Οι κάτοικοι στο Περιστέρι λένε” Όχι άλλο τσιμέντο “

Όπως μας πληροφορεί η γιγαντοαφίσα ‘Το Περιστέρι αλλάζει’ ο δήμαρχος Παχατουρίδης και η διοίκησή του έχουν σκοπό να αλλάξουν κάποια πράγματα στην περιοχή. Οι αλλαγές είναι γενικά καλό πράγμα αλλά εξαρτάται για ποιου το λογαριασμό γίνονται;

Το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του δήμου, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μεταφορά του Εκθεσιακού Κέντρου και αποχαρακτηρισμό της περιοχής όπου βρίσκεται σήμερα από χώρο πρασίνου και μετατροπή του σε οικοδομήσιμο. Αυτό σημαίνει πως τα Ζουμπούλια, όπως λέγεται η περιοχή, τα οποία θα έπρεπε ήδη να είχαν αξιοποιηθεί ως προέκταση της πράσινης ανάσας που με το ζόρι αποτελεί το Άλσος, παύουν πια και επίσημα να είναι χώρος πρασίνου και μετατρέπονται σε εμπορική ζώνη, λόγω της δημιουργίας σταθμού μετρό πιο δίπλα.

Και όσο για τις υποσχέσεις της διοίκησης του δήμου να μετατραπεί το νεκροταφείο σε χώρο πράσινου, ούτε λόγος. Πολλά δέντρα έχουν αρχίσει να κόβονται και χώροι δημόσιας αναψυχής διαμορφώνονται πια με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργούν μόνο για εμπορικούς λόγους.

Ένας μεγάλος αριθμός πλατειών αναμένεται να μετατραπούν σε χώρους πάρκινγκ, το οποίο μαζί με τη διεκδίκηση πλατειών από τη Μονή Λαμίας, τον ισχυρότερο ίσως ‘φεουδάρχη’ – καπιταλιστή της Δ Αττικής, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα, τη στιγμή που το τόσο πυκνοκατοικημένο Περιστέρι είναι από τους πρώτους δήμους στην Ευρώπη με έλλειψη πρασίνου.

Η διοίκηση του δήμου, πιστά ταγμένη στα μεγάλα συμφέροντα που θέλουν να εκμεταλλευτούν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους και νέους της περιοχής, μετατρέπει και τον τελευταίο ελεύθερο χώρο σε ζώνη εκμετάλλευσης της τσέπης και του επιπέδου ζωής μας. Η τοπική κοινωνία όμως δεν μπορεί, δεν πρέπει και δεν πρόκειται να το ανεχτεί αυτό. Επιτροπές κατοίκων που θα κινητοποιηθούν μαζικά και δυναμικά έχουν ήδη δημιουργηθεί στα Ζουμπούλια αλλά και συνεχίζουν να δημιουργούνται σε περιοχές με παρόμοια προβλήματα. Η τοπική κοινωνία είναι που θα δώσει την απάντησή της, θα θέσει τις προτάσεις της και θα σταματήσει τις προσπάθειες του δήμου να επιβληθούν σχέδια που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της.

Να στηρίξουμε όλοι τις Επιτροπές και τις κινητοποιήσεις. Έχουμε τη δύναμη.

Δημήτρης Καράς
Περιστέρι

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,245ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,003ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα