ΟΑΕΔ Κ. Μακεδονίας: Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, δεν γίνεται!

Γιάννης Παπίας,
Θεσ/νίκη

Γίνεται να είσαι συνδικαλιστής που υποτίθεται ότι προασπίζεις τα συμφέροντα των εργαζομένων και ταυτόχρονα και διευθυντής τους; Στον ΟΑΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας γίνεται! Και μετά κάποιοι αναρωτιούνται γιατί έχει απαξιωθεί ο συνδικαλισμός στα μάτια των εργαζομένων…

Στις εκλογές της Ένωσης Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας την πλειοψηφία πήρε η ΔΑΚΕ, και πρόεδρος εκλέχτηκε ο Δ. Κανελλίδης.

Μετά από λίγους μήνες, ο ίδιος άνθρωπος διορίστηκε από τη διοίκηση, Περιφερειακός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας!

Αυτή τη στιγμή λοιπόν ο κ. Κανελλίδης είναι ταυτόχρονα υπεύθυνος να εφαρμόζει τις αντεργατικές πολιτικές στο χώρο εργασίας του ως Διευθυντής, και την ίδια στιγμή είναι καθήκον του ως Πρόεδρος των εργαζομένων να αντιστέκεται σε τέτοιες αντεργατικές πολιτικές.

Από τη στιγμή βέβαια που είναι μέλος της ΔΑΚΕ (της παράταξης της ΝΔ) δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε σε αυτή τη «σύγκρουση ρόλων» ποιά πλευρά έχει διαλέξει.

Ο κ. Κανελλίδης έφτασε μάλιστα να χρησιμοποιεί την θέση του ως Διευθυντής για να εκφοβίσει τον εκπρόσωπο της παράταξης «Ενότητα Υπαλλήλων ΟΑΕΔ»! Μετά από καταγγελία της συγκεκριμένης παράταξης για την αδιαφανή διαδικασία επιλογής προσωπικού που θα συμμετείχε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ο κ.Κανελλίδης κάλεσε το μέλος του ΔΣ Α. Ζαφειριάδη στο γραφείο του χωρίς να του ξεκαθαρίζει αν ο λόγος είναι υπηρεσιακός ή συνδικαλιστικός, και εκεί προσπάθησε να τον εκφοβίσει.

Τέτοιες νοοτροπίες πρέπει να εκδιωχθούν άμεσα από το εργατικό κίνημα. Δεχόμαστε την μεγαλύτερη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών, και αν δεν ξεκαθαρίσουμε το τοπίο μέσα στους εργασιακούς χώρους, παραμερίζοντας τους «συνδικαλιστές» που επί της ουσίας δουλεύουν για τις κυβερνητικές επιλογές, δεν θα καταφέρουμε να αντισταθούμε αποτελεσματικά.

Σε σχετική καταγγελία της για το συγκεκριμένο περιστατικό η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ αναφέρει:

Η ΟΥ ΟΑΕΔ καταγγέλλει την απαράδεκτη, αντιθεσμική, αντιδεοντολογική και αντισυναδελφική συμπεριφορά του εκπροσώπου της ΔΑΚΕ, μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας, Προέδρου της Ένωσης Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας και Περιφερειακού Διευθυντή κ. Δημήτρη Κανελλίδη γιατί:

Υπερψήφισε ως εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ. του Οργανισμού τη διενέργεια διαγωνισμού ανάθεσης μελέτης, για την αλλαγή του ρόλου και τη πιθανή σύμπραξη του ΟΑΕΔ, με ιδιώτες με κόστος 1,5 δις ευρώ, ερχόμενος σε ευθεία αντιπαράθεση με τον έτερο εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ., συνάδελφο Χάρη Βέττα, ο οποίος καταψήφισε τις συγκεκριμένες μελέτες.

Επίσης ο κ. Κανελλίδης, ασκώντας αντιδεοντολογικά τα καθήκοντά του και τον διπλό του ρόλο, ως πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και, ταυτοχρόνως, Περιφερειακός Διευθυντής, κάλεσε τον εκπρόσωπο της παράταξης «Ενότητα» στο γραφείο του, τον επέπληξε και τον απείλησε για συνδικαλιστικό έγγραφο της παράταξης, παραβιάζοντας κάθε έννοια συνδικαλιστικής ελευθερίας και επιστρέφοντας σε παλαιοκομματικές λογικές, σε λογικές που έχουμε καταγγείλει και επισημάνει από καιρό…

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,198ΥποστηρικτέςΚάντε Like
992ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,116ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
418ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα