Ο Κασσελάκης, ο ΣΕΒ και η (ταξική) συνεργασία

Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, έδειξε καθαρά για ακόμη μια φορά ποιος είναι ο φυσικός του χώρος, σε ποια τάξη ανήκει και ποια συμφέρονται υπηρετεί. Βέβαια ο κόσμος της Αριστεράς και των κινημάτων -που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εγκαταλείψει προ πολλού- ξέρει ήδη με ποια μεριά είναι ο Κασσελάκης. Εξάλλου είναι και ο ίδιος εφοπλιστής, τα συμφέροντά του είναι τα ίδια με των άλλων εφοπλιστών, όσο κι αν προσπαθεί να παραστήσει τον αριστερό. Οι πρόσφατες δηλώσεις του ωστόσο δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολιών. Ανάμεσα σε άλλα είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ: 

«…περνάει στο επόμενο στάδιο της ιστορικής του πορείας, εκείνο μιας σύγχρονης Αριστεράς που δεν δαιμονοποιεί την λέξη “κεφάλαιο” αλλά την βλέπει ως ένα εργαλείο για ευημερία, για μείωση των τεράστιων ανισοτήτων μέσω μια ισχυρής ανάπτυξης».

Πολύ λογικό να μην θέλει δαιμονοποίηση του κεφαλαίου, αφού είναι ο ίδιος εκπρόσωπός του. Στο ίδιο μήκος κύματος, πρόσθεσε επίσης ότι: 

«…η λέξη “εργασία” πρέπει να είναι προτροπή για “συνεργασία”».

Ότι δηλαδή οι εργαζόμενοι πρέπει να βρουν τρόπους να συνεργαστούν με τους εκμεταλλευτές τους, με τους εργοδότες που φροντίζουν με κάθε ευκαιρία να καταπατάνε τα εργατικά δικαιώματα, να μειώνουν μισθούς, να διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, να απαξιώνουν τις συνθήκες ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, να επιτίθενται στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, στο δικαίωμα στην απεργία, τη διαμαρτυρία, κλπ. 

Αυτό είναι το νέο όραμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενός προέδρου η εκλογή του οποίου απλά επισφράγισε την πορεία που έχει πάρει το κόμμα εδώ και χρόνια: μια πορεία που οδηγεί ολοκληρωτικά στην αγκαλιά της άρχουσας τάξης και των καταπιεστών. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλέξει μεριά. Είναι απαραίτητο και οι εργαζόμενοι να κάνουν το ίδιο, να απαντήσουν στις προκλήσεις των εργοδοτών και των κομμάτων που τους στηρίζουν. Μόνο οι αγώνες τους μπορούν να εξασφαλίσουν την «ευημερία» και τη «μείωση των τεράστιων ανισοτήτων» και όχι βέβαια ο κάθε Κασσελάκης και οι καπιταλιστές φίλοι του.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα