Νέο κύμα απολύσεων στους Δήμους: δημοτική αστυνομία και σχολικοί φύλακες

Τα νέα θύματα των τροϊκανών πολιτικών είναι οι σχολικοί φύλακες και η δημοτική αστυνομία που απολύονται μαζικά σε όλους τους δήμους.

Παρότι ειδικά οι τελευταίοι κάθε άλλο παρά δημοφιλείς είναι, η Αριστερά οφείλει να παρεμβαίνει στις κινητοποιήσεις τους, όταν αυτοί ανακαλύπτουν πως δεν διαφέρουν από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, πως είναι το ίδιο θύματα των κυβερνητικών πολιτικών και αυριανοί άνεργοι. Οφείλει να στηρίζει τους αγώνες τους και να παλεύει για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, την ίδια στιγμή που θα πρέπει να εξηγεί το διαφορετικό ρόλο που θα έχουν αυτά τα στρώματα και τη δημοκρατική δομή που πρέπει τα χαρακτηρίζει (έλεγχο από τοπικές κοινωνίες, εκλογές «αξιωματούχων» κλπ) σε συνθήκες μιας κυβέρνησης της Αριστεράς που ανοίγει το δρόμο για μια σοσιαλιστική κοινωνία.

Αν η Αριστερά δεν παρέμβει στους αγώνες αυτών των στρωμάτων, τους αφήνει εύκολη λεία στα χέρια της ακροδεξιάς και των Νεοναζί.

Το «Ξ» έχει εκδώσει την ακόλουθη προκήρυξη και τη μοιράζει σήμερα στην αρκετά μαζική κινητοποίηση που καλούν η ΠΟΕ-ΟΤΑ και οι δημοτικοί αστυνομικοί.

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ

Όχι στις απολύσεις των δημοτικών αστυνομικών & των σχολικών φυλάκων

Μετά τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ σειρά έχει η δημοτική αστυνομία και οι σχολικοί φύλακες. Θα ακολουθήσουν και άλλοι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, αλλά και εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στην ΕΑΣ, στην ΕΛΒΟ και την ΕΑΒ και πολλοί ακόμα.

Χιλιάδες άνθρωποι θα βρεθούν στο δρόμο για να εκταμιευτεί η δόση των 8 δις ευρώ. Χρήματα που θα πάνε για την αποπληρωμή των τόκων παλιότερων δανείων και όχι για μισθούς, συντάξεις, και στήριξη των φτωχών όπως προπαγανδίζει η κυβέρνηση και οι καναλάρχες . Για πολλοστή φορά άνθρωποι θυσιάζονται στο βωμό των τοκογλύφων τραπεζιτών (Ελλήνων και ξένων).

Η κυβέρνηση συνεχίζει τις απολύσεις από χώρους που είναι είτε αριθμητικά μικροί και οι εργαζόμενοι διάσπαρτοι (όπως οι σχολικοί φύλακες) είτε από χώρους «μη δημοφιλείς» όπως η δημοτική αστυνομία που κόβει κλίσεις και βάζει πρόστιμα. Με δυο λόγια, η κυβέρνηση σε αυτή τη φάση απολύει τους «μικρούς» που πιστεύει πως δεν έχουν δύναμη να αμυνθούν και τους «λιγότερο συμπαθείς» που εκτιμά πως η κοινωνία δεν θα στηρίξει.

Μιλάμε για απολύσεις, γιατί είναι ξεκάθαρο πως η «διαθεσιμότητα» (η οποία μάλιστα δεν διαρκεί πια ούτε 12 μήνες) ισοδυναμεί με απόλυση για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων. Πώς αλλιώς θα πιαστούν οι στόχοι των απολύσεων που έχουν τεθεί από τους δανειστές «μας»;

Την ίδια στιγμή τα περί μετάταξης ενός τμήματος των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. αποτελούν φτηνά κόλπα με σκοπό να μειωθούν οι αντιδράσεις των υπό απόλυση εργαζομένων. Ανάλογα «τυράκια» πετά η κυβέρνηση σε κάθε χώρο που έχει στο στόχαστρο για να προκαλεί σύγχυση και να αποδυναμώνει τον αγώνα.

Στις σημερινές συνθήκες κάθε κύμα απολύσεων που γίνεται, φέρνει πιο κοντά τις επόμενες απολύσεις. Όταν ένας κλάδος χάνει τη μάχη ενάντια στη κυβέρνηση, αυτό αφαιρεί δυνάμεις από το εργατικό κίνημα συνολικά και από τον αγώνα ενάντια στην Τρόικα, τα Μνημόνια και την εξαθλίωση της κοινωνίας. Ενώ αντιθέτως γεμίζει την κυβέρνηση με αυτοπεποίθηση, δύναμη, αλαζονεία και αυταρχισμό.

Γι’ αυτό ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις των δημοτικών αστυνομικών, των σχολικών φυλάκων, των εργαζομένων στην ΕΡΤ και κάθε άλλου εργαζόμενου είναι αγώνας όλων μας! Όλων όσων θέλουμε ανατροπή αυτής κυβέρνησης και κάθε κυβέρνησης που θα συνεχίζει να επιβάλλει πολιτικές εξαθλίωσης και τρομοκρατίας

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής