Ο μόνος δρόμος

  • συντονισμός & κλιμάκωση των αγώνων!
  • κοινή δράση της Αριστεράς!
  • σοσιαλιστικό πρόγραμμα!

Σύμφωνα με την «Ημερησία» στις 6 Αυγούστου 2010, «το συνολικό ποσό με το οποίο το ελληνικό δημόσιο στηρίζει το τραπεζικό σύστημα ανέρχεται στο ποσό των 68 δισ. ευρώ. Εάν σ’ αυτό προστεθούν τα 10 δισ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που θα τεθεί σε λειτουργία τον επόμενο μήνα, τότε οι ελληνικές τράπεζες έχουν μία ”ασπίδα” προστασίας από το ελληνικό δημόσιο συνολικού ύψους 78 δισ. ευρώ».

Το ποσό αυτό, των 78 δις ευρώ αντιστοιχεί στο ένα τρίτο του Α.Ε.Π. της χώρας.

Αντιστοιχεί σε τέσσερις περίπου φορές το δημόσιο έλλειμμα και αυξάνοντας κατακόρυφα το δημόσιο χρέος για το οποίο τόσα πολλά καλούμαστε να πληρώσουμε σαν Έλληνες εργαζόμενοι!

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά μέσα και από αυτά τα στοιχεία ότι το έλλειμμα και το χρέος υπάρχει μόνο για τους εργαζόμενους, τους μισθωτούς τη νεολαία τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους ανέργους και τους συνταξιούχους!

Αυτοί πρέπει να ματώσουν για να πάρουν οι τραπεζίτες τα λεφτά τους, και να συνεχίσουν να συσσωρεύουν κέρδη όπως έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτή είναι η ουσία! Όλες οι άλλες θεωρίες διάφορων «οικονομολόγων», «καθηγητάδων» και φερέφωνων του συστήματος, που εξηγούν την ορθότητα των σημερινών πολιτικών, δεν είναι τίποτα άλλο από ψέματα προσαρμοσμένα στο καλό της δικής τους τσέπης!

Για το εργατικό κίνημα, που στενάζει κάτω από την επίθεση του κεφαλαίου της τρόικας και του σοσια-ληστή, ψεύτη πρωθυπουργού, υπάρχει μόνο ο δρόμος της αντίστασης, ενάντια στη λαίλαπα, στη βάση ενός σοσιαλιστικού προγράμματος, για την ανατροπή των πολιτικών του κεφαλαίου, στην προοπτική μιας εναλλακτικής, δημοκρατικής και ελεύθερης σοσιαλιστικής κοινωνίας.

7,124ΥποστηρικτέςΚάντε Like
590ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
390ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής