Ο ΣΥΡΙΖΑ «στηρίζει το κίνημα στη Γαλλία»…! Για πόσο ηλίθιους μας περνάνε;

nk-jpg
Του Νίκου Κανελλή
(δημοτικού συμβούλου στο Βόλο)

 

Πραγματικά δεν χωράνε πολλά λόγια, πολλές αναλύσεις ή πολύ ευγένεια απέναντι στη χτεσινή ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ…Ο κ. Τσίπρας και οι κύριοι της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει στα αλήθεια να μας θεωρούν ηλίθιους που τρώνε αμάσητο το κουτόχορτο που αυτοί σερβίρουν.

Δεν εξηγείται αλλιώς η εν λόγω ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει(!) στον αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας της Γαλλίας σύμφωνα με την οποία:

«Η συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελούν κεντρική επιλογή της ευρωπαϊκής χρηματοοικονομικής ελίτ. Η επίθεση του νεοφιλελευθερισμού στα δικαιώματα των εργαζομένων πρέπει να βρει απέναντί της το ενιαίο μέτωπο των Ευρωπαίων εργαζομένων και των ευρωπαϊκών λαών…η υπεράσπιση της δημοκρατίας ισοδυναμεί με υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων».

Πρόκειται για μια κυνική, προσβλητική και προκλητική αμφισβήτηση της νοημοσύνης μας!

Λοιπόν κύριοι της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα είναι απλά: Ο Ολλάντ θέλει να εφαρμόσει στη Γαλλία τα ίδια αντεργατικά μέτρα που εσείς εφαρμόζετε στην Ελλάδα! Γι’ αυτό και ο αγώνας των Γάλλων είναι και ενάντια σε ότι ΕΣΕΙΣ εκπροσωπείτε!

«Η συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων» είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ την οποία ζουν εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα και υπεύθυνοι για αυτή την πραγματικότητα είστε εσείς!

Επειδή δεν καταργήσατε κανέναν προηγούμενο αντεργατικό μνημονιακό νόμο και επειδή ψηφίζετε ακόμη περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα στη Βουλή.

Επίσης, η «ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική ελίτ» την οποία δήθεν καταγγέλλετε είναι η ίδια ακριβώς ελίτ στην οποία έχετε υποταχθεί και την οποία υπηρετείτε πιστά από τη στιγμή που, εντελώς αντιδημοκρατικά, ακυρώσατε το ΟΧΙ του ελληνικού λαού και υπογράψατε το 3ο μνημόνιο.

Αυτή την «ελίτ» υπηρετεί και η ΕΕ την οποία παρουσιάζετε σαν το όραμα της Ευρώπης των λαών ενώ δεν είναι τίποτα άλλο από την Ευρώπη των ληστών.

Ο δε Ολλάντ, από «Ολλαντρέου», όπως τον ονόμαζε υποτιμητικά ο σημερινός πρωθυπουργός, έχει γίνει ο νέος σας σύμμαχος στη «Σοσια-Ληστρική Διεθνή» με την οποία αναπτύσσετε εξαιρετικά στενές σχέσεις συνεργασίας από τον καιρό που γίνατε κυβέρνηση.

Όσο για το «εργατικό κίνημα», στο οποίο τολμάτε να αναφέρεστε, πρέπει πράγματι να σταθεί απέναντι σε αυτή τη λυσσαλέα επίθεση την οποία εσείς και οι φίλοι σας έχετε εξαπολύσει σε όλη την Ευρώπη.

Εσείς και οι όμοιοί σας διαλύεται τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων και ξεφτιλίζετε λέξεις και έννοιες όπως είναι η «Αριστερά», το «εργατικό κίνημα» και ο «διεθνισμός». Αριστερά κύριοι δεν είναι τα φιλολαϊκά λόγια και οι αντιλαϊκές πράξεις.

Αριστερά σημαίνει ανιδιοτελής και σκληρός αγώνας για τα δίκια και τα συμφέροντα των πολλών, των φτωχών, των εργαζομένων και των νέων ανθρώπων. Δηλαδή, αγώνας για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και για το χτίσιμο της σοσιαλιστικής κοινωνίας και όχι υποταγή και υπηρεσία στην αστική τάξη και το σύστημα.

Αυτή η Αριστερά, η μαζική σοσιαλιστική και επαναστατική Αριστερά, θα χτιστεί από τους εκατοντάδες χιλιάδες «ανώνυμους» ανθρώπους που κατεβαίνουν στο δρόμο σήμερα στη Γαλλία, χθες στην Ελλάδα και αύριο σε κάθε χώρα της Ευρώπης και διεθνώς. Και όταν αυτή η Αριστερά χτιστεί τότε οι σημερινές, προσβλητικές για τη νοημοσύνη μας, σας ανακοινώσεις δεν θα σταθούν εμπόδιο  για την ανατροπή σας. Σταματήστε λοιπόν την κοροϊδία, αρκετά!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,180ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,011ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,116ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
417ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα