ατιμώρητα;

Καμιά εμπιστοσύνη δεν πρέπει να τους έχουμε. Το καθήκον της καταπολέμησης του φασισμού δεν θέλουν και δεν πρόκειται να το φέρουν σε πέρας αυτοί.

Αυτό είναι καθήκον του αντιφασιστικού και προοδευτικού κινήματος των απλών εργαζομένων και νέων που στην πάλη τους για μια καλύτερη ζωή θα έχουν απέναντί τους, το μακρύ και αδίστακτο χέρι του συστήματος, τους Χρυσαυγίτες.

Βασική προϋπόθεση είναι η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα των κινημάτων (εργατικού, αντιφασιστικού, κοινωνικών, τοπικών) αλλά και κάθε προοδευτικού πολίτη που αντιλαμβάνεται την απειλή του φασισμού.

Χρειαζόμαστε άμεσα πορείες και δράσεις ενάντια στους φασίστες παντού. Παράλληλα χρειάζεται και η κατανόηση ότι οι πορείες από μόνες τους όσο σημαντικές και αν είναι δεν αρκούν. Θέλει επίπονη και υπομονετική εκστρατεία σε κάθε χώρο για να πείσουμε αυτούς που απειλούνται ή μπερδεύονται από το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού. Μια από τις πρώτες προτεραιότητες πρέπει να είναι τα σχολεία και οι χώροι που ζει ή κινείται η νεολαία (γήπεδα, πολιτισμός κοκ).

Χρειάζεται μαζικές αντιφασιστικές επιτροπές σε κάθε πόλη, γειτονιά, χώρο δουλειάς, σχολή, σχολείο. Ήδη υπάρχουν πάνω από 60 αντιφασιστικές επιτροπές και πρωτοβουλίες πανελλαδικά που πρέπει να ενισχυθούν και να πολλαπλασιαστούν.

Ένα πολύ σημαντικό βήμα είναι η δημιουργία του Συντονισμού των Αντιφασιστικών Επιτροπών και Συλλογικοτήτων από όλη την Αθήνα και τον Πειραιά, από το περασμένο καλοκαίρι. Ανάλογες κινήσεις συντονισμού γίνονται στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Άμεσα παλεύουμε για

 • Τη σύλληψη και παραδειγματική καταδίκη όλων όσων εμπλέκονται στη δολοφονία του Π. Φύσσα – είτε άμεσα είτε έμμεσα.

 • Την εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου 927/79 και σχετικών άρθρων του ΠΚ ενάντια σε όλη την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

 • Το κλείσιμο όλων των γραφείων της και των εντύπων της. Μια χρήσιμη εμπειρία είναι η πρωτοβουλία κατοίκων της Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο Κρήτης που μαζεύουν υπογραφές ζητώντας το κλείσιμο των τοπικών γραφείων της Χρυσής Αυγής.

 • Τη διαγραφή μελών της Χρυσής Αυγής από εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους κοκ.

 • Αντιφασιστικές εκδηλώσεις και δράσεις μέσα στα σχολεία όπου η Χρυσή Αυγή θεωρείται μόδα, βασισμένη στην άγνοια.

Για μας ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι αγώνας ενάντια στο σύστημα που τον γεννά και τον τρέφει μέσα από τη διαρκή λιτότητα, τις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές, την ισοπέδωση του βιοτικού επιπέδου, των δικαιωμάτων και των ζωών μας – και που δημιουργούν εκατομμύρια απελπισμένων τους οποίους εκμεταλλεύονται οι φασίστες.

Σας καλούμε να παλέψετε μαζί μας γιατί σήμερα περισσότερο από ποτέ δεν μπορεί να σταθεί κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση και στους φασίστες.

Το χρωστάμε στον Παύλο. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας. Το χρωστάμε στις γενιές που θυσιάστηκαν και σ’ αυτές που έρχονται. Το χρωστάμε σε όλους όσους έχουν όνειρα για ένα καλύτερο, ανθρώπινο μέλλον.

________________
Έλα σε επαφή
Κάθε ένας από εμάς είναι σημαντικός! Πάλεψε μαζί μας για να χτίσουμε ένα αντιφασιστικό δίκτυο στη γειτονιά μας και στο χώρο δουλειάς μας! Για να μην είναι κανένας μόνος του απέναντι στους τραμπούκους, δολοφόνους του Παύλου!
www.antinazizone.blogspot.gr
fb: www.facebook.com/pages/Antinazi-Zone
mail: [email protected] 
τηλ.: 6940804119

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,195ΥποστηρικτέςΚάντε Like
992ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,119ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
418ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα