Οι δήμαρχοι Ν. Ιωνίας και Ν. Φιλαδέλφειας καλούν σε ανοιχτή συζήτηση για το Άλσος, 24/6

Ακολουθεί δελτίο τύπου – πρόσκληση σε ανοιχτή συζήτηση για την διάσωση του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας η οποία διοργανώνεται από τις δημοτικές παρατάξεις «Δύναμη Πολιτών» Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία», των οποίων οι επικεφαλής, Άρης Βασιλόπουλος και Ηρακλής Γκότσης, είναι οι δήμαρχοι των αντίστοιχων δήμων.

Οι δημοτικές παρατάξεις Ενότητα για τη Νέα Ιωνία και Δύναμη Πολιτών, ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος έχουμε ξεκάθαρες θέσεις αναφορικά με το ζήτημα του Άλσους.

Απόλυτη προστασία του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας , του δασικού και αναδασωτέου χαρακτήρα του,  αξιοποιώντας κάθε δυνατό μέσο.

Η επιμονή της Κυβέρνησης να εντάξει το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ ως άρθρο στο νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας είναι ενδεικτική των προθέσεων της.

Ο στόχος δεν ήταν ποτέ η ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Ο στόχος είναι το Άλσος να καταστεί βορά σε μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα στα πλαίσια του γενικότερου ξεπουλήματος δασών και παραθαλάσσιων εκτάσεων της χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα το νέο ρυθμιστικό σχέδιο:

  • Αίρει τον δασικό και αναδασωτέο χαρακτήρα του Άλσους
  • Παραδίδει το Άλσος σε ένα νέο φορέα αφαιρώντας το από τον Δήμο Φ-Χ και τον λαό των πόλεών μας Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας.
  • Ανοίγει τον δρόμο για την τσιμεντοποίηση του 5% (22,5 στρέμματα) του Άλσους σε ένα εγκληματικό γαϊτανάκι καταστροφής  χωρίς τέλος.
  • Το απώτερο μέλλον του Άλσους με το νέο ρυθμιστικό , όπως άλλωστε φωτογραφίζεται εντός του, ακούει σε ένα όνομα, ΤΑΙΠΕΔ

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι από 1/9/2014 που θα αναλάβουμε καθήκοντα ως νέες Δημοτικές Αρχές Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και με την συγκρότηση των νέων δημοτικών συμβουλίων έχουμε όλη την καλή διάθεση να συνεργαστούμε με την Ερασιτεχνική ΑΕΚ και να βρούμε λύσεις ώστε πολύ σύντομα να εκπληρωθεί το όνειρο των φιλάθλων της ΑΕΚ, κάτι που αποτελεί και δικό μας στόχο.

Καλούμε την Κυβέρνηση έστω και την ύστατη στιγμή να σταματήσει τον εμπαιγμό και τα παιχνίδια στις πλάτες των φιλάθλων της ΑΕΚ.

Αν η πραγματική επιθυμία της Κυβέρνησης ήταν αποκλειστικά  η ανέγερση του γηπέδου θα έφερνε ένα νόμο αποκλειστικά και μόνο για το ζήτημα αυτό.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση να αποσύρει εδώ και τώρα το εγκληματικό  νέο ρυθμιστικό σχέδιο και να φέρει το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ σε ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο.

Στην κατεύθυνση αυτή και ως ένδειξη καλών προθέσεων καλούμε την ΑΕΚ να ενώσει την φωνή της μαζί με τον λαό των πόλεών μας απευθύνοντας κοινό αίτημα.

Στον αγώνα της προστασίας του Άλσους αλλά και της ανέγερσης του νέου αθλητικού σταδίου οι δύο προσφυγουπόλεις μας με τις βαθιές δημοκρατικές παραδόσεις, μαζί με το λαό της ΑΕΚ θα πρέπει να πορευτούμε ως σύμμαχοι.

Η τεχνική του διαίρει και βασίλευε είναι γνωστή και δεν θα την ανεχτούμε.

Απέναντι σε όσους επιβουλεύονται το Άλσος και προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν  σκηνικά τεχνητής πόλωσης και να ενσταλάξουν δηλητήριο στις ψυχές μας εμείς τους απαντάμε καθαρά.

Λαός ενωμένος. Ποτέ νικημένος.

Σε αυτή την προσπάθειά μας για την περιφρούρηση του δασικού χαρακτήρα του Άλσους εντάσσεται και η περιφρούρηση των Δημοκρατικών δικαιωμάτων του συνέρχεσθαι και της ελευθερίας του λόγου και της άποψης κάθε πολίτη και συλλογικότητας των πόλεών μας.

Την Τρίτη 24 Ιουνίου καλούμε όλους τους φορείς, τις συλλογικότητες και τους πολίτες της Νέας Ιωνίας και της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (Δεκελείας 154 & Αττάλειας – Νέα Φιλαδέλφεια) στις 19.00 σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα το νέο Ρυθμιστικό και την ανάγκη προστασίας του Δάσους μας.

Ομιλητές:

– Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης

– Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος

– Δασολόγος Ηλίας Αποστολίδης

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα