Ο Τ. Θεοφίλου διεκδικεί αποζημίωση για τα 5 χρόνια άδικης φυλάκισης του

Αποζημίωση από το κράτος για τα 5 χρόνια άδικης φυλάκισης διεκδικεί ο Τάσος Θεοφίλου, ζητώντας 51.738 ευρώ για περιουσιακή ζημία και ηθική βλάβη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Θεοφίλου:

«Τόσο η προφυλάκιση όσο και η μετέπειτα φυλάκιση την οποία υπέστην είχε σοβαρότατο αρνητικό αντίκτυπο στην ζωή μου και την εργασία μου, την οποίαν αναγκάστηκα να διακόψω καθ’ όλη εκείνη τη χρονική περίοδο, πράγμα που δημιούργησε τεράστιο οικονομικό πρόβλημα σε μένα αλλά και ανυπολόγιστη στενοχώρια, ταλαιπωρία, αίσθηση αδικίας, διασυρμό και ταπείνωση και μου στέρησε την ελευθερία μου για πέντε από τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου, δεδομένου ότι κατά τη σύλληψή μου ήμουν 30 ετών και σήμερα είμαι 35 ετών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της προφυλάκισης και της φυλάκισής μου από μόνο το ότι στερήθηκα τη δυνατότητα να εργάζομαι ήταν το αποτέλεσμα να χάνω εισόδημα τουλάχιστον 29 ευρώ ημερησίως».

Να υπενθυμίσουμε ότι η οριστική αθώωση του Θεοφίλου, όπως και η υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή, αποτελούν μια σημαντική νίκη ολόκληρου του κινήματος αλληλεγγύης που στάθηκε στο πλευρό τους, ακυρώνοντας τις σκευωρίες της Αντιτρομοκρατικής, ενάντια στη προσπάθεια των μηχανισμών του κράτους να τρομοκρατήσει όσους αγωνίζονται.

Η απόφαση του Θεοφίλου να διεκδικήσει αποζημίωση από το κράτος βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση. Οφείλουν να καταλογίζονται ευθύνες και να υπάρχουν νομικές κυρώσεις σε αυτούς που κόβουν και ράβουν στα μέτρα τους μια δικογραφία προκειμένου να ενοχοποιήσουν και να προχωρήσουν σε μια πολύχρονη παραμονή αθώων στις φυλακές, μόνο και μόνο λόγω των ιδεολογικών προσανατολισμών τους. Όχι βέβαια ότι η χρηματική αποζημίωση θα δώσει στον Τ. Θεοφίλου πίσω τα χρόνια που του πήραν. Είναι όμως μια συμβολική κίνηση που έχει τη σημασία της.

Και σε αυτό τον αγώνα του Τ. Θεοφίλου οφείλουμε να δείξουμε για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη μας.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,108ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
403ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής