Οι καθαρίστριες των λεωφορείων της Ο.ΣΥ. καταγγέλλουμε

Ανοιχτή καταγγελία των καθαριστριών της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ – λεωφορεία και τρόλεϊ Αθήνας ) για τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στην εργολαβική εταιρεία Λινκ Απ που έχει την ευθύνη του καθαρισμού των λεωφορείων της ΟΣΥ

Από τις 26 Γενάρη οι καθαρίστριες στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού βρισκόμαστε σε απεργία.

Η εταιρεία καθαρισμού ΛΙΝΚ ΑΠ που έχει αναλάβει την εργολαβία καθαρισμού των λεωφορείων εδώ και πεντέμισι χρόνια δεν μας καταβάλει τη μισθοδοσία μας έγκαιρα.

Ο μισθός μας δεν αντιστοιχεί στο ποσό που υπογράφουμε κάθε μήνα. Υπογράφουμε για 650 € και παίρνουμε 450 €.

Ποτέ δεν έχει καταβληθεί επίδομα αδείας και δώρο ενώ μας ανάγκαζε εκβιαστικά να υπογράφουμε ότι μας τα καταβάλει. Παρόλα αυτά για το δώρο του τελευταίου χρόνου αντισταθήκαμε και δεν υπογράψαμε.

Ποτέ δεν πήραμε τη νόμιμη άδεια. Από τις μέρες που δικαιούμαστε περνάμε μόνο 15 μέρες το χρόνο.

Ποτέ δεν πλήρωσε επίδομα γάμου, αργίες, νυχτερινά.

Καθημερινά βιώνουμε τον εργασιακό μεσαίωνα.

Χωρίς υλικά, χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό (παπούτσια εργασίας, γάντια, υλικά καθαρισμού) που η εταιρεία υποχρεούται να μας παρέχει. Η ΛΙΝΚ ΑΠ μας επέβαλε ακόμα να χρησιμοποιούμε την ίδια σακούλα σκουπιδιών επί ένα μήνα, την οποία πλέναμε κάθε βράδυ για να την ξαναχρησιμοποιήσουμε.

Εξαναγκαζόμαστε να δουλεύουμε με σπασμένα καρότσια να καθαρίζουμε από 15-30 λεωφορεία στη βάρδια η καθεμιά μας, πολύ περισσότερα από αυτά που προβλέπει η σύμβαση μας.

Κάτω από αυτές τις άθλιες συνθήκες ξεκινήσαμε τον αγώνα μας απαιτώντας οριστική λύση στα δίκαια αιτήματα μας.

Για έξι συνεχόμενα βράδια βρισκόμαστε στην πύλη του αμαξοστασίου του Ελληνικού εμποδίζοντας την όποια σκέψη για απεργοσπαστικό μηχανισμό. Από την πρώτη μέρα βρήκαμε συμπαραστάτες στον αγώνα μας. Μέσα σ’ αυτούς είναι και εργαζόμενοι των λεωφορείων που με απόφαση του Δ.Σ. του Συνδικάτου τους, δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν καμιά απόλυση, κανέναν εκφοβισμό ζητώντας την πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων.

Ζητάμε τη στήριξή σας στο δίκαιο αγώνα μας γιατί όταν είμαστε πολλοί και ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε.

Απαιτούμε να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος που συστηματικά παρανομεί και να μας προσλάβει απευθείας η ΟΣΥ (αστικά λεωφορεία) με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Λύση που θα είναι για το δημόσιο οργανισμό πιο συμφέρουσα από την εργολαβία.

        

Δεν υποχωρούμε!

Καθαρίστριες των ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ της ΟΣΥ με την εργολαβική ΛΙΝΚ ΑΠ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,197ΥποστηρικτέςΚάντε Like
993ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,117ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
418ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα