Ο Συντονισμός κατοίκων-συλλογικοτήτων Τούμπας για τις κομμένες παροχές ηλ. ρεύματος

Οι εκλογές τελείωσαν, οι αγώνες συνεχίζονται…

Οι εκλογές τελείωσαν, η κυβέρνηση άλλαξε, κι ενώ οι εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την έξοδο από τη λιτότητα και την κρίση… δίνουν και παίρνουν, αμείλικτη παραμένει η πραγματικότητα για εκατομμύρια Έλληνες.
Η καθημερινότητα για κάθε εργαζόμενο, άνεργο νέο και συνταξιούχο παραμένει εφιαλτική, όπως διαμορφώθηκε από τις πολιτικές των τελευταίων ετών, οι οποίες όχι μόνο δεν αναιρούνται αλλά επιδεινώνουν καθημερινά τη θέση της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου και καθιστούν πραγματικά τον βίο… αβίωτο για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.
Η κρίση και η επίθεση του συστήματος συνεχίζουν να χτυπούν, να εξαθλιώνουν  και να σκοτώνουν. Δεν μπορούν ούτε οι εκλογές ούτε η αλλαγή στην κυβέρνηση, από μόνα τους, να δώσουν τη λύση στα προβλήματα και τα αδιέξοδα του κόσμου. Τα ασφυκτικά πλαίσια που μπαίνουν από τους περίφημους «δανειστές» – ιμπεριαλιστές και στην νέα ελληνική κυβέρνηση καθώς και η στάση συμμόρφωσης που επιδεικνύει τελευταία δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για τη σύντομη και «αναίμακτη» ανατροπή της παρούσας κατάστασης. Όλο και πιο επιτακτική, όλο και πιο αναγκαία καθίσταται η εκ νέου ενεργοποίηση του ίδιου του λαϊκού παράγοντα που είναι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί μέσα από μαζικό και οργανωμένο αγώνα την ανατροπή των ασκούμενων πολιτικών και να χαράξει μια διαφορετική ρότα διεκδίκησης ενός καλύτερου μέλλοντος για το λαό και τον τόπο.
Την επαύριον των εκλογών και παρά την καταδίκη από την πλειοψηφία του λαού των πολιτικών της εξαθλίωσης και της κοινωνικής καταστροφής, είμαστε αντιμέτωποι με τα ίδια προβλήματα. Ανεργία, φοροληστεία, χρέη, άθλιες εργασιακές συνθήκες (για όσους «τυχερούς» έχουν δουλειά), στέρηση βασικών αγαθών πρώτης ανάγκης είναι η καθημερινότητα που και σήμερα αντιμετωπίζουμε.

Τα βασικά δικαιώματα όπως η μόνιμη και σταθερή εργασία, το ηλεκτρικό, το νερό, η εκπαίδευση και η υγεία, που τα προηγούμενα χρόνια τέθηκαν υπό αίρεση και θυσιάστηκαν στον βωμό των μνημονιακών πολιτικών εξακολουθούν να παραμένουν στον πάγο κι αυτό είναι από κάθε άποψη απαράδεκτο.
Απαιτείται λοιπόν η άμεση κινητοποίηση του κόσμου, η συγκρότηση του λαϊκού παράγοντα, η αγωνιστική ανάταση του κινήματος σε μια κατεύθυνση φρεναρίσματος της νέας αντιλαϊκής επίθεσης που ετοιμάζεται στα επιτελεία της ΕΕ και του ΔΝΤ. Απαιτείται η οργάνωση εργαζομένων, ανέργων, νεολαίας, κόσμου της γειτονιάς για τη διεκδίκησης δουλειάς, καλύτερων όρων ζωής, δωρεάν περίθαλψης, δωρεάν εκπαίδευσης για τα παιδιά μας.
Καμιά ανάθεση και καμιά αναμονή δεν πρόκειται να δώσει τη λύση στο πρόβλημα του λαού. Αν εμείς δεν κινητοποιηθούμε τίποτα δε θα μας χαριστεί όπως δε μας χαρίστηκε ποτέ.

Ως συλλογικότητες και πολίτες της Τούμπας συνεχίζουμε την αντίσταση στην εξαθλίωση και τη μιζέρια, εντείνουμε τον αγώνα για την ανατροπή των βάρβαρων πολιτικών των τελευταίων χρόνων, διεκδικούμε και κερδίζουμε ό,τι δικαιούμαστε και μας ανήκει.

Στηρίζουμε τον συνάδελφο και τον συμπολίτη μας, δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μεταξύ μας σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά.

Κανένας μόνος του στην κρίση, κανένας χωρίς σπίτι, ρεύμα και νερό αλλά και κανένας χωρίς πρόσβαση σε συγκοινωνίες, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εκπαίδευση.

Δίνουμε ραντεβού και πάλι στους δρόμους του αγώνα απαιτώντας ζωή κι αξιοπρέπεια.

– Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων παροχών ρεύματος σε συμπολίτες μας

– ΟΧΙ στις διακοπές ρεύματος συμπολιτών μας που αδυνατούν να πληρώσουν

– Διακανονισμοί σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες του κάθε συμπολίτη

– Διαγραφή τελών επανασύνδεσης.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ συλλογικοτήτων-κατοίκων της ΤΟΥΜΠΑΣ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,195ΥποστηρικτέςΚάντε Like
992ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,119ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
418ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα