«Ο Χίγγινς και η Ντέιλι, σε ένα μήνα φυλακή» – από το site της ιρλανδικής ραδιοτηλεόρασης

Σε ενός μήνα φυλάκιση καταδικάστηκαν σήμερα ο βουλευτής Δυτικού Δουβλίνου Τζο Χίγγινς και η δημοτική σύμβουλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Κλαιρ Ντέιλι για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στην επιβολή του “φόρου απορριμμάτων” (bintax) που γίνονται στη περιοχή του Συμβουλίου της Κομητείας Φίνγκαλ.

Ο δικαστής Ίαρφλαηθ Ο’νήλ δήλωσε ότι αναγνωρίζει το γεγονός πως ο Τζο Χίγγινς και η Κλερ Ντέιλι παρέβησαν την δικαστική εντολή να μη συμμετέχουν στο κίνημα αυτό στην βάση των πολιτικών τους αρχών και πως τα κίνητρά τους ήταν αγνά.

Όμως συνέχισε λέγοντας πως ενεπλάκησαν σε σκόπιμη και προμελετημένη περιφρόνηση του νόμου και της εξουσίας του δικαστηρίου. Είπε επίσης ότι στη περίπτωση του κ. Χίγγινς αυτό ήταν λυπηρό και μεμπτό καθώς είναι μέλος της Ντάιλ (Ιρλανδικής Βουλής).

Τους καταδίκασε και τους δύο σε ένα μήνα κάθειρξη στις Φυλακές Μάουνττζοϋ, με έναρξη ποινής από σήμερα.

Ο κος Χίγγινς και η κα Ντάλυ οδηγήθηκαν από την Γκάρνταϊ (Ιρλανδική Ασφάλεια) στο Τμήμα Ασφαλείας Μπράιντγουελ.

Καθώς οδηγούνταν στο κρατητήριο ο κος Χίγγινς δήλωσε ότι η καταδίκη του ήταν εξωφρενική.

Πριν από το διάλειμμα ο κος Ο’νηλ ρώτησε τον βουλευτή Χίγγινς και τη σύμβουλο Ντέιλι εάν θα συμμορφώνονταν στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που τους απαγόρευε την παρεμπόδιση αποκομιδής απορριμμάτων στο Φίνγκαλ.

Ο βουλευτής του Δυτικού Δουβλίνου δήλωσε πως δεν επρόκειτο να εγκαταλείψει τις κοινότητες και τους ψηφοφόρους που αντιπροσωπεύει και η σύμβουλος Ντέιλι είπε πως γι’ αυτήν η εγκατάλειψη των κατοίκων, και η μη υποστήριξη των κινητοποιήσεων, δεν αποτελούσε επιλογή.

Ο κος Χίγγινς και η κα Ντάλυ έχουν ηγηθεί της εκστρατείας εναντίον της απόφασης του συμβουλίου της Κομητείας Φίνγκαλ να μη συλλέγονται τα σκουπίδια από όσα σπίτια δεν έχουν πληρώσει το φόρο απορριμμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες στο site της RTE

(http://www.rte.ie/news/2003/0919/waste.html)

7,127ΥποστηρικτέςΚάντε Like
587ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
390ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής