Ο Δήμος Θεσ/νίκης αποκλείει την ομάδα Sylvia Rivera από τη συνδιοργάνωση του 4ου Pride

Παναγιώτης Ανάπαλης

Η «ομάδα Sylvia Rivera για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride» (SR) ιδρύθηκε το Νοέμβρη του 2014 και από τους βασικούς στόχους που έθεσε ήταν η συμμετοχή και η συνδιοργάνωση του 4ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στην Θεσσαλονική. Παράλληλα, όπως αναφέρει και το όνομα της ομάδας, καλεί σε ένα Pride με κινηματικό χαρακτήρα, ένα μέσο αγώνα για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων της lgbtiqa κοινότητας.

Από το 2ο Pride, ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει αναλάβει καθήκοντα συντονιστή ανάμεσα στις συνδιοργανώτριες ομάδες, οπότε η SR έκανε αίτηση στον Δήμο το Νοέμβρη του 2014 για να συμμετέχει σαν συνδιοργανώτρια ομάδα του 4ου Thessaloniki Pride, που θα γίνει τον ερχόμενο Ιούνη. Πεντέμισι μήνες μετά, η SR έλαβε απάντηση από τον Δήμο που τους ενημέρωνε πως δεν δέχεται τη συμμετοχή της στη συνδιοργάνωση.

Πέρα από αυτό, ο Δήμος απέφυγε να δώσει ξεκάθαρη εξήγηση για τους λόγους που αρνήθηκε, ενώ άφησε να εννοηθεί πως η μία από τις δύο υπάρχουσες συνδιοργανώτριες ομάδες διαφωνούσε. Παράλληλα, αναφέρεται στην έλλειψη νομικής μορφής της ομάδας, χωρίς και πάλι να ξεκαθαρίζει αν αυτός είναι o λόγος αποκλεισμού από τη συνδιοργάνωση.

Πολλά από τα μέλη της SR συμμετείχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια ως εθελοντές στην οργάνωση των Φεστιβάλ, ενώ σήμερα η SR καλεί οργανώσεις, συλλογικότητες και κινήματα πόλης να συμμετέχουν όλοι μαζί σε ένα κινηματικό Pride, που θα προτάσσει τα δικαιώματα της lgbtiqa κοινότητας μακριά από την εμπορευματοποίησή του, «για ένα Pride ανοιχτό σε συνδιοργάνωση από κάθε ενδιαφερόμενη συλλογικότητα, με ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες!»

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα