Ο Τζο Χίγγινς ξεμπροστιάζει τον Όλι Ρεν!

Στα τέλη Νοέμβρη, λίγες μέρες μετά την προσφυγή της Ιρλανδίας στον μηχανισμό ΔΝΤ/ΕΕ, ο επίτροπος οικονομικών της ΕΕ, Όλι Ρεν (γνωστός και στην Ελλάδα από τις τακτικές του επισκέψεις) κάλεσε τους ευρωβουλευτές της Ιρλανδίας σε μια κοινή συνάντηση, σχετικά με τις εξελίξεις στην χώρα, σε αίθουσα του ευρωκοινουβουλίου.

Πριν ξεκινήσει όμως η σύσκεψη, ο Όλι Ρεν ανακοίνωσε στους ευρωβουλευτές πως για να γίνει η συζήτηση πρέπει να δεσμευτούν πως ότι ειπωθεί θα μείνει «μεταξύ τους».

Για τον σύντροφο και ευρωβουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ιρλανδία, Τζο Χίγγινς, αυτό αποτελούσε τη μέγιστη πρόκληση.

Ζήτησε το λόγο και απευθυνόμενος στον Όλι Ρεν, τον αποκάλεσε όργανο των τραπεζιτών και των διεθνών κερδοσκόπων που με τις πολιτικές του ξεζουμίζει τους Ιρλανδούς και ευρωπαίους εργαζόμενους για να διασφαλίζει τα κέρδη των πολυεθνικών κι έχει κι από πάνω το θράσος να τους ζητά να μην ενημερώσουν τους ψηφοφόρους τους. Δήλωσε πώς δεν είχε ούτε λεπτό παραπάνω να ξοδέψει σε τέτοιες συναντήσεις και εγκατέλειψε την αίθουσα με τον Όλι Ρεν να διαμαρτύρεται «σας παρακαλώ κύριε Χίγγινς… σας παρακαλώ…»

Αμέσως μετά ο Τζο Χίγγινς διοργάνωσε συνέντευξη τύπου όπου δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Μετά από μια εβδομάδα κατά την οποία ο ιρλανδικός λαός παραπληροφορούνταν συστηματικά για τις εξελίξεις γύρω από την προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό ΔΝΤ/ΕΕ, είναι εξωφρενικό να ζητείται από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του να μην μεταφερθούν  στους Ιρλανδούς εργαζομένους τα όσα έχει να πει ο επίτροπος Ρεν.

Σε ότι με αφορά, ο επίτροπος Ρεν και το ΔΝΤ λειτουργούν σαν εκπρόσωποι των τραπεζιτών  και των  κερδοσκόπων που τζόγαραν δισεκατομμύρια σε ιδιωτικές συμφωνίες με τους εργολάβους και τις τράπεζες της Ιρλανδίας και τώρα ζητούν από τους Ιρλανδούς εργαζόμενους να πληρώσουν τα σπασμένα, επειδή τα κερδοσκοπικά τους παιχνίδια δεν πήγαν καλά.

Για αυτό και δεν πρόκειται να συμμετάσχω σε οποιαδήποτε μυστική συζήτηση πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων και των ανέργων.»

Οι δηλώσεις του Τζο πήραν μεγάλη δημοσιότητα στην Ιρλανδία και προκάλεσαν αίσθηση. Φυσικά ο Όλι Ρεν δεν τόλμησε να κάνει κάποια δήλωση σχετικά με το ζήτημα.

Την ίδια μέρα το σάιτ του σ. Τζο Χίγγινς είχε 75.000 επισκέψεις! Ωραία διαφήμιση λοιπόν στις επαναστατικές σοσιαλιστικές ιδέες λόγω του γεγονότος ότι ο κύριος επίτροπος δεν είχε πλήρη επίγνωση της σύνθεσης του ακροατηρίου…

Το ερώτημα που τίθεται είναι όμως γενικότερο. Αυτό που έκανε ο Όλι Ρεν με τους Ιρλανδούς ευρωβουλευτές σίγουρα το έκανε και με τους ευρωβουλευτές των άλλων χωρών που αντιμετωπίζουν «οικονομικά προβλήματα». Γιατί μόνο ο Τζο Χίγγινς έχει μέχρι σήμερα αντιδράσει μ’ αυτό τον τρόπο; Και δεν αφορά αυτό το ερώτημα, ασφαλώς, τους κυβερνητικούς (Συντηρητικούς, Χριστιανοδημοκράτες, ή Σοσια-ληστές κλπ) ευρωβουλευτές, αφορά τους ευρωβουλευτές της αριστεράς.  

____________________

Όσοι μιλούν αγγλικά μπορούν να δουν την σχετική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Τζο Χίγγινς: 

###YOUTUBEVIDEO###

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής