Οι φασίστες ενάντια στο κίνημα

“Σε αυτό το ετερόκλητο πλήθος, την πλειοψηφία αποτελούν αγνοί Έλληνες που κατά την γνώμη μας έχουν παρασυρθεί σε ένα αποπροσανατολιστικό σχέδιο «ελεγχόμενης αντίδρασης».

– “Πόσο «αυτοοργανωμένα» και «αυθόρμητα λαϊκά» είναι τα καλέσματα που κάνουν το. MEGA (!), το Έθνος (!!) και οι Τριανταφυλο-Λαζόπουλοι (!!!);.Να θυμίσουμε στον λαό (που εύκολα ξεχνάει) τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία (το 1993) ή για τις ταυτότητες όπου συμμετείχαν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Ελλήνων; Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; ΜΗΔΕΝ. Και ήταν μηδέν διότι πολύ απλά δεν είχαν εξαρχής κανέναν στόχο και κανέναν σχεδιασμό. Και δεν μιλάμε για συμμετοχή μερικών δεκάδων χιλιάδων που κάθονται χτυπώντας κατσαρόλες στο Σύνταγμα αλλά για ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Επειδή τα γραπτά μένουν, ο καθένας θα κριθεί για τις πράξεις του. Δεν είμαστε απέναντι στους αγνούς Έλληνες που συγκεντρώνονται στις πλατείες αλλά στην κατεύθυνση που πήρε εξαρχής αυτή η αδιέξοδη κατάσταση. Αφήνουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους στους συμμετοχικούς αυνανισμούς της «άμεσης και αληθινής δημοκρατίας»και δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες εκεί όπου θα ξεκινήσει η αληθινή αντεπίθεση των ανυπότακτων Ελλήνων κατά των προδοτών του μεγάλου μας Έθνους».

www.xryshaygh.wordpress.com

Κάπως έτσι …ξεμπερδεύει με το φαινόμενο των συγκεντρώσεων στις ελληνικές πλατείες η φασιστική Χρυσή Αυγή. Χαρακτηρίζοντας το ως «ελεγχόμενο», «μιντιο-δημιούργητο», και καταγγέλλοντας τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων των συνελεύσεων ως «συμμετοχικούς αυνανισμούς», η Χρυσή Αυγή επιφυλάσσει για τον εαυτό της τον ρόλο των μοναδικών «ανυπότακτων ελλήνων» που κρατάνε ψηλά την σημαία απευθυνόμενοι προς τους «αγνούς» αλλά αποπροσανατολισμένους Έλληνες…

Η αλήθεια όμως είναι πως δεν υπάρχει εύφορο έδαφος για την Χρυσή Αυγή στις πλατείες. Ούτε για τις ιδέες της, ούτε για τη δράση της, ούτε για το μοντέλο του «Αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω»!

Αν η Χρυσή Αυγή εκτιμούσε πως είχε έστω και την παραμικρή ελπίδα να επηρεάσει τους 100άδες χιλιάδες να κάνουν την «μούτζα» γροθιά που να τσακίζει μετανάστες, πρόσφυγες, αριστερούς κ.λ.π. τότε θα ήταν εκεί. Αν εκτιμούσε ότι είχε έστω και μια πιθανότητα να τους πείσει να φωνάζουν «να φύγουν οι μετανάστες» και όχι όπως τώρα φωνάζουν «να φύγει η κυβέρνηση», θα ήταν εκεί. Κι αν υπήρχε έστω και μια μικρή χαραμάδα να επιβάλλει τον Ν.Μιχαλολιάκο αρχηγό και όλους γύρω του ενδεδυμένους την ελληνική σημαία να ψέλνουν τον εθνικό ύμνο, τότε πάλι θα ήταν εκεί.

Η Χρυσή Αυγή αρρωσταίνει και μόνο στην ιδέα πως συντεταγμένες του φαινομένου των πλατειών είναι: ο διεθνισμός, στοιχεία αντικαπιταλιστικής συνείδησης, ο έντονος αντι-κυβερνητισμός, οι συλλογικές διαδικασίες με τις καθημερινές συνελεύσεις, η αυτενέργεια φρέσκων κοινωνικών στρωμάτων.

Μόνο ένα πράγμα τους προσφέρει ικανοποίηση κι αυτό είναι η έλλειψη -ακόμα- ενός κοινά επεξεργασμένου σχεδίου που θα υλοποιεί τον στόχο της ανατροπής της κυβέρνησης. Κι όσο πιο γρήγορα ξεφουσκώσει αυτό το φαινόμενο, όσο πιο γρήγορα καταλήξει σε μηδέν αποτέλεσμα -δηλ. στην ήττα- τόσο το καλύτερο γι’ αυτούς. Ο φασισμός ιστορικά πάτησε πάνω στις ήττες των εργατικών ή επαναστατικών κινημάτων της 10ετίας του ‘30. Το ίδιο εύχονται να επαναληφθεί και σήμερα.

Βέβαια η Χρυσή Αυγή ούτε αδρανής ούτε απαθής είναι. Έχει χτίσει προ πολλού τις δικές της «πλατείες» τις οποίες συνειδητά προσπαθεί να επεκτείνει. Και σε αυτές τις «πλατείες» εφαρμόζει απροκάλυπτα πια το δικό της «νόμο και τάξη». Οι επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας συνεχίζονται. Ενώ νέες μέθοδοι έχουν ενταχθεί στο οπλοστάσιο της δράσης τους. Όπως οι οργανωμένες επιθέσεις σε μετανάστες στα μέσα μαζικών συγκοινωνιών. Όπως η δημιουργία ενός δικτύου «άμεσης φασιστικής δράσης» με το μοίρασμα καρτών σε κατοίκους του κέντρου για να τους τηλεφωνούν όποτε χρήζουν …προστασίας. Πάντα βέβαια με την πλήρη ανοχή ή συγκάλυψη των αστυνομικών δυνάμεων.

Είναι γι’ αυτό που στις πλατείες πρέπει να:

Καλέσουμε κάθε μετανάστη εργαζόμενο-η, γιατί τους θέλουμε μαζί μας απέναντι στο κοινό εχθρό και όχι μόνους τους φοβισμένους από την φτώχεια, την εκμετάλλευση και την βία των φασιστών. Εξάλλου σήμερα όλοι-ες εμείς ζούμε στο πετσί μας το γιατί ξεριζώθηκαν από τους τόπους τους.

Οργανώσουμε συζητήσεις αφιερωμένες ενάντια στις φασιστικές ιδέες και τον εθνικισμό, αλλά και να σχεδιάσουμε για το επόμενο διάστημα τον συντονισμό της αντιφασιστικής δράσης μέσα από επιτροπές/πρωτοβουλίες κατοίκων στις γειτονιές μας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,195ΥποστηρικτέςΚάντε Like
992ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,119ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
418ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα