Ο αγώνας των συνοδών φροντιστών συνεχίζεται

Του Γιώργου Κασαμπαλάκου

Ο αγώνας τους συνεχίζεται, παρά τις απειλές για διώξεις, απολύσεις και τη συνεχιζόμενη χρήση βίας εναντίον τους από τη μεριά της κυβέρνησης. Στις 30 Ιανουαρίου, οι συνοδοί φροντιστές που διαδήλωναν έξω από το υπουργείο Μεταφορών δέχτηκαν την άγρια επίθεση των ΜΑΤ για μια φορά ακόμα. Εκπρόσωποι του κλάδου είχαν συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου, στο οποίο εξέθεσαν τα δίκαια αιτήματά τους, παίρνοντας κάποιες γενικόλογες υποσχέσεις, προεκλογικού χαρακτήρα.

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών συνεχίζει την ενοικίαση ξένων πληρωμάτων, κάτι που, όπως υπέδειξε στη βουλή ο βουλευτής του ΣΥΝ, Π. Λαφαζάνης, έχει φέρει στην εταιρία μεγαλύτερες απώλειες κερδών από την αποδοχή των αιτημάτων των φροντιστών. Η κυβέρνηση όμως δε θέλει να δείξει ότι ηττήθηκε από τον μεγάλο αυτόν απεργιακό αγώνα, συνεχίζοντας έτσι την αδιέξοδη πολιτική της.Και βέβαια, η ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ και ο Πολυζωγόπουλος αναλώνονται στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και στις μικροκομματικές τους φιλοδοξίες, αντί να υποστηρίξουν τους συνοδούς φροντιστές στον δίκαιο αγώνα τους.

Ο αγώνας τους συνεχίζεται, παρά τις απειλές για διώξεις, απολύσεις και τη συνεχιζόμενη χρήση βίας εναντίον τους από τη μεριά της κυβέρνησης. Στις 30 Ιανουαρίου, οι συνοδοί φροντιστές που διαδήλωναν έξω από το υπουργείο Μεταφορών δέχτηκαν την άγρια επίθεση των ΜΑΤ για μια φορά ακόμα.Εκπρόσωποι του κλάδου είχαν συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου, στο οποίο εξέθεσαν τα δίκαια αιτήματά τους, παίρνοντας κάποιες γενικόλογες υποσχέσεις, προεκλογικού χαρακτήρα.

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών συνεχίζει την ενοικίαση ξένων πληρωμάτων, κάτι που, όπως υπέδειξε στη βουλή ο βουλευτής του ΣΥΝ, Π. Λαφαζάνης, έχει φέρει στην εταιρία μεγαλύτερες απώλειες κερδών από την αποδοχή των αιτημάτων των φροντιστών. Η κυβέρνηση όμως δε θέλει να δείξει ότι ηττήθηκε από τον μεγάλο αυτόν απεργιακό αγώνα, συνεχίζοντας έτσι την αδιέξοδη πολιτική της.

Και βέβαια, η ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ και ο Πολυζωγόπουλος αναλώνονται στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και στις μικροκομματικές τους φιλοδοξίες, αντί να υποστηρίξουν τους συνοδούς φροντιστές στον δίκαιο αγώνα τους.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,001ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα