Ο Χ.Παππάς ως «χαζομπαμπάς» στο πρώτο «Heil Hitler» του γιού του…

Mε αφορμή την προβολή βίντεο, φωτογραφιών και άλλου υλικού από τους κατασχεθέντες σκληρούς δίσκους των Πατέλη, Κασιδιάρη, Παππά, σ’ αυτή τη φάση της εξέλιξης της δίκης της Χρυσής Αυγής, ανατριχιάσαμε ξανά με τη θέαση της εκπαίδευσης των ανήλικων παιδιών του Χ.Παππά στη ναζιστική ιδεολογία… Και ειδικότερα στην εκμάθηση του ναζιστικού χαιρετισμού με το προτεταμένο δεξί χέρι και την εκφώνηση του «Heil Hitler».

Στο σχετικό βίντεο ο Χ.Παππάς, ως πατέρας στο εσωτερικό του σπιτιού του και απευθυνόμενος στο γιό του, λέει:

– Γεια σου λεβέντη, γεια σου αγόρι μου. Κάνε μου «Heil Hitler». Δυνατά!!! Έλα, ένα-δύο-τρία!!! Heil Hitler!!! Έλα μου κάνε μου «Heil Hitler». Ανέβα να κάνεις «Heil Hitler». Ανέβα εδώ. Κάνε μου «Heil Hitler». Κάνε μου «Heil Hitler» εμένα.

– Μπράβο, Heil μωρό μου, Heil! Μπράβο, Heil μωρό μου, Heil!

Αλλά ο Χ.Παππάς, ως κατηγορούμενος, όχι μια, όχι δύο, άλλα άπειρες φορές, αποποιείται το χαρακτηρισμό του Ναζιστή. Του τον απέδωσαν, λέει, τα Μέσα Ενημέρωσης εξαιτίας «κάποιων νεανικών επιλογών του»…

Όμως το βίντεο του Χ.Παππά πατέρα, είναι η μεγαλύτερη διάψευση των ψεμάτων του. Μπροστά στα παιδιά του, μαζί με τη γυναίκα του, μέσα στο σπίτι του, είναι ο ανυπόκριτος εαυτός του. Αυτός που απαιτεί από τα παιδιά του να ακολουθήσουν κατά γράμμα όσα το ίνδαλμα του, ο Φύρερ, απαιτούσε από τη νεολαία της Ναζιστικής Γερμανίας. Iδού το όραμα του Χίτλερ για τη Γερμανική νεολαία:

«Μια βίαια δρώσα, εξουσιαστική, ατρόμητη και με κτηνώδη δύναμη νεολαία, αυτό επιδιώκω. Η νιότη πρέπει να είναι όλα αυτά τα πράγματα. Πρέπει να είναι αδιάφορη στον πόνο. Δεν πρέπει να υπάρχει αδυναμία ή τρυφερότητα μέσα της. Θέλω να δω γι’ ακόμη μια φορά στο βλέμμα της τη λάμψη και αυτό που διαχωρίζει το θηρίο από το θήραμα… Επιμένω να έχω μια αθλητική νεολαία. Δε θα έχω καμιά διανοουμενίστικη εκπαίδευση. Η γνώση είναι καταστροφή για τους νέους άνδρες μου».
(Hermann Rauschning, Hitler Speaks: A Series of Political Conversations with Adolf Hitler on His Real Aims (London: Thornton Butterworth, 1939), 246–47).


Γράμμα του γιού του Χ. Παππά

Επιτέλους, ο Χ.Παππάς και όλος ο ναζιστικός συρφετός, ας καταλήξουν στη μόνη θέση που ανήκουν, στη φυλακή και στην κοινωνική απομόνωση. Δεν μπορούν να έχουν θέση στην κοινωνία των ανθρώπων. Το χρωστάμε στα σημερινά παιδιά και σε αυτά που γεννιούνται κάθε μέρα.

7,125ΥποστηρικτέςΚάντε Like
587ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
390ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής