Ο Δήμος Βόλου εξοντώνει τα αδέσποτα

Του Κώστα Ιατρόπουλου,
συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Βόλου

Την Κυριακή 18/10/2015 φιλοζωικές οργανώσεις από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο και άλλες πόλεις διοργάνωσαν, στο Βόλο, πανελλαδική κινητοποίηση[1].

Αιτία της κινητοποίησης ήταν οι καταγγελίες από τις φιλοζωικές οργανώσεις Βόλου ενάντια στη δημοτική αρχή του Μπέου για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο καταφύγιο[2].

Το θέμα έχει πανελλαδικές διαστάσεις, εδώ και μέρες, καθώς οι φωτογραφίες με τα υποσιτισμένα και άρρωστα σκυλιά κυκλοφόρησαν πανελλαδικά προκαλώντας σοκ. Η κινητοποίηση περιλάμβανε επίσκεψη στο δημοτικό καταφύγιο, για να ταϊστούν τα υποσιτισμένα σκυλιά και για να ενημερωθούν οι φιλοζωικές οργανώσεις από τους υπεύθυνους για την κατάσταση στο καταφύγιο και στο τέλος θα κατέληγε σε πορεία στο λιμάνι του Βόλου.

Η πραγματικότητα στο καταφύγιο όμως, δυστυχώς, ήταν χειρότερη από ότι περιμέναμε.

Έγκλημα διαρκείας και κατ’ εξακολούθηση

Σκυλιά σκελετωμένα, άρρωστα και με βαριές παθήσεις. Κουφάρια και ψόφια σκυλιά στα πέριξ του καταφυγίου. Φάρμακα ληγμένα, σκυλοτροφή κάκιστης ποιότητας και μια δήθεν υπάλληλος του καταφυγίου, η όποια δεν έχει είναι δηλωμένη πουθενά.

Ας το πάρουμε από την αρχή. Φτάνοντας στο καταφύγιο, είδαμε το περιβόητο «πεντάστερο ξενοδοχείο» (χαρακτηρισμός που είχε κάνει πέρσι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος  κ. Μπατζιάκας για το νέο χώρο που κατασκεύαζαν, ώστε να υποδεχτούν τα αδέσποτα της τότε περισυλλογής) είναι σε χειρότερη κατάσταση από πέρσι και δεν φιλοξενούσε κανένα σκυλί.

Πήγαμε στις κύριες εγκαταστάσεις, όπου τις είδαμε φρεσκοπλυμένες, τις ταΐστρες γεμάτες και ένα με δυο σκυλιά ανά κλουβί. Η δημοτική αρχή θέλησε να παρουσιάσει μια μαγική εικόνα στους φιλόζωους από την υπόλοιπη Ελλάδα, λες και δεν θα πηγαίναμε ντόπιοι να τους πούμε την πραγματική κατάσταση.

Μετά τον χλευασμό για την εικονική πραγματικότητα, αβίαστα μας βγήκε το ερώτημα πού είναι τα υπόλοιπα σκυλιά, καθώς λείπανε πολλά από όσα γνωρίζαμε.  

Φιλόζωοι του Βόλου που είχαν επισκεφτεί το καταφύγιο πριν λίγες μέρες, έψαχναν να βρουν ένα συγκεκριμένο σκυλί, το Δαναό.

Μερικοί πήγαμε στην υπεύθυνη και  κάποιοι άλλοι έψαχναν τριγύρω, μήπως και βρουν κάποιο σκυλί. Η «υπεύθυνη» δεν ήταν σε καμία σύμβαση, δεν υπάρχει σε κανένα χαρτί και ως εκ τούτου παρανόμως βρισκόταν εκεί. Φυσικά δεν μπορούσε να απαντήσει σε κανένα ερώτημα μας. Το θέμα έχει και μια άλλη διάσταση πέρα της μαύρης εργασίας. Δημοτική περιουσία που φιλοξενεί ζωντανές ψυχές ήταν στο έρμαιο του καθενός. Έγινε αυτόματα καταγγελία στην αστυνομία για τον υποσιτισμό και για την «υπάλληλο». Δυστυχώς η καταγγελία συμπληρώθηκε. Κάποιοι βρήκαν το Δαναό:

Εκτός από το Δαναό, βρέθηκαν καμιά δεκαριά εστίες με κουφάρια και κόκκαλα σκύλων.

Αυτή η βαρβαρότητα έχει επιπτώσεις και στη δημόσια υγεία. Η υπόθεση έχει πάει στον εισαγγελέα Βόλου, αλλά και Αθηνών με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο ιδιώτης εργολάβος που διαχειρίζεται το καταφύγιο (Πολύζος) και να οδηγηθεί σε δίκη με τη διαδικασία του αυτόφορου.

Υστερόγραφο

Ειρωνεία αλλά και υποκρισία είναι ότι την ίδια μέρα, η δημοτική αρχή διοργάνωσε εκδήλωση για την προώθηση της υποψηφιότητας της πόλης του Βόλου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021!!!

______________
Σημειώσεις
Δείτε σχετικά ρεπορτάζ εδώ http://www.zoosos.gr/ptomata-kai-skeletous-skulon-periks-tou-dimotikou-kunokomeiou-bolou-brikan-oi-filozooi/#axzz3p1phEdmZ
Ανακοίνωση του Ξ Βόλου στις 10/10 http://www.volos.xekinima.org/2015/10/1010-1400.html

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,222ΥποστηρικτέςΚάντε Like
995ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα