Array

Οι διαθεσιμότητες διαλύουν τη δημόσια υγεία – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 29/11

Κοινή ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων στο «Σισμανόγλειο» και το «Αμαλία Φλέμινγκ» που περιγράφει τα τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των δύο νοσοκομείων μετά τις διαθεσιμότητες

Σωματείο Εργαζομένων «Σισμανόγλειου»
Σωματείο Εργαζομένων «Αμαλία Φλέμινγκ»

Κοινή ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Μετά το πέρας της «διαθεσιμότητας – κινητικότητας» 300 εργαζόμενων του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ και 166 του νοσοκομείου Σισμανόγλειο η κατάσταση που επικρατεί στα δύο νοσοκομεία έχει φτάσει στο απροχώρητο, αφού από τις 466 θέσεις προσωπικού που καταργήθηκαν επανασυστάθηκαν μόνο 130!!

Τμήματα Υπηρεσιών όπως της Διοικητικής (οικονομικό – γραφείο προσωπικού) της Τεχνικής, κλπ, συνολικά έχουν απαξιωθεί. Μάλλον πλησιάζει ο καιρός να δοθούν φιλέτα στους ιδιώτες. Νοσηλευτικά τμήματα υπολειτουργούν, εργαζόμενοι σφαδάζουν για να τα βγάλουν πέρα σε καθημερινή βάση. Χιλιάδες τα χρωστούμενα ρεπό, κανόνας οι διπλοβάρδιες και η εργασία σε 6ήμερη βάση, απόλυτη μοναξιά στις βάρδιες των νοσηλευτών, τεχνικών, με την επικινδυνότητα να χτυπάει κόκκινο και να απειλεί σαν καρμανιόλα πάνω από τα κεφάλια μας.  

Επισημαίνουμε ότι πάγια θέση και αίτημα μας ήταν και είναι η πλήρης λειτουργία του Αμ. Φλέμινγκ όπως και κάθε «συγχωνευμένου» νοσοκομείου για να μη χαθεί κανένα κρεβάτι από τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

Πολιτική πρόθεση του Υπ. Υγείας και της 1ης Υπε είναι να συνεχίσει να λειτουργεί το Αμ. Φλέμινγκ συνειδητά με αλλοπρόσαλλο τρόπο, με απώτερο στόχο την πλήρη υποβάθμιση και το κλείσιμο του. Ενώ έχουν «φύγει» 300 εργαζόμενοι, το στελεχώνουν με μετακινήσεις προσωπικού  από «διαθέσιμο» προσωπικό της 1ης Υπε, από το Σισμανόγλειο, τα Κέντρα υγείας Σπάτων και Νέας Μάκρης, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας τόσο στο Σισμανόγλειο όσο και στα Κέντρα Υγείας.

Η πρακτική της πολιτικής της συγκυβέρνησης, της ΕΕ, των μνημονίων και της ΤΡΟΙΚΑ στοχεύει στην αποδιοργάνωση συνολικά  της Υγείας καθώς και του Σισμανογλείου και του Αμ. Φλέμινγκ.

Είναι φανερό πια σε όλους ότι οι πολιτικές αυτές μας οδηγούν σε:

 • Λειτουργία με ελάχιστο προσωπικό
 • Επικινδυνότητα για εργαζόμενους και ασθενείς
 • Μετακινήσεις προσωπικού όπου και όταν διαταχθεί με ό,τι αυτό σημαίνει για τη ζωή χιλιάδων οικογενειών.
 • Απαξίωση των Νοσοκομείων και συνολικά της Δημόσιας Υγείας. Κλείσιμο Νοσοκομείων!
 • Σκοπός της πολιτικής των κυβερνώντων το ξεπούλημα της Δημόσιας Υγείας στους Μεγαλοκαρχαρίες.

Καλούμε

Τους εργαζόμενους των νοσοκομείων μας (Σισμανόγλειο – Αμ. Φλέμινγκ) να συμπαραταχθούν με τους εργαζόμενους στους χώρους που χτυπιούνται σήμερα (ΕΟΠΥΥ, Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, Επαρχιακά Νοσοκομεία) και να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση, εγκαταλείποντας τη απογοήτευση από τις προηγούμενες ήττες που βιώσαμε, για τις νέες μάχες που πρέπει να δώσουμε αυτή τη περίοδο.

Όλοι μαζί να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ απέναντι στο κλείσιμο νοσοκομείων, στις νέες διαθεσιμότητες – απολύσεις και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη εργασία, στη ζωή, στην αξιοπρέπεια.

Απαιτούμε

 • Τη πλήρη λειτουργία του Αμ. Φλέμινγκ και του Σισμανογλείου με το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό
 • Την άμεση επιστροφή όλων στο Σισμανόγλειο και το Αμ. Φλέμινγκ των εργαζομένων που «έφυγαν» με διαθεσιμότητα και επιθυμούν να επιστρέψουν
 • Την επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν. Να μην κλείσει – συγχωνευτεί κανένα άλλο νοσοκομείο
 • Καμία νέα προσπάθεια διαθεσιμότητας – απόλυσης εργαζόμενου
 • Καμιά Δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΚΛΕΙΣΤΗ
 • Ενάντια σε κάθε μορφής αξιολόγησης του προσωπικού
 • Καμιά έκπτωση από τα εργασιακά δικαιώματα
 • Καθολική και Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.

Αυτές οι πολιτικές της ΤΡΟΙΚΑ, της ΕΕ και της συγκυβέρνησης και μπορούν και θα ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 12ΜΜ

Τα Δ.Σ. των 2 Σωματείων

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,246ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα