Ο Μητσοτάκης το 1992 και η Καφατσάκη το 2017

Διαβάστε παρακάτω ρεπορτάζ από το xekinimazografou.wordpress.com σχετικά με τη μήνυση που κατέθεσε η Δήμαρχος Ζωγράφου, Τ. Καφατσάκη ενάντια στο σωματείο των οδηγών λεωφορείων για το θέμα της λεωφορειογραμμής 235

 

Δυο είναι τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν στραφεί με μήνυση κατά του σωματείου των οδηγών λεωφορείων μέχρι σήμερα: Ο Μητσοτάκης το 1992 όταν προσπαθούσε να ξεπουλήσει τα λεωφορεία και …η Καφατσάκη το 2017. Αυτό το γεγονός δείχνει από μόνο του ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ζωράφου.

imerisia_LARGE_t_1061_43866936_type13031

Και επειδή αληθεύει ότι «η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα» η Δήμαρχος Ζωγράφου προχώρησε σε μήνυση που στρέφεται κατά του σωματείου των οδηγών λεωφορείων για ….μερικές δεκάδες κολωνάκια.

***

Στις 18/6/2017 το σωματείο των οδηγών λεωφορείων (Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ) αποφάσισε από να διακόψει τη λεωφορειακή γραμμή 235 μέχρι ή Δήμαρχος να δώσει λύση στο σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργούνταν στη οδό Γ. Ζωγράφου από τα παρκαρισμένα ΙΧ και λόγω του οποίου τα λεωφορεία εγκλωβιζόταν από μερικά λεπτά μέχρι και μισή ώρα.

Γιατί όμως οι οδηγοί λεωφορείων πήραν μια τόσο «ακραία» απόφαση; Και γιατί δεν έχουν κάνει αντίστοιχες ενέργειες σε άλλους Δήμους;

Η Δημοτική Αρχή Ζωγράφου λέει πως η απόφαση αυτή είναι υποκινούμενη κομματικά και πως έχει ως στόχο να πλήξει την «αριστερή» Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πραγματικότητα ωστόσο είναι διαφορετική κι’ αυτό φαίνεται από το ιστορικό της υπόθεσης.

«Σπανίως φτάνουμε οι συνδικαλιστές του συνδικάτου ΟΑΣΑ να βρισκόμαστε σε αίθουσα δημοτικού συμβουλίου για να λυθεί ένα πρόβλημα. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων το πρόβλημα λύνεται με μια απλή τηλεφωνική επικοινωνία μ’ έναν αντιδήμαρχο! Στο Δήμο Ζωγράφου, τα τελευταία δυο χρόνια έχω μιλήσει 2 φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο για το πρόβλημα στη Γ. Ζωγράφου και πολύ περισσότερες φορές έχω μιλήσει με την κα. Καφατσάκη εκτός Δημοτικού Συμβουλίου διεκδικώντας μια οριστική λύση. Η Δημαρχίνα όμως μας αντιμετώπιζε κάθε φορά με απαξία και εφηύρε δικαιολογίες για να μην κάνει τίποτα. Ακόμα κι’ αυτά τα κολωνάκια που έβαλε τώρα σε κάποια σημεία της Γ. Ζωγράφου, τα έβαλε αφότου σαν σωματείο πήραμε την απόφαση και διακόψαμε την λ/γ 235 μέχρι να βρεθεί λύση.»

«Να θυμίσω επίσης ότι πριν από ένα χρόνο περίπου, κατά τη διάρκεια ενός Δημοτικού Συμβουλίου,  είχαμε προειδοποιήσει την κα. Καφατσάκη ότι αν δεν βρεθεί λύση για τη Γ. Ζωγράφου θα διακόψουμε τη συγκοινωνία. Η κα. Καφατσάκη απάντησε τότε ότι δεν την νοιάζει και πως μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε. Τώρα το παίζει έκπληκτη, αδικημένη και δήθεν στοχοποιημένη λόγω της κομματικής της τοποθέτησης…».

Αποστόλης Κασιμέρης, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ

***

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή….

Οι οδηγοί λεωφορείων, όπως και κάτοικοι του Δήμου Ζωγράφου, ζητάνε εδώ και περισσότερο από 2 χρόνια από τη Δήμαρχο να λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα που προκαλούν τα παρκαρισμένα ΙΧ στη Γεωργίου Ζωγράφου.

  • Το Νοέμβριο του 2014, ως «Ξεκίνημα Ζωγράφου», βγάλάμε μια ανακοίνωση στην οποία περιγράφαμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στη Γ. Ζωγράφου οι οδηγοί των λεωφορείων αλλά και των ΙΧ και προτείναμε σαν λύση την τοποθέτηση οριοδεικτών (εύκαμπτα πλαστικά κολωνάκια) ανάμεσα στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας για να λυθεί το πρόβλημα.Η τοποθέτηση οριοδεικτών ανάμεσα στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας καταστεί το παρκάρισμα πρακτικά αδύνατο αφού όποιος παρκάρει στην άκρη του δρόμου καταλαβαίνει ότι κλείνει όλο το ρεύμα κυκλοφορίας.

Όταν βάλαμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δήμαρχος μας απάντησε ότι οι όποιες αλλαγές στη Γ. Ζωγράφου θα «πάνε πακέτο» με την ανάπλαση της Πλατείας Γαρδένιας, η οποία θα γίνει όταν θα έρθει το μετρό στου Ζωγράφου. Μόνο που το μετρό στου Ζωγράφου έρχεται το 2024! 

  • Τον Οκτώβρη του 2015, ο Αποστόλης Κασιμέρης, ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου ως εκπρόσωπος του σωματείου των οδηγών ζητώντας την ίδια λύση για το πρόβλημα της Γ. Ζωγράφου (τοποθέτηση οριοδεικτών ανάμεσα στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας)Η Δήμαρχος απάντησε πως ο Δήμος πρέπει να παραγγείλει οριοδείκτες γιατί δεν έχει και πως οι οριοδείκτες θα τοποθετηθούν στη Γ. Ζωγράφου, αφότου γίνει νέα ασφαλστόστρωση.

Όσο για το πού θα τοποθετηθούν οι οριοδείκτες (στη μέση ή στις άκρες του δρόμου), η Δήμαρχος είπε ότι περιμένει μελέτη από το Πολυτεχνείο!!! Μέχρι σήμερα πάντως μελέτη από το Πολυτεχνείο δεν έχει έρθει…

  • Στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο, 19/11/2015, ο Αποστόλης Κασιμέρης, μέλος ΔΣ του σωματείου των οδηγών λεωφορείων, κατέθεσε ψήφισμα που υπογραφόταν από 205 οδηγούς λεωφορείων οι οποίοι επίσης διεκδικούσαν να διαχωριστούν τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας της Γ. Ζωγράφου με οριοδείκτες για να λυθεί το πρόβλημα. Επιπλέον, ο Αποστόλης Κασιμέρης κατέθεσε έγγραφα και φωτογραφίες από άλλους Δήμους που είχαν λύσει αντίστοιχα προβλήματα διαχωρίζοντας τις δυο λωρίδες κυκλοφορίας με οριοδείκτες.Η κ. Καφατσάκη είχε απαντήσει τότε ότι θα τα μελετήσει…
  • Τέλη Αυγούστου 2016 η κ. Καφατσάκη είπε στον Αποστόλη Κασιμέρη ότι«Οι μηχανικοί του Δήμου δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη να τοποθετηθούν οριοδείκτες ανάμεσα στις δυο λωρίδες κυκλοφορίας»

και συνέχισε λέγοντας πως για να τοποθετηθούν οριοδείκτες ανάμεσα στις δυο λωρίδες κυκλοφορίας πρέπει ο ΟΑΣΑ να κάνει έγγραφο αίτημα προς το Δήμο Ζωγράφου!

  • Το Σεπτέμβρη του 2016 οι συγκοινωνιολόγοι του ΟΑΣΑ μελέτησαν το ζήτημα και κατέληξαν στην ίδια πρόταση που έχουμε καταθέσει κάτοικοι, οδηγοί λεωφορείων και ανεξάρτητοι συγκοινωνιολόγοι εδώ και 2 χρόνια. Στις 9 Σεπτεμβρίου ο ΟΑΣΑ έστειλε έγγραφο αίτημα στο Δήμο Ζωγράφου να διαχωρίσει τις δυο λωρίδες κυκλοφορίας της Γ. Ζωγράφου με οριοδείκτες!
  • Από τότε μέχρι και τις 18/6/2017 (όταν διακόπηκε η λ/γ 235) Δήμαρχος Ζωγράφου το μόνο που έκανε ήτανΑ) να χωρίσει τις δυο λωρίδες κυκλοφορίας της Γ. Ζωγράφου με διπλή διαχωριστική γραμμή. Αυτό χειροτέρευσε ακόμα περισσότερο το πρόβλημα καθώς σύμφωνα με τον ΚΟΚ τα οχήματα απαγορεύεται να κάνουν ελιγμούς και προσπεράσεις πατώντας τη διπλή διαχωριστική γραμμή. Μάλιστα η παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής τιμωρείται με πρόστιμο  400 ευρώ + 20 μέρες αφαίρεση διπλώματος + 20 μέρες αφαίρεση πινακίδων + 7 πόντους στο point system.

Β) Να καλεί την τροχαία να κόψει κλήσεις στα παρκαρισμένα οχήματα στη Γ. Ζωγράφου. Η αστυνόμευση βέβαια δεν έλυσε ποτέ κανένα πρόβλημα, ενώ η ίδια η τροχαία βαρέθηκε να έρχεται να κόβει κλήσεις και σταμάτησε να ανταποκρίνεται στις κλήσεις της Δημάρχου.

Η Δημοτική αρχή Ζωγράφου μπορεί να μην έχει ούτε ευφυία ούτε πολιτική βούληση για να λύσει τα προβλήματα. Έχει όμως θράσος και μάλιστα περίσσιο. Γι’ αυτό το λόγο αντί να απολογηθεί και να τρέξει να λύσει έστω και την τελευταία στιγμή το πρόβλημα, καταθέτει μηνύσεις.

 

 

____________

έγγραφο του ΟΑΣΑ προς τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζωγράφου που στάλθηκε στις 9/9/2016!

oasa1-1

oasa2

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα