«Ο δρόμος για την Ομόνοια» Όταν η αλληλεγγύη βρίσκει το δρόμο της

Μέσα στον Μάη κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτη το συλλογικό βιβλίο «ο δρόμος για την Ομόνοια». Κείμενα 21 συγγρα-φέων, ποιητών, δημοσιογράφων, απο-τέλεσαν την πρώτη ύλη ενός βιβλίου που όχι μόνο αφιερώνεται σε όλα τα θύ-ματα του ρατσιστή δολοφόνου Παντελή Καζάκου, αλλά και όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα παραχωρηθούν στον Τόμι Κόφι Μάρκους και τον Τίμοθυ Αμπντούλ, δύο από τα θύματα.

Στις αρχές του Ιούνη το βιβλίο πήγαινε για δεύτερη επανέκδοση και ελπίζουμε να ακολουθήσει κι άλλη, ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη της έμπρακτης αλληλεγ-γύης μας.

Η ιδέα του Σταύρου Κασιώτη για το βι-βλίο βρήκε αποδέκτες ανάμεσα σε ά-λλους τον Βασίλη Βασιλικό, τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Στέλιο Κούλογλου, τον Παντελή Μπουκάλα, τον Αντώνη Σου-ρούνη, την Μάρω Δούκα, τον Γιάννη Βαρβέρη, την Έρση Σωτηροπούλου, τον Δημήτρη Νόλλα, τον Νίκο Δήμου κ.λ.π.

Μετά από 5 χρόνια αδιάλειπτης εκστρα-τείας της YRE (με εκδηλώσεις-συζητή-σεις πανελλαδικά, έκδοση ψηφισμάτων από συνδικάτα, οργανώσεις, φορείς, εξασφάλιση της υγειονομικής περίθαλ-ψης του Τίμοθυ και του Τόμι σε συ-νεργασία με γιατρούς, νοσηλευτές και τα σωματεία στο χώρο της υγείας, οικο-νομική στήριξη για να μπορέσουν να επιβιώσουν τις δύσκολες μέρες με την βοήθεια αντιρατσιστικών οργανώσεων και απλών ανθρώπων), ο Τίμοθυ και ο Τόμι, οι μετανάστες που ζουν σ’ αυτή την χώρα και το αντιρατσιστικό κίνημα μετρούν σημαντικές νίκες.

Από την μια το βιβλίο που –ελπίζουμε- να ενισχύσει την προσπάθεια να απο-κτήσει στέγη ο Τόμι και να φύγει από τον ξενώνα «Μετάβαση» στον οποίο φι-λοξενείται αλλά και να ανακουφίσει κά-πως οικονομικά τον Τίμοθυ.

Κι από την άλλη η καταβολή στον Τόμι προνοιακού επιδόματος (210 ευρώ το μήνα), αρχής γενομένης από τον Μάη.

Ωστόσο η μάχη συνεχίζεται όχι μόνο για αξιοπρεπέστερο επίδομα στον Τόμι, αλλά και για μια αξιοπρεπή εργασία –αντίστοιχη των δυνατοτήτων του- για τον Τίμοθυ.

Και οι δύο τους έχουν δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή. Ας τους στηρίξουμε για να την αποκτήσουν.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής