Νέο ξεκίνημα – για τον απασχολήσιμο: Αντιδημοκρατικές μέθοδοι από τους Caballeros στην μοτο-πορεία των ντελιβεράδων


Ανακοίνωση του "Nέου ξεκινήματος"

Στην μοτο – πορεία που έγινε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας από εργαζόμενους με μηχανάκια γίναμε μάρτυρες αντιδημοκρατικών μεθόδων και πρακτικών από τους διοργανωτές της πορείας, Cabaleros.

Όπως και στην προηγούμενη αντίστοιχη διαδήλωση έτσι και σήμερα το «νέο ξεκίνημα – για τον απασχολήσιμο» ήταν εκεί με στόχο να συμβάλει στην επιτυχία της κινητοποίησης και ταυτόχρονα να εκφράσει τις απόψεις του για το ποιος είναι κατά την άποψή μας ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να παλέψουμε για τα αιτήματα μας.και για τη λύση των προβλημάτων μας.

Οι διοργανωτές της πορείας, Caballeros, όμως, όχι μόνο κύκλωσαν αμέσως τα άτομα από το «Nέο ξεκίνημα» μόλις αυτά εμφανίστηκαν, όχι μόνο απαγόρευσαν, με απειλή χρήση φυσικής βίας να μοιραστούν οι προκηρύξεις του ν. ξ. στους παρευρισκόμενους συνάδελφους, αλλά απαίτησαν και να φύγουμε, απαγορεύοντας μας δηλαδή τη συμμετοχή στην πορεία!!

Η δικαιολογία που παραθέσανε γι’ αυτή τους τη στάση είναι ότι μοιράζοντας το υλικό μας, «καπελώνουμε την πορεία»!!

Αναρωτιόμαστε βέβαια από πότε μία δημόσια άποψη που τίθεται στο ίδιο το κίνημα σαν πρόταση αποτελεί καπέλωμα!

Από την πλευρά μας πιστεύουμε ότι η αιτία της διαφωνίας μας είναι πολιτική. Τόσο στην προηγούμενη διαδήλωση όσο και σε διάφορες γειτονιές όπου παρεμβαίνει το «Nέο ξεκίνημα – για τον απασχολήσιμο» το υλικό που μοιράζουμε βάζει ξεκάθαρα την ανάγκη να δημιουργηθεί σωματείο για όσους δουλεύουν με τα μηχανάκια γιατί πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο (δηλ. ένα μαζικό, μαχητικό αλλά και δημοκρατικό σωματείο) μπορούμε να κερδίσουμε όσα ζητάμε.

Στο σημείο αυτό ακριβώς είναι και η διαφωνία μας με τους caballeros οι οποίοι έχουν κάνει σαφές με διάφορους τρόπους μέχρι σήμερα πως δεν συμφωνούν με την ιδέα του σωματείου.

Δικαίωμά τους να διαφωνούν. Αυτό που δεν είναι δικαίωμά τους όμως, είναι το να αντιμετωπίζουν τις διαφορετικές απόψεις μέσα στο κίνημα με αντιδημοκρατικές μεθόδους σαν αυτές που είδαμε σήμερα! Οι εργαζόμενοι που κατεβαίνουν σε μία κινητοποίηση, όποιος και αν την καλεί, δεν αποτελούν ιδιοκτησία κανενός και όλοι μπορούν να παρέμβουν και να εκφράσουν την άποψή τους για την οποία τελικός κριτής είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Αποδείχνουν, με τις μεθόδους τους, οι αναρχικοί ή αναρχίζοντες, ή όπως θέλουν να αυτοαποκαλούνται, caballeros, πως τα περί δημοκρατίας και ελευθερίας που κατά κόρον διατυμπανίζουν, είναι λόγια του αέρα. Στην πράξη οι μέθοδοί τους δεν διαφέρουν, από τις μεθόδους του σταλινισμού και της ΚΝΕ.

Το «Nέο ξεκίνημα» επισκέφθηκε στο παρελθόν τους Caballeros, στο δικό τους στέκι και τους πρότεινε συνεργασία για τους κοινούς στόχους. Οι Caballeros αρνήθηκαν. Αν το κτίσιμο ενός μαζικού κινήματος ενδιαφέρει τους Caballeros, ας ξανασκεφτούν τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τις απόψεις που διαφέρουν από τις δικές τους. Γιατί με νοοτροπίες και μεθόδους όπως αυτές που είδαμε σήμερα, κίνημα δεν κτίζεται! Αν οι Caballeros αλλάξουν γνώμη, το «Nέο ξεκίνημα» είναι πάντα ανοικτό. Και βέβαια, όταν στο μέλλον το «N.ξ.» καλέσει, είτε μόνο του, είτε μαζί με άλλους, αντίστοιχες κινητοποιήσεις, δεν πρόκειται να επιχειρήσει να αποκλείσει κανένα, ούτε και τους ίδιους τους Caballeros αν αυτοί θέλουν να συμμετάσχουν και να μοιράσουν το υλικό με τις απόψεις τους.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,279ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα