Οι ασθενείς σε φορεία αντί για νοσηλευτικά κρεβάτια στο Σισμανόγλειο!

Από το site της «Νέας Πορείας» στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο

Για άλλη μια φορά στο Σισμανόγλειο στην Γενική Εφημερία του Σαββάτου 21/02/2014 καθώς και στις πρωινές εφημερίες της Δευτέρας και Τρίτης 23 και 24/02/2014 γέμισε φορεία στη Καρδιολογική, Α΄ Παθολογική, Β΄ Πνευμονολογική και Α΄ Χειρουργική κλινική. 

Και πως να μη συμβεί αυτό αφού ξεκίνησε η εφημερία του Σισμανογλείου με 12 κενά κρεβάτια τη Δευτέρα 23/2 ή με 7 κενά κρεβάτια τη Τρίτη 24/2;

Πως να μη συμβεί αυτό εφόσον την ημέρα της Γενικής Εφημερίας του Σαββάτου είχαμε 430 ασθενείς να εισέρχονται στα Επείγοντα Εξωτερικά Ιατρεία, 100 ασθενείς να εισάγονται στο νοσοκομείο όταν τα κενά κρεβάτια ήταν μόνο 57;!!

Το κλείσιμο νοσοκομείων (κλείσιμο Παπαδημητρίου και μεγάλη συρρίκνωση Αμ. Φλέμινγκ) το κλείσιμο των πολυιατρείων και η μεγάλη κρίση που οδήγησε σε μαζική φτώχεια, ανεργία το λαό και αύξηση των ανασφάλιστων, είναι οι αιτίες που οδηγούν σε τέτοια φαινόμενα που τείνουν να γίνουν καθεστώς!!

Κάτι τέτοιο δε μπορεί να επιτραπεί από όλους εμάς (γιατρούς, νοσηλευτές, κλπ εργαζόμενους καθώς και το σωματείο εργαζομένων) εφόσον η νοσηλεία ασθενών σε φορεία αποτελούν μια απαράδεκτη, αναξιοπρεπή και επισφαλή αντιμετώπιση των ασθενών, μιας και στους διαδρόμους των κλινικών δεν υπάρχει υποδομή για αξιοπρεπή και ασφαλή νοσηλεία. 

Επισφαλής γίνεται η νοσηλεία των  ασθενών και διότι μένουν μόνο δύο νοσηλεύτριες για τη νοσηλεία 40 και 45 ασθενών σε βαριά κατάσταση πάνω σε φορεία (χειρουργημένοι ασθενείς, ασθενείς με πνευμονία, κλπ). 

Επισφαλής επίσης γίνεται η νοσηλεία για τους ασθενείς σε φορεία και διότι όλοι αυτοί οι ασθενείς δε μπορούν να καταχωρηθούν στο σύστημα και άρα να πάρουν με νόμιμες διαδικασίες φάρμακα, εφόσον είναι επιπλέον ασθενείς πέρα από τα ανεπτυγμένα κρεβάτια του νοσοκομείου. 

Γι αυτό το Σωματείο των εργαζομένων κάλεσε τους Συντονιστές Διευθυντές των κλινικών καθώς και τη Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας σήμερα το πρωί στα γραφεία του Σωματείου προκειμένου να συζητήσει μαζί τους το πρόβλημα καθώς και να αναζητήσει λύσεις για την αντιμετώπιση του. 

Κοινή διάθεση όλων των παρευρισκομένων ήταν η ανάγκη να υπάρξει άμεση αντίδραση με πολυεπίπεδη αντιμετώπιση. Μεταξύ των άλλων αποφασίστηκε: 

1. Η σύνταξη εγγράφων για την επικινδυνότητα της κατάστασης από τα αρμόδια θεσμικά όργανα (Διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας, Διευθυντές Τομεάρχες, Διευθυντές Συντονιστές κλινικών, Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας). 

2. Η ανάγκη να αλλάξει το σύστημα εφημεριών των νοσοκομείων προκειμένου να εφημερεύει και κάποιο άλλο νοσοκομείο την ημέρα που εφημερεύει το Σισμανόγλειο με τον Ευαγγελισμό και τους Αγίους Αναργύρους. Η ενημέρωση από τη διοίκηση ότι τις ημέρες των γενικών εφημεριών θα μπαίνει και μια κλινική από το Σωτηρία (με ημερομηνία έναρξης στης 2/3/14) θα βοηθήσει στα πνευμονολογικά περιστατικά αλλά όχι και στα υπόλοιπα περιστατικά. Επίσης κάτι τέτοιο σύμφωνα και με τις προτάσεις των παρεβρισκομένων θα βοηθούσε εάν συνέβαινε και στις καθημερινές εφημερίες μιας και στο σισμανόγλειο από τρεις πνευμονολογικές κλινικές που είχε, έχει μόνο σχεδόν μιάμιση!

3. Η έναρξη κινητοποιήσεων με το σωματείο μπροστά και το σύνολο των εργαζομένων, προκειμένου να κάνουμε σαφές στη πολιτική ηγεσία ότι δε θα περάσει η πολιτική συρρίκνωσης κλεισίματος των νοσοκομείων κάτι που καταδικάζει ασθενείς και προσωπικό σε τριτοκοσμικές καταστάσεις και συνθήκες εργασίας. 

Επίσης άμεσα το σωματείο θα καλέσει ΔΣ προκειμένου να αποφασίσει Γενική Συνέλευση για την ενημέρωση των εργαζομένων προκειμένου να γίνει έναρξη κινητοποιήσεων.

Επιπροσθέτως το Σωματείο θα απευθυνθεί στο Νομικό Σύμβουλο του, προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο είναι νόμιμο να ξεκινάει η εφημερία του νοσοκομείου, όχι με το 25% των κρεβατιών που προβλέπεται να είναι κενά στην έναρξη της εφημερίας, αλλά με σχεδόν μηδέν κλίνες κενές,κατά πόσο είναι νόμιμο να βρίσκονται ασθενείς σε φορεία και να μη μπορούν να πάρουν φάρμακα με νόμιμες διαδικασίες εφόσον δε μπορούν να ενταχθούν στο σύστημα, κλπ. 

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής