Βόλος – Νέοι για το Περιβάλλον: Προβολή ντοκιμαντέρ και πρόταση zero waste, Κυριακή 20/12

Δημοσιεύουμε κάλεσμα της πρωτοβουλίας «Νέοι για το περιβάλλον» για προβολή ντοκιμαντέρ και παρουσίαση πρότασης zero waste που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 20 Δεκέμβρη.

Ελαστικό, ανθεκτικό και εύκολα διαμορφώσιμο. Αυτές οι ιδιότητες κατέστησαν το πλαστικό ως το νούμερο ένα υλικό σε ένα τεράστιο εύρος παραγωγής προϊόντων, ενώ αποτέλεσε την πιο φθηνή λύση ως πλαστικο μιας χρήσης. Ωστόσο, παρόλο που, φαινομενικά, αποτέλεσε την τέλεια λύση για πολλές εφαρμογές, η δυσκολία της διαχείρισης του ως απόβλητο στη συνέχεια, δεν συμπεριλήφθηκε ως μεταβλητή στη μαζική παραγωγή και χρήση του. Έτσι, τα τελευταία κυρίως χρόνια, η ανεξέλεγκτη διάσταση που έχει λάβει το πρόβλημα αυτό έχει οδηγήσει σε ένα σοβαρό πλήγμα στο περιβάλλον και στην υγεία των ανθρώπων ποικιλοτρόπως.

Το ντοκιμαντέρ “Recycling Sham” περιγράφει το χρονικό του πλαστικού, από την εμφάνιση του μέχρι την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί σήμερα και πως το αντιμάχονται οι πολίτες σε διάφορες χώρες και κοινωνίες. Μετά το ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει σύντομη περιγραφή ενός εναλλακτικού μοντέλου αξιοποίησης των απορριμμάτων από την καύση, που στην ουσία προωθεί πανελλαδικά πλέον η κυβέρνηση και φυσικά ανοιχτή κουβέντα ώστε να εκφράσει το κάθε άτομο απορίες, απόψεις , προτάσεις και σκέψεις!

Την παραπάνω πρόταση και ειδικότερα την προταση παραγωγης μηδενικών αποβλήτων, θα παρουσιάσει ο Πολιτικός μηχανικός και συμβουλος περιβαλλοντος, Ζήσης Λεμονής.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί μέσω της εφαρμογής discord.

Θα παρατθεί το link πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση στο fb εδώ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα