Οι καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών πέτυχαν μια πρώτη νίκη… και συνεχίζουν!

Σχόλιο από το «Ξ»

Οι καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών μετά από σκληρό αγώνα, πέτυχαν μια πρώτη και σημαντική νίκη! Προχθές, Πέμπτη 15/5, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, έκανε δεκτή την αγωγή για ακύρωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (βάσει της οποίας έβγαιναν σε διαθεσιμότητα) και αποφάσισε την άμεση επαναπρόσληψη 397 καθαριστριών.

Οι καθαρίστριες έχουν κατασκηνώσει έξω από το Υπουργείο Οικονομικών από τις 7 Μάη, κλιμακώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις πολύμηνες κινητοποιήσεις τους. Σωματεία, πρωτοβουλίες γειτονιάς και δομές αλληλεγγύης στηρίζουν τον αγώνα τους έμπρακτα, γιατί καταλαβαίνουν ότι η μάχη τους αφορά όλους μας. Είναι μια μάχη για το μπλοκάρισμα των απολύσεων και των μνημονιακών πολιτικών σε κάθε χώρο δουλειάς. Νίκες σαν κι αυτή, μπορούν να λειτουργήσουν ως παράδειγμα για τη συνολική ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Οι καθαρίστριες δεν σταματάνε εδώ. Συνεχίζουν την κατάληψη μέχρι την επαναπρόσληψη και της τελευταίας καθαρίστριας.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι με αποφασιστικότητα και επιμονή, οι αγώνες μας μπορούν να είναι νικηφόροι. Η απόφαση για συνέχιση του αγώνα, δείχνει τη διάθεση για διαρκή πάλη, μέχρι να επιστρέψουν πραγματικά στη δουλειά τους οι εργαζόμενες. Συνεχίζουμε, στο πλευρό τους!

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,115ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
401ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής