Οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Αθηνών απαντούν στην κυβερνητική προπαγάνδα

Απαντώντας στην κυβερνητική προπαγάνδα, το διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) που συνεχίζει να βρίσκεται σε απεργιακές κινητοποιήσεις εξέδωσε ανακοίνωση, την οποία οι εργαζόμενοι που περιφρουρούν την κατάληψη, μοιράζουν στους φοιτητές, τους κατοίκους της περιοχής (Ζωγράφου, Καισαριανής) και σε περαστικούς (αυτοκίνητα λεωφορεία κλπ) ενημερώνοντας και ζητώντας συμπαράσταση.
Ανάμεσα σε άλλα στην ανακοίνωση αναφέρονται:

Δεδομένα

  • Ο εξυπηρετούμενος φοιτητικός πληθυσμός του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) ανέρχεται σε 65.682.
  • Τα μέλη Δ.ΕΠ. του Ε.Κ.Π.Α. ανέρχονται σε 1.974.
  • Στο Ε.Κ.Π.Α. υπηρετούν 1.316 διοικητικοί υπάλληλοι (317 μόνιμοι υπάλληλοι και 999 Ι.Δ.Α.Χ.). σύμφωνα με την πρόσφατη αξιολόγηση των δομών και Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου ο απαιτούμενος αριθμός διοικητικών υπαλλήλων για την κάλυψη των αναγκών του ιδρύματος είναι 1.917.

Δηλαδή αντί να απομακρύνει διοικητικούς υπαλλήλους η πολιτεία οφείλει να προσλάβει άλλους 600, προκειμένου το Πανεπιστήμιο να λειτουργεί ομαλά.

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει υποστεί κατά την τελευταία διετία μείωση της κρατικής επιχορήγησης κατά 52,7%, ενώ παράλληλα το μισθολογικό κόστος έχει μειωθεί κατά 35,7%.

 […]

Το έργο του Διοικητικού Προσωπικού

Οι διοικητικοί υπάλληλοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Πανεπιστημίων σε νευραλγικές θέσεις προσφέροντας έργο που δεν μπορεί να αναπληρωθεί σε περίπτωση απόλυσης ή ένταξής τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Αποστολή τους είναι η γραμματειακή, διοικητική, διαχειριστική και λογιστική στήριξη:

  • στις κεντρικές Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου: τρεις (3) Γενικές Διευθύνσεις και τρεις (3) Ανεξάρτητες Διευθύνσεις
  • σε 40 Γραμματείες Σχολών και Τμημάτων
  • σε 32 βιβλιοθήκες ενοποιημένες σε 8 μεγάλες κεντρικές
  • σε 66 Κλινικές, μέσα στα δημόσια νοσοκομεία
  • σε 174 Εργαστήρια, 18 Μουσεία και στη φοιτητική μέριμνα (σίτιση, στέγαση, κτλ.) των ενεργών προπτυχιακών φοιτητών, των μεταπτυχιακών φοιτητών και των υποψηφίων διδακτόρων.
  • Επίσης, καλύπτουν τη φύλαξη, καθαριότητα και συντήρηση 480 κτηρίων συνολικού εμβαδού 870.000 m2 και την πυροπροστασία 1.400.000 m2 στην Πανεπιστημιούπολη και το Βοτανικό Κήπο.

Συμπεράσματα

Η απόλυση των διοικητικών υπαλλήλων αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στη μακρά αλυσίδα της απαξίωσης, διάλυσης και καταστροφής της δημόσιας δωρεάν τριτοβάθμιας παιδείας. Έρχεται να προστεθεί στη μείωση της χρηματοδότησης κατά 50% μέσα σε 3 χρόνια, το «κούρεμα» των αποθεματικών τους με το PSI, τη συγχώνευση ή κατάργηση Τμημάτων και Σχολών με το σχέδιο Αθηνά. Επόμενα βήματα φημολογείται ότι θα είναι η περαιτέρω συγχώνευση Τμημάτων και Σχολών, η διαθεσιμότητα των μελών Δ.Ε.Π. και η επιβολή διδάκτρων και στις προπτυχιακές σπουδές, έπειτα από την επιβολή τους στις μεταπτυχιακές σπουδές.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
410ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα