Οι φοιτητές του Ιόνιου Πανεπιστημίου ενάντια στην πρύτανη Σαλλή

Kαταγγελία του Διοικητικού Συμβουλίου των Φοιτητών του Τ.ΗΧ.ΕΙ. (Τεχνών, Ήχου και Εικόνας)

Το Δ.Σ του Συλλόγου Φοιτητών Τεχνών Ήχου και Εικόνας θεωρεί απαράδεκτη την στάση της πρυτανικής αρχής αλλά και πιο συγκεκριμένα της ίδιας της κ. Σαλλής.

Κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος και παρ’ όλα τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το Ι.Π  η πρυτανική αρχή συγκάλεσε όλο τον χρόνο μόνο έξι συγκλήτους από τις οποίες οι τέσσερις ήταν μετά τον Μάιο εν μέσω εξεταστικής περιόδου και καλοκαιριού. Εκτός αυτού σε αυτές τις Συγκλήτους δεν υπήρχε καμία ενημέρωση σε μέλη τις Συγκλήτου τα οποία θα διαφωνούσαν με τις καταστροφικές αποφάσεις που πάρθηκαν.

Επίσης, όχι μόνο αδυνατεί να λύσει το πρόβλημα της Σίτισης αλλά και όταν υπήρξε σοβαρή και  τεκμηριωμένη πρόταση για Δημόσια και Δωρεάν σίτιση που ψηφίστηκε ομόφωνα στην επιτροπή Σίτισης η πρυτανική αρχή απλά αδιαφόρησε,  επιτρέποντας στον ανάδοχο της λέσχης κ. Γαλανόπουλο να αυθαιρετεί και στην ουσία να απειλεί την φοιτητική μέριμνα. Και όλα αυτά εν γνώση της.

Όσον αναφορά την στέγαση η κ. Σαλλή αυθαιρετεί για άλλη μια φορά. Στις ”κρυφές” Συγκλήτους αποφασίστηκε να μην υπάρξει στέγαση τον Σεπτέμβρη. Παρ’ όλα αυτά η απόφαση αυτή άλλαξε εντελώς αυθαίρετα όταν φοιτητές του Ι.Π συγκεντρώθηκαν ώστε να αποφασίσουν πως θα απαντήσουν στην πρώτη απόφαση. Κάτι τέτοιο είναι πολύ λογικό πως τρόμαξε την πρυτανική αρχή η οποία προφανώς ανησυχούσε για τυχόν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Να αναφερθεί πως η δεύτερη ανακοίνωση της πρυτανικής αρχής έχει πολλά κενά και δεν λύνει σε καμία περίπτωση το πρόβλημα της στέγασης καθώς οι ημερομηνίες που δέχονται τα συμβεβλημένα ξενοδοχεία τους φοιτητές είναι μετά την έναρξη της εξεταστικής.

Ένα τελευταίο γεγονός με πρωταγωνίστρια την κ.Σαλλή, πραγματοποιήθηκε στις 3/8 όπου αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα από το ”Στέκι Φοιτητών” που βρισκόταν σε χώρο του πανεπιστημίου, καταπατώντας έτσι το πανεπιστημιακό άσυλο. Η πρύτανης, λοιπόν, όχι μόνο ήταν αυτή που έδινε οδηγίες στην αστυνομία, πίνοντας καφέ, αλλά και αρνήθηκε τον οποιονδήποτε διάλογο με τους φοιτητές.

Κλείνοντας, η φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της ως πρώτη δύναμη στο Ι.Π και να μπορέσουν τα εκλεγμένα μέλη της να παρευρεθούν στα Δ.Σ τα οποία έχουν ήδη καλεστεί. Τα μέλη του Δ.Σ εκλέγονται για πολύ συγκεκριμένους λόγους και είναι αδιανόητο να το αποφεύγει με ψεύτικες δικαιολογίες.

Καλούμε όλους τους φοιτητές να παρευρεθούν στις Γενικές Συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Οι φοιτητές πρέπει όχι μόνο να ενημερωθούν  για τις αυθαιρεσίες του πρυτανικού σχήματος αλλά να πάρουν και την κατάσταση στα χέρια τους χωρίς να αφήνουν κανέναν να παραγοντίζει και να αποφασίζει στις πλάτες τους.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής