Ο Παπακωνσταντίνου ελεύθερος και η «Δικαιοσύνη» γυμνή

Σχόλιο του «Ξ»

Τον άφησαν ελεύθερο! Με «ποινή» αστεία: Ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή! Δηλαδή ούτε μία μέρα μέσα!

Ο κύριος αυτός ήταν μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου οι βασικοί υπεύθυνοι για το πρώτο μνημόνιο, την απαρχή της κοινωνικής καταστροφής που ξεκίνησε το 2010 και ακόμα συνεχίζεται.

Πέρα από το έγκλημα της εφαρμογής των πολιτικών του Μνημονίου όμως ο Παπακωνσταντίνου, όμως έκανε και κάτι άλλο.

Πήρε μια λίστα με πάνω από 2000 Έλληνες, πλούσιους και φοροφυγάδες, που είχαν στείλει τα λεφτά τους στην Ελβετία, την οποία μάλιστα του είχε δώσει η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ. Η λίστα αυτή του επέτρεπε να ξεκινήσει το κυνήγι της φοροδιαφυγής του μεγάλου ελληνικού κεφαλαίου. Αντί όμως να κυνηγήσει τους πλούσιους φοροφυγάδες και τις ελβετικές τους καταθέσεις ο κύριος αυτός, «πέταξε» τη λίστα σε κάποια συρτάρια, γιατί αυτό που τον ενδιέφερε δεν ήταν να κυνηγήσει τους πλούσιους, αλλά να κυνηγήσει τους φτωχούς!

Κι όχι μόνο «απέκρυψε» την λίστα, αλλά αφαίρεσε και τα ονόματα των συγγενών του από μέσα.

Η λίστα, έτσι, «χάθηκε»… Πέρασε στα χέρια του Βενιζέλου ο οποίος όμως, επίσης, την έχασε… Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος δεν θυμόντουσαν τι απέγινε αυτή η λίστα…

Την ανακάλυψε ευτυχώς ο Βαξεβάνης κι έτσι έμαθαν «οι φτωχοί» πόσοι σάπιοι είναι αυτοί που κυβερνούν! Έμαθαν ότι τελικά οι κυβερνώντες όταν λένε «σωστές πολιτικές», «απαραίτητες πολιτικές», «για το καλό του τόπου», για την «ανάπτυξη της οικονομίας» και πολλά άλλα «μπλα μπλα» δεν έχουν στο μυαλό τους τίποτε άλλο παρά την τσέπη τους.

Τότε η «Δικαιοσύνη» κινήθηκε αστραπιαία και άσκησε δίωξη κατά του Βαξεβάνη!!

Σήμερα η ίδια «Δικαιοσύνη» βγάζει καθαρό τον Παπακωνσταντίνου, έναν κοινό απατεώνα, ένα κλέφτη που ζημίωσε το δημόσιο (δηλαδή την κοινωνία, όλους εμάς) και παραποίησε τη λίστα για να καλύψει τις βρωμιές του ίδιου και των συγγενών του.

Είναι η ίδια «Δικαιοσύνη» που έβγαλε καθαρό το πρωτοπαλήκαρο της Χ. Αυγής, Κασιδιάρη, ο οποίος χτυπούσε μετά μανίας και εκτός εαυτού την βουλευτίνα του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη στην εκπομπή του Παπαδάκη στον Αντέννα…

Και η ίδια πάντα «Δικαιοσύνη» που μέσα σε μερικές ώρες εκδίκασε και έκρινε παράνομη την απεργία των εργαζομένων της Vodafone και μία μέρα αργότερα της Wind στις απεργιακές τους κινητοποιήσεις στις αρχές του Μάρτη (για να αναφέρουμε μόνο το τελευταίο παράδειγμα που δείχνει πως αντιμετωπίζει το δικαστικό σώμα τους εργατικούς αγώνες ακόμα και αν αυτά γίνονται για τα απλά και τα αυτονόητα, όπως το να υπογράψει η εταιρεία συλλογική σύμβαση εργασίας).

Ούτε «τυφλή», ούτε «ανεξάρτητη». Αλλά πιστό σκυλί του κατεστημένου και του συστήματος  – αυτή είναι η «Δικαιοσύνη».

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,115ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
401ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής