Ο νόμος για τα κολέγια δεν θα περάσει

Του Θοδωρή Αναστόπουλου, Ματσέτα ΣΔΟ ΤΕΙ Αθήνας

Μπροστά σε αυτή τη μεγάλη επίθεση που δέχεται η δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση οι αριστερές παρατάξεις κατ’ αρχήν θα πρέπει να ενημερώσουν τους φοιτητές για το νομοσχέδιο που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση καθώς δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση, και πολλοί λόγω του καλοκαιριού δεν γνωρίζουν αρκετά για το ζήτημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή τη μέρα που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο δήλωσε ότι θα έχουμε κίνημα από το φθινόπωρο και αυτός θα μπει μπροστά για την επίτευξή του. Στο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της απήχησης όχι μόνο στην νεολαία αλλά και γενικότερα στην κοινωνία μπαίνει το καθήκον της ενημέρωσης και της ενεργοποίησης όχι μόνο των φοιτητών αλλά και των εργαζομένων και της υπόλοιπης κοινωνίας για αυτό το ζήτημα ώστε να συνδεθούν τα προβλήματα των εργαζομένων (ασφαλιστικό, φόροι, ακρίβεια) με αυτά των φοιτητών.

Η Αριστερή Ενότητα (ΑΡ.ΕΝ) που είναι η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στις σχολές πρέπει άμεσα να μπει μπροστά και να πάρει πρωτοβουλίες ενημέρωσης των φοιτητών και ενωτικής δράσης με τις άλλες παρατάξεις της αριστεράς (ΠΚΣ, ΕΑΑΚ) με στόχο κοινά πλαίσια στις ΓΣ, κοινές πορείες, γιατί όπως έδειξε το προηγούμενο φοιτητικό κίνημα η ενότητα της αριστεράς είναι κλειδί για τη δημιουργία κινήματος.

Σχέδιο για το κίνημα

Το κίνημα για να πάει μπροστά θα πρέπει να διορθώσει τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν και δεν μας επέτρεψαν να έχουμε μια ολοκληρωτική νίκη απέναντι στην πολιτική της Ν.Δ στην παιδεία, παρά τον σχεδόν ένα χρόνο καταλήψεων. Οι κινητοποιήσεις πλέον δεν μπορούν να ακολουθούν την ¨πεπατημένη¨ πορείες κατά πόλη τη μια εβδομάδα πανελλαδική πορεία την επόμενη στην Αθήνα, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη το κλίμα ή τη φάση του κινήματος.

Να βρεθούν τρόποι να συμμετέχουν μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας στις κινητοποιήσεις μας. Για παράδειγμα να υπάρχουν και απογευματινές πορείες, ή φεστιβάλ, συντονισμένη πίεση στις γραφειοκρατικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ κ ΑΔΕΔΥ να προκηρύξουν ίδιες μέρες με τις φοιτητικές κινητοποιήσεις γενικές απεργίες ώστε φοιτητές και εργαζόμενοι να κατεβαίνουν σε κοινές πορείες.

Μετά την εξεταστική, μέσα στον Οκτώβριο θα πρέπει σε συνεννόηση με τους καθηγητές να μπει σαν στόχος μια συγκεκριμένη ημερομηνία πανελλαδικής δράσης με αποφάσεις συνελεύσεων για μονοήμερες ή διήμερες καταλήψεις. Πιθανόν να είναι καλύτερα η συγκέντρωση να είναι απόγευμα για να μπορούν να συμμετέχουν σε αυτή και άλλα στρώματα της κοινωνίας πέρα από τους φοιτητές. Εάν αυτή η κινητοποίηση στεφθεί με επιτυχία και ανταποκριθούν οι φοιτητές το κίνημα θα μπορεί να συνεχίσει μέχρι να σταματήσει την αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα