Ο Χριστόδουλος προκαλεί

Να παραχωρηθούν το δάσος του Καρέα για Συνοδικό Μέγαρο και το γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας για Μητρόπολη. Να λάβει 430εκ. € από το Γ’Κ.Π.Σ.

Να ανωτατοποιηθούν οι εκκλησιαστικές σχολές. Να επανέλθει το πολυτονικό σύστημα στη γραφή και φυσικά να κοπεί μαχαίρι οποιαδήποτε συζήτηση για διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας. Αυτά είναι τα αιτήματα του Χριστόδουλου τα οποία απαιτεί να πραγματοποιηθούν εδώ και τώρα. Βλέπετε η κυβέρνηση έχει αργήσει να υλοποιήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις και έχουν αρχίζει να ζώνουν τα φίδια τον Χριστόδουλο και την Εκκλησία – εταιρία του, αφού οι υπέρμαχοι του διαχωρισμού ή “προοδευτικάριοι”, όπως τους αποκάλεσε ο ίδιος, έχουν αρχίσει να κερδίζουν έδαφος μετά τα σκάνδαλα για την Εκκλησία που ξέσπασαν πριν λίγο καιρό.

Και αν τον Νοέμβριο, που θα γίνει η πρώτη συζήτηση στη Βουλή σχετικά με την “ιερή” ανωτατοποίηση των εκκλησιαστικών σχολών, το αίτημα της Εκκλησίας κριθεί αντισυνταγματικό και δεν περάσει αναμένεται να ξεσπάσει μεγάλη κόντρα. Γιατί τον Δεκέμβρη ακολουθεί και η κατάθεση πρότασης νόμου στη Βουλή από την Ελληνική Ένωση Για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου για το διαχωρισμό Εκκλησίας – κράτους.

Επιπλέον, μέχρι τώρα η Εκκλησία έχει λάβει μόνο τα μισά από τα 430εκ. € που απαιτεί από το Γ’ Κ.Π.Σ. και φυσικά πιέζει όλο και περισσότερο τόσο στο προσκήνιο, αλλά ακόμα πιο πολύ στο παρασκήνιο για να τα πάρει όλα.

Ύστερα από αυτές τις εξελίξεις και τον αέρα που ξαναπήρε ο Χριστόδουλος είναι να αναρωτιέται κανείς, όχι τόσο για το θράσος που έχει μετά από τα σκάνδαλα των προηγούμενων μηνών, αλλά για το τι ακόμα θα απαιτήσει αν πραγματοποιηθούν όλα τα παραπάνω. Ή αν δεν πραγματοποιηθούν πώς θα αντιδράσει. Λέτε να ξανασηκώσει το λάβαρο της Αγ. Λαύρας;

Το θέμα είναι ότι χρειάζεται, να μπει ένα φρένο στα σχέδια της Εκκλησίας, από τον κόσμο και την αντίδραση του σε αυτά που απαιτεί εδώ και τώρα ο Χριστόδουλος, την ίδια ώρα που η φτώχεια, η ανεργία και το μαύρο μέλλον στον εργασιακό τομέα γιγαντώνονται όλο και περισσότερο.

Αρκετά πίσω μας πήγαν τόσους αιώνες οι ιεραπόστολοι με τις χρυσές άμαξες κάποτε και τις θωρακισμένες Mercedes τώρα.

Αντωνάτος Λάμπρος

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
410ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα