Οι μουσικοί του Δήμου Αθήνας καταγγέλλουν τη στάση της ηγεσίας της ΠΟΠ-ΟΤΑ και του ΣΕΔΑ

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Μουσικών της Φιλαρμονικής του Δήμου της Αθήνας καταγγέλλει την υποκριτική στάση του Δημάρχου Αθήνας, Κομίνη, που ξαφνικά θυμήθηκε ότι ενδιαφέρεται για τα προβλήματα που δημιουργεί η υποχρηματοδότηση των Δήμων, ενώ τόσο καιρό εφάρμοζε πιστά και απαρέγκλιτα τις επιταγές της κυβέρνησης και της Τρόικα. Καταγγέλλει επίσης τη στάση της ηγεσίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους Δήμους, ΠΟΠ-ΟΤΑ, καθώς και την ηγεσία του Συλλόγου των Εργαζομένων στο Δήμο της Αθήνας, ΣΕΔΑ, οι οποίοι κατόπιν εντολής του Δημάρχου βάδισαν με αυτόν επικεφαλής στην πορεία και συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που κάλεσαν οι Δήμαρχοι την Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη στην Αθήνα. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Δήμους, ΠΟΕ-ΟΤΑ (που είναι και η μεγαλύτερη) συμμετείχε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχοντας προηγουμένως κάνει δική της συγκέντρωση και πορεία από το Μεταξουργείο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Συλλόγου των Μουσικών της Φιλαρμονικής του Δήμου της Αθήνας

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Παιωνίου & Σάμου ● ΤΚ 10440 ● Αθήνα ● Τηλ: 2108834418 ● email: [email protected] http://smfpoda.wordpress.com – http://smfpoda.blogspot.com

ΑΘΗΝΑ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου υλοποιήθηκε η απόφαση του εκτάκτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ (30/8/2012) να παραμείνουν κλειστοί οι Δήμοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ και την διαφαινόμενη κατάρρευση των κοινωνικών δομών τους. Ο Δήμος Αθηναίων ωστόσο, κράτησε ανοιχτό το σύνολο των υπηρεσιών επικαλούμενος την ταλαιπωρία των δημοτών.

Ο κ. Καμίνης που κατά τη διάρκεια της θητείας του υποβαθμίζει συνεχώς τις παρεχόμενες προς τους δημότες υπηρεσίες, ξαφνικά «ανησυχεί» για την ταλαιπωρία που τους προκαλεί. Στην πραγματικότητα η ταλαιπωρία των δημοτών ήταν απλά ένα πρόσχημα για να δικαιολογήσει την «απεργοσπασία» του.

Την ίδια στιγμή ο κ. Καμίνης είχε το θράσος να ζητήσει από εκπροσώπους εργαζομένων να αλλάξουν το σημείο προσυγκέντρωσης (αντί για Κλαυθμώνος στην Πλ. Κοτζιά)  ώστε η πορεία να ξεκινήσει συμβολικά από το Δημαρχείο της Αθήνας και ο ίδιος να τεθεί επικεφαλής της.

Το τραγικό δεν είναι τόσο το θράσος του κ. Καμίνη – που στη διάρκεια της θητείας του το επιδεικνύει σε κάθε ευκαιρία – όσο το γεγονός ότι η Π.Ο.Π. – Ο.Τ.Α. αποδέχτηκε την πρόταση του Δημάρχου, κάνοντας μάλιστα γι’ αυτό το σκοπό τηλεφωνική κινητοποίηση των πρωτοβάθμιων σωματείων της, ενώ την ίδια στιγμή ο Σ.Ε.Δ.Α. διαφήμιζε με ανακοίνωσή του την συμπόρευση του με το Δήμαρχο (http://www.seda.gr/categories.asp?catid=316).

Και ποιόν Δήμαρχο!!! Αυτόν που απέλυσε εκατοντάδες συμβασιούχους (και συνεχίζει στα δικαστήρια όσων έχουν απομείνει να στέλνει τη νομική υπηρεσία σε αντιδικία), που κάλεσε την αστυνομία να σπάσει κινητοποίηση εργαζομένων (2011), που αρνήθηκε να καταβάλλει δεδουλευμένα σε εργαζομένους λέγοντας «διεκδικήστε τα στα δικαστήρια» (2010), που απείλησε με ΕΔΕ με το ερώτημα της απόλυσης εργαζόμενους που διαμαρτυρήθηκαν συμβολικά απέναντι στη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική (2011), που δεν δίστασε δημοσίως να τοποθετηθεί υπέρ της χρησιμοποίησης του στρατού για την αποκομιδή απορριμμάτων κατά τη διάρκεια της τελευταίας μεγάλης απεργίας εργαζομένων στην καθαριότητα που μάλιστα ανήκουν στην Π.Ο.Π. – Ο.Τ.Α. (2011), που καταθέτει στους κυβερνόντες προτάσεις νόμου που σκοπό έχουν την απαγόρευση των εργατικών κινητοποιήσεων (2012) κοκ.

Ο ΣΥΜΦΠΟΔΑ καταγγέλλει τη στάση της Π.Ο.Π. – Ο.Τ.Α. και του Σ.Ε.Δ.Α. και τους υπενθυμίζει ότι οι διοικήσεις των ομοσπονδιών και των σωματείων εκλέγονται για να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι των Δημάρχων. 

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα