Οι εκπαιδευτικοί ζητούν δουλειά

Της Ολυμπίας Γεώργα – αδιόριστης εκπαιδευτικού

Από τη μια, η εικονική πραγματικότητα των ΜΜΕ: ο Γιωργάκης – που τώρα έγινε Γιώργος – τα αλλάζει όλα, όπως προσπαθεί να μας πείσει μια ολόκληρη στρατιά προπαγανδιστών που τώρα τους βάφτισαν "επικοινωνιολόγους". Κι από την άλλη η ίδια η πραγματικότητα, που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι.

Ανάμεσα σ’ αυτούς και οι χιλιάδες ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί της α΄ βάθμιας και β΄ βάθμιας εκπαίδευσης, που παραμένουμε χωρίς να έχουμε πληρωθεί ούτε μισό ευρώ από τις αρχές Νοέμβρη, ενώ οι της επαρχίας δεν έχουν πληρωθεί ούτε για τον Σεπτέμβρη! Αλλά και το ίδιο το καθεστώς εργασίας είναι αυτό της υποαπασχόλησης και ελαστικοποίησης. Δώδεκα ώρες τη βδομάδα (το πολύ) σε 2 ή 3 διαφοΑρετικά σχολεία, χωρίς να υπολογίζονται οι αργίες, και το καλοκαίρι… ταμείο ανεργίας! Μάλιστα, υπάρχουν σκέψεις αυτό το καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα να παγιωθεί, με ακόμα μικρότερο αριθμό διορισμού αναπληρωτών, πόσο μάλλον μόνιμων.

Την προηγούμενη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε πορεία αναπληρωτών και ωρομισθίων στο υπουργείο Παιδείας, με αιτήματα την καταβολή των δεδουλευμένων, την κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων και την αύξηση των προσλήψεων.

Η πορεία αυτή έδειξε πως υπάρχει πλήθος εργαζομένων, που εξαναγκασμένοι από την καθημερινή τους πραγματικότητα αναζητούν λύσεις. Αυτές μπορούν να προκύψουν από την οργανωμένη δράση αυτού του κόσμου στην κατεύθυνση της δυναμικής διεκδίκησης μόνιμης εργασίας, που θα καλύψει τα κενά στην εκπαίδευση.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,147ΥποστηρικτέςΚάντε Like
647ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
410ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα